reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam,
w piątek (12.02.2010) dowiedzieliśmy się, że biją dwa serduszka. Jesteśmy w szoku, ale bardzo szcześliwi. To 8 tc. Lekarka nas nastraszyła zespołem podkradania, gdyż bliźnięta są podobno jednoowodniowe i jdnokosmówkowe (chociaż jeszcze za wcześnie, żeby to stwierdzć na pewno). Do następnego USG pozostał 5 tyg., ginekolog kazała nam przyjść w 13 tc., wtedy powie nam na 100% co i jak, ale ja obawiam się, że nie wytrzymam tyle czasu. Pozdrawiam Was przyszłe, dzielne mamusie bliźniąt.
U mnie tez stwierdzono ze mam ciaze blizniacze jednokosmowkowa ale dwuowodniowa,jezdze na kontrole na Kopernika do Krakowa,lekarka tez mowila o tym podkradaniu,ale trzeba byc dobrej mysli.Nie jest to latwe ale jakos trzeba wytrzymac,pozdrawiam

reklama
Pauli, Gosia big i ONNA dziewczyny powiedźcie ile razy robili wam badanie na tarczycę i w jakich tygodniach? troche sie zmartwiłam tymi swoimi wynikami i teraz myślę od jak dawna mam tę spadajaca tendencje czy rzeczywiscie od momentu odstawienia witamin i z poczatkiem wzięcia fenoterolu ..:-( czy moze wcześniej. Bo robiłam badania na początku i wlaśnie dopiero teraz w 31 tc..:-(nie było zmartwień to teraz mam.
Pozdrawiam mam nadzieję że u reszty mamusiek jest lepiej z humorem i nastawieniem

WITAM!
e_biedronka gratuluję :) i witam w gronie podwójnych mam!
onna dobrze piszesz ja też odliczam dni do tego 30 tyg. muszę cały czas leżeć...bo moje ciśnienie od razu rośnie jak wstaję i czy coś robie....ale dam radę ...zazdroszczę ci że już jesteś tak daleko...
Moje chłopaki urządzili sobie zabawę o 5 rano i nie dali spać...a coraz mocniej kopią :)
Czekam dziś na paczki z allegro nie mogę się doczekać
Pozdrawiam was wszystkie

Witajcie
Weekend spokojny, dzieci dziś jak aniołki, matka poleżała wczoraj to i one spokojne

natalia ja miałam robiony wynik na tarczycę tylko raz jakoś na początku ciąży, ale,że wyszedł ok., więc nikt nie zlecał powtórki, a jakie złe wyszły Ci wyniki ogólne czy na tarczycę?, moje wyniki nie są imponujące, objawy tarczycy podobne są do anemii

onna ja w nocy też mam podobnie dzieciaki jednocześnie się wypinają i cisną na pęcherz, w dodatku czasem na przepuchlinę i tchu jeszcze braknie, jest cudnie, ale myślę,że juz bliżej niż dalej, mnie pomaga leżenie na plecach jak śpię na boku to własnie tak mam

kochane uciekam, ide poleżakować zajrzę wieczorem

Witajcie
Weekend spokojny, dzieci dziś jak aniołki, matka poleżała wczoraj to i one spokojne

natalia ja miałam robiony wynik na tarczycę tylko raz jakoś na początku ciąży, ale,że wyszedł ok., więc nikt nie zlecał powtórki, a jakie złe wyszły Ci wyniki ogólne czy na tarczycę?, moje wyniki nie są imponujące, objawy tarczycy podobne są do anemii

witaj , właśnie że ogólne wyniki morfologii mam w porządku, te hormony na tarczycę wyszły za niskie czyli TSH nisko a FT4 rosnie bo jak brakuje TSh zaczyna sie produkcja w mózgu stad podwyższone FT4 a musi być odwrotnie...w sobote będę powtarzac te badania ale nie wiem czy prze 1,5 tygodnia brania tabletek cos zadziałało :-( najbardziej mnie martwi kiedy zaczął sie ten spadek czy to nie wpłyneło na rozwój dzieci ...:confused:

natalia ja tez przez cala ciaze mialam robione badanie z tarczycy tylko raz na samym poczatku. pozniej juz w ogole bo to pierwsze wyszlo w normie. teraz jak lezalam w szpitalu z podwyzszonym tetnem, wpisali mi wypis ze TSH w normie, aczkolwiek nie przypominam sobie, zeby ktos pobieral mi krew na to badanie , albo mnie informowal, ze przy pobieraniu innych to mi tez wykonaja. pamietam tylko, ze mnie pytali jak moja tarczyca i ze slownie odpowiadalam , ze wszystko z nia ok, wiec moze to moje zdanie wpisali w karte a pozniej szpitalny wypis.

