reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

eevlee - raczej martwic sie ni musisz ja mieszkam w UK a to wszystko jakies niewymiarowe a wszczegolnosci domy:wściekła/y: Jezeli mas "normalny" domek to nie miusisz sie martwic na zapas.

Dzis to jesnak nie moj dzien, wstalam rano zjadlam jogurt padlam na sofe i znow mnie zmorzylo. Dopiero co otworzylam oczy i znow czyje jak mnie senek dopada. hmmm, zmykam pod kocyk bo o za 2 godzinki maz wyciaga nmie na spacerek:rofl2:

reklama
eevlee- ja go mam i jestem zadowolona szerokość jego 78cm zmieściłam się nawet w normlanej kasie w biedronie:-) w domu wjadę z nim wszędzie i też mam 2schodki do pokonania i robię tak,że wjeżdżam kółkami od razu na górny i dźwigam resztę wózka. Dzieciaki mimo iż sam wózek wąski mają spore gondole i mieszczą mi się w kombinezonach i śpiworkach:-)

Agus tak mam ten wózek,ale większych wad nie widzę... i rzeczywiście jak mówiła zabolek coś z tymi dętkami jest nie teges bo też gumę złapałam!!! ale nie trzeba u producenta zamawiać tylko można w zapasie mieć zakupioną w zwykłym sklepie z częściami do rowerów:tak: Bez problemu się dokupi... A piankowe to nie wiem... lepiej się na pompowanych jeździ dlatego kupiłam te. Ale odpukać od tego czasu już nie pękają ;-)
Fotelików do niego nie dokupowałam bo miałam inne więc się w tym temacie nie wypowiem.

Dziewczyny wpadlam na chwilke, bo uparlam sie, ze skoncze moje szydelkowanie do swiat :) u mnie po wizycie ok, na 100% cesarka, bo trafilam na lekarke, ktora ciaze blizniacze woli rozwiazywac przez cc, niezaleznie od ulozenia maluchow. Takze kamien z serca. Zaplanowali mi cc na 38 tydzien, chyba ze wody mi szybciej odejda. Nie wiedza tylko dlaczego tych wod jest wiecej niz powinno, bo wszystkie wyniki mam ok. Najwazniejsze, ze juz ich nie przybywa a ubywa.
jeszcze nie przeczytalam co tam naskrobalyscie, moze wieczorkiem sie zabiore za lekture.
tym czasem ide dalej szydelkowac, a wam wysylam buziaki!

Ja wpadam na chwilę życzyć wszystkim Wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w radosnej, rodzinnej atmosferze. Aby wszystkie troski się rozwiały i świąteczna gwiazdka wypełniła Wasze serca iskierką pozytywnej energii na następny rok :-) I oczywiście zdrówka dla Was i Waszych maleństw - tych, które już są na świecie i tych, które czekają w trójpaczkach :-)

Wyjeżdżam jutro do rodziców, więc pewnie nie będę miała dostępu do netu do końca roku i dlatego ściskam Was mocno świątecznie i trzymam za wszystkie kciuki !!!!:-)

eevlee- ja go mam i jestem zadowolona szerokość jego 78cm zmieściłam się nawet w normlanej kasie w biedronie:-) w domu wjadę z nim wszędzie i też mam 2schodki do pokonania i robię tak,że wjeżdżam kółkami od razu na górny i dźwigam resztę wózka. Dzieciaki mimo iż sam wózek wąski mają spore gondole i mieszczą mi się w kombinezonach i śpiworkach:-)

Sylha, dzięki za opis wózka. Właśnie mierzyłam futryny i mam 104 cm, więc bez problemu przejadę :happy:

Onlyone, fajnie, że wszystko u ciebie jest na dobrej drodze :-D

Evelee -a nowy chcesz kupić? Ja przeglądam oferty używanych na niemieckim e-bayu, bo cały czas ten tkf mi łazi po łepetynce z uwagi na możliwość zamontowania fotelików Maxi Cosi.

Lilonka i Evelee - ja też zamierzam kupić TFK, a ponieważ trochę boję się używanej spacerówki bo wiem jak sama wyeksploatowałam jedną jak córkę woziłam, dlatego kupuję nową spacerówkę i dokupuję używane gondole. Nie daleko mnie jest sklep w którym mają ten wózek w sklepie dlatego po Nowym Roku mój mąż się wybiera go dokładnie obejrzeć więc jak byście chciały będę mogła zdać relację odnośnie wózeczka.

Dziewczynki jeszcze raz dziękuję za wsparcie!

Mona i Mati- a jaki miałyscie sposób na karmienie małego? Bo nasz już załapał ssanie,ale je bardzo mało z 3 łyki i zmęczony,jak tak dalej pójdzie to nigdy nie wyjdę ze szpitala,bo znowu założą mu sondę. Czy macie jakiś sposób na nauczenie takiego malucha wypicia większej ilości pokarmu? Co już uda mi si e go nakarmić większą porcją to na drugi dzień znowu nie ma siły, tak jakby męczyło go równoczesne ssanie,oddychanie i połykanie pokarmu. Antybiotyk już mu odstawili,więc nie wiem,czemu nie ma poprawy:(

Onlyone- trzymaj się jak najdłużej w 3 paku!!!

reklama
Gienek, nam na szkole rodzenia położna mówiła o dwóch sposobach - 1. żeby rozsmarować trochę mleka na brodawce i tak podać małemu, wtedy jest większa szansa że się przyssie i zacznie pić 2. posmarować brodawkę glukozą, słodkie przyciąga. Nie wiem czy to coś pomoże, ale może... :) A może tak jest dlatego, że Gabryś jest jeszcze osłabiony po tych antybiotykach i musi stopniowo do tego dojść?

Widzę, że rozkręciła się dyskusja wokół wózków, szczerze przyznam, że spodobały mi się te polskiej producentki z okolic Częstochowy, które linkowałyście i gdybym miała teraz kupować poważnie bym się zastanowiła nad tym polskim :)

Onlyone - trzymamy się do drugiej połowy stycznia - jeszcze miesiąc, damy radę :) choć mi coś brzusio często twardnieje, wczoraj jak byłam jeszcze w szpitalu to miałam tych twardnień 12 na 2h, jak mi podłączyli ktg jak ręką odjął (pewnie dlatego że w międzyczasie zażyłam swoją dawkę magnezu...) pojawiło jedno i tyle. A byłam pod tym ktg z jakieś 40 minut. Ale chłopaki mają już płucka zabezpieczone, więc stresu trochę mniej, choć ciśnienie sobie skacze różnie.

Do góry