reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

My też mieliśmy przezciemiączkowe w szpitalu, ale kolejnego brak. Za to 6 czerwca mamy kardiologa, bo Smerfom nie pozamykało się coś tam w serduszkach. Ale ostatnio u neonatologa babeczka mówiła, że szmery są minimalne.

reklama
Elala no tak teraz tylko monitorują te najważniejsze rzeczy. A pytam tak o wagę, bo zawsze jestem ciekawa jaka różnica będzie;-). Jeszcze raz powodzenia i pamiętaj żeby szybko nam jakąś krótką informacje podesłać, bo my tu zawsze siedzimy jak na szpilkach:tak:.

Lilonka to dobrze, że masz takiego zapobiegliwego lekarza. Zawsze lepiej więcej badań mieć i spokojne sumienie. Ja też staram się aby dziewczynki zaliczyły jak najwięcej kontroli u wszelakiej maści lekarzy. A co do smoka ja daje, ale tylko jedna gwiazda bierze, druga nie lubi to nie wciskam jej na siłę. Zawsze to dodatkowa chwila spokoju ;-)

U mnie Zuzina wcina smoka bez problemu, a Maciek stwierdził, że nie będzie się męczył ssaniem skoro nie ma z tego żadnych korzyści ;-) A jak u Ciebie dziewczynki przybierają? U mnie 1400 i 1250 w 4 tygodnie - aż lekarka była w szoku że to na cycu :tak: Kluseczki już niezłe się zrobiły ;-)

Jak pewnie sie spodziewacie ja ze stresu spac nie moge:-). Choc i tak kimnelo mi sie ze 2 godz. Czekam teraz na ostatnie ktg i ostatnie badania. Milego dnia wam zycze. I sciskam mocniutko na najblizsze dni ( tak w razie czego jakbym czasu nie miala aby dalej regularnie pisac)
marcysiowa trzymaj kolejke do planowanego 6-go i nie wpuszczaj nikogo.

Elala - trzymam kciuki!!!! Już niedługo i przytulisz swoje Skarby :-):-):-)
Marcysiowa - jak Ty się trzymasz? Jak samopoczucie?
Maggi - jaki słodki prezent Ci Syncio zrobił....super :) Trzymam kciuki za Was, już niedługo będziecie na pewno razem w domku i zapomnisz o tej rozłące. A my....czuję się jakbym siedziała na tykającej bombie - w sumie w każdej chwili coś się może zacząć... CHoć póki co nic na szczęście się nie dzieje :-) Torby oczywiście są popakowane, wszystko jest przygotowane.....tylko nie wiem czy ja gotowa jestem. Codziennie mi się śni że albo jadę do lekarza, albo rodzę...:) Dawaj znać jak tam u Was.
Hakima - jak rosną te Twoje Maluchy!! A dopiero co się urodzili....ale czas leci - słodkie Łobuziaki :-)
Gotadora - masz rację - coś nie przybywa bliźniakowych mam na liście - za to lista jakoś za szybko się skraca :baffled:

Ja jeszcze raz w temacie leżaków bujaków - rozpakowane mamy - korzystacie? polecacie? Bo już nie wiem czy kupować...

Elala zdążyłam jeszcze przed godziną zero. Kochana trzymam mocno kciuki za was. &&&&&&&&&&&&&&&&& Czekamy na wieści.

U mnie spokój. Dzisiaj zmiana - odstawiamy magnez. Do tego miałam USG i same dobre wieści. Ala waży 2600 a Ewa 2300. :szok: Super przyrastają. Wszystko u nich super. Już u Ewy nie podejrzewają hipotrofii. Chyba wtedy ja byłam wymęczona i nie miałam siły wykarmić dwóch. Od dzisiaj czekamy na rozwój sytuacji. :-D

Co do bazy isofix to do nich musi być duże autko jak mają wejść 2 isofixy i mama między.

Buziaki dziewczynki i miłego dnia!!

reklama
Do góry