onna wozek jest swietny;) jest wielki niestety trzeba to przyznac. z latwoscia raczke od wozka moga trzymac i w ogole wozek prowadzic moga dwie osoby obok siebie:-). moja siostra z moja mama sie smialy , ze one tak we dwie beda chodzic na spacerki. ale oprocz tego jest super. duze gondole swietnie ocieplone od srodka, cieple pokrowce do kazdej opcji .dzicko mozna doslownie calkowicie zamknac i nic mu nie bedzie wialo do srodka. duze kosze pod wozkiem. i co najwazniejsze latwo sie skreca. a co do twardnien brzuszka to o 30 tyg jest ich juz chyba coraz wiecej. przynajmniej u tych , ktore mialy z nimi problemy od polowy ciazy. sama zauwazylam ze napewno ja mam ich wiecej niz 10. sa nieregularne . tak mialam w szpitalu pytalam lekarza czy to nie jest zly znak , ale powiedzial, ze przy blizniakach na tym etapie ciazy juz sie tego nie wyeliminuje i, ze to normalne.
powiem wam jeszcze dziewczyny , ze pod koniec ciazy tak sobie ulozylam siusiu w nocy, ze wstaje tylko raz i wystarcza;) po prostu tylko raz sie budze i cisnieniem w pecherzu, a w szpitalu to w ogole wstawalam dopiero o 6 rano. sama sie dziwilam jak to mozliwe , moze moje dziewczyny wiecej plynów potrzebowaly i to co wypijalam one w polowie pochlanialy;)

Ostatnia edycja:
WITAM!
e_biedronka gratuluję :) i witam w gronie podwójnych mam!
onna dobrze piszesz ja też odliczam dni do tego 30 tyg. muszę cały czas leżeć...bo moje ciśnienie od razu rośnie jak wstaję i czy coś robie....ale dam radę ...zazdroszczę ci że już jesteś tak daleko...
Moje chłopaki urządzili sobie zabawę o 5 rano i nie dali spać...a coraz mocniej kopią :)
Czekam dziś na paczki z allegro nie mogę się doczekać
Pozdrawiam was wszystkie
martyna pamietam, jak ja odbieralam paczki z allegro:) nie moglam sie doczekac kazdej nastepnej i chyba do wszystkich placilam przesylke kurierska, zeby szybciej dochodzily;) a jak wyladowalam w szpitalu to kazalam sobie przynosic te rzeczy co przychodzily , zeby poogladac. radocha straszna;)

Witam nowe i już wcześniej powitane przeze mnie mamy :-)
a więc tak u mnie plamienie się zredukowało ale dzisiaj odebrałam wyniki badań na toxo i CMV i okazało się że CMV IgM jest dodatnie ... oczywiście jestem w stresie bo poczytałam trochę o CMV i różnie piszą. :-(
Ale zadzwoniłam do swojego gina i powiedział mi że przy pierwszym badaniu wychodzi dodatnie i nie mam się czym przejmować.....
a ja tak strasznie się martwię ......dziewczyny pocieszcie mnie jakoś czy badania w przypadku bliźniaków różnią się od tych pojedynczych groszków?

:-(

Witam ponownie blizniacze mamusie.Moje 26 tyg i 5 dni doprowadzaja mnie do ciaglego lezenia czuje twardnienia brzucha i ogólnie jestem obolala.Mam załozony tzw PESAR na podtrzymanie szyjki.Czy któras z was tez ma lub miala takie cudo i moze to jest przyczyna mojego zlego samopoczucia.Wogóle czuje sie strasznie osłabiona.

reklama
Witam ponownie blizniacze mamusie.Moje 26 tyg i 5 dni doprowadzaja mnie do ciaglego lezenia czuje twardnienia brzucha i ogólnie jestem obolala.Mam załozony tzw PESAR na podtrzymanie szyjki.Czy któras z was tez ma lub miala takie cudo i moze to jest przyczyna mojego zlego samopoczucia.Wogóle czuje sie strasznie osłabiona.
omena lezenie!!!!! ile juz lezysz? lezenie to glowny problem zlego samopoczucia. ja leze praktycznie od 18 tyg z jedna tylko przerwa na Świeta Bozego Narodzenia. wstaje do wc i pod prysznic ewentualnie po herbate. po pobycie w szpitalu to juz w ogole dramat bo tam nawet posilki do lozka dawali. siadam teraz ze wszystkim, miesni zero, sil zero, wiecznie slaba i wszystko drzy jak u starej babci. takie sa efekty lezenia, a mnie jeszcze urodzenie dwoch dzidziusiow czeka bo cesarki nie bedzie;( lekarz mi tlumaczyl, ze od lezenia nawet morfologia spada w zyciu bym nie pomyslala.

Do góry