reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gloriane i Różyczka całkowicie rozumiem Wasze obawy, mnie również nachodzą już takie myśli, jak sobie poradzimy. Myślimy również o zatrudnieniu duli, poznałam tę panią na warsztatach. Co do codziennych czynności to również kłopot zaczęłam zauważać, bo brzuch zaczął zasłaniać co pod brzuchem, no ale jakoś trzeba będzie sobie poradzić. A zapowiada się ,że jeszcze sama będę dwa miesiące, praca męża się opóźnia, ale czułam że tak będzie

reklama
Hej blizniakowe mamy!wpadlam do was po rade nt zakladania szwu, bo dziewczyny na ciezarowkach pisaly ze Evelee mila zalozony, moze jeszcze ktoras z was. Leze w szpitalu a w pon. zabieg zalozenia szwu.. boje sie koszmarnie! szyjka w sr miala 22mm, po 3 godz. juz 40 a dzis rano 21mm z czego 13 zamknietej czesci....??cokolwiek to znaczy... rozwarci nie ma. powiedzcie jesli mialyscie doswiadczenie ze szwem czy on trzyma dobrze i donosze malucha do bezpiecznego terminu?? boje sie a lekarze jak to oni swoje wywody lekarskie ze gwarancji nikt mi nie da :-:)-:)-(
Przy okazji Elala moje gratulacje!!!;-)

Dziewczyny dziekuje za info odnosnie wozkow i raczej sie zdecydujemy na tako jumpera mimo ze szerszy to jednak wygoda dla maluszkow wazniejsza:-) i troche uzywanych w bardzo dobrym stanie widzialam wiec jest w czym wybierac.

Adus ja niestety nie pomoge,ale rzeczywiscie Evelee miala i o ile pamietam chyba Bibiana,nie denerwuj sie i trzymam kciuki :-)

Gloriane z ta depilacja to rzeczywiscie jest problem i niestety musze sie lusterkiem ratowac bo brzuchol juz mam sporawy a kg mi przybylo 15

Ostatnia edycja:
Różyczko – Krasnalki są grzeczne, czasami tylko zdarza im się powiedzieć coś ostrym płaczem ;-)
Lilonka – z tą stymulacją to wiadomo…siusiu też trzeba :-). A z Kretowinką ostatnio rozmawiałam. Ma się dobrze, dzieci Jej pięknie rosną i są przeurocze (widziałam zdjęcie). Wiki już po zapaleniu płuc i przybiera na wadze, a Kretowinka ma zamiar dołożyć do kosmetyków korektor (wszystkie wiemy, co to oznacza:-D)
Tigla – dziękuję! A z tą karnacją to trudno powiedzieć..ale kochamy jak swoje ;-)
Marcysiowa -kciuki ciągle zaciśniete :tak:
Gotadora – piękny blog! Przeczytałam cały :-)
Aduś – ja nie miałam, ale ze znanych mi przypadków szew trzymał ładnie! Gwarancji nikt nigdy nie daje, ale jeśli trzeba…

no w koncu udalo mi sie oderwac na sekunde od mamusinych obowiazkow. nie mam pojecia co u was bo nie doczytala jeszcze ale obiecuje ze nadobie:tak:.
U nas spoko. powoli sie docieramy I uczymy siebie na wzajem.
pozwole sobie wam kochane wirtualne cioteczki przedstawic Kubusia I Lenke.
DSC05753.jpgphoto 2.jpg

Załączniki

• DSC05753.jpg
    DSC05753.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 65
  • photo 2.jpg
    photo 2.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 64
  • photo 4.jpg
    photo 4.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 74
  • photo 5.jpg
    photo 5.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 63
Elala - sliczne malenstwa. Ja to bym w ogóle wszystkie blizniaki zjadla.
U nas jutro chrzciny. Pogoda niestety pozosawia wiele do zyczenia. Cala rodzina zakochana w chlopakach. Mati zakchal sie w mojej kuzynce. Uwielbia ja smieje sie jak tylko ja zobaczy I to w glos. No I mamy pierwszego zabka. Znalazlam wczoraj u Matiego dolna jedynke.
Pozdrawiam serdecznie mamusie rozpakowane i te w trojaku

Elala śliczne maleństwa. W ogóle kazde maleństwo na tym forum jest cukieraśne. :-D

Co do wózka to my mamy tako duo jumpera i powiem wam, że mimo, że wielki miał być to myślałam, że większy będzie. Obraca się w miejscu jak ma włączone skrętne kółka. Do tego dobrze zrobiony jakościowo powinien wywozić moje dzieci aż im się odechce siedzenia. A co do szerokości - i tak nie planuję chodzić do sklepu z bliźniakami więc się nie martwię czy sie zmieści.

Marcikuk gratuluje pierwszego ząbka. Mąż prezencik dał?

A u mnie plan nieosiągalny osiągnięty - wytrwałam do czerwca!! Na razie nie zanosi się, żebym rodzić miała więc będę mieć donoszone bliźniaki.

reklama
Do góry