reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Gienus trzymaj sie kobieto bedzie dobrze tak to juz jest ze dziecko urodzone jako drugie noi ze chlopiec to juz slabsze w moim przypadku tez tak bylo milosz niewydolny oddechowo itd a teraz wszystko jest odwrotnie
my kobiety jestesmy silne
bedzie dobrze i nie obwiniaj siebie bo niestety na pewne sprawy nie ma sie zadnego wplywu natura jest silniejsza
WESOLYCH SWIĄT DZIEWCZYNY

reklama
tigla, bardzo mi sie ten wozek podoba, no i jeszcze ten fakt, ze jest taki leciutki, i producent polski a nie chiny, jestem za. no i najwiekszy plus- przeczytalam ze gondole skladaja sie na plasko jak chcesz wlozyc do bagaznika, widzialam taki manewr w wozkach quinny i bardzo mi sie to podobalo! oszczedza sie duzo miejsca. najbardziej podoba mi sie abc zoom design, to taki niemicki wozeczek jeden za drugim z fajna linia, ale kosztuje ponad 1000zl wiecej, a mnie nie zalezy na najlepszym wozku na swiecie, tyle jest wydatkow, ze odpuszcze.
lilonka, to co zrobisz? (ja mieszkam na 5 pietrze, wiec bez windy tez nie mam mowy). i zgadzam sie z tigla- ubierz te choinke! bedzie tak bardziej nastrojowo :)

bylam dzis u gina na nfz, wszystko jest ok, zrobila mi ktg i brzmialo ladnie. przepisala mi tylko sorbifer durules na moje slabe zelazo i kazala sie udac do dermatologa z wysypka, bo jednak nie schodzi :/ jutro mam wizyte u dermatologa rano, zobaczymy co przepisze.
ale, oczywiscie, w kolejce siedzialy starsze kobiety i juz ustawialy sobie kolejnosc, co nastepna osoba przychodzila to mowily, ze one sa pierwsze, bo ja przyszlam pozniej, a moj brzuch juz jest naprawde widoczny.. nic sie nie odzywalam, ani slowem, przyszla pani doktor i wziela mnie pierwsza mowiac ze 'ciezarne zawsze maja pierwszenstwo' hihihi :) nic nie powiedzialy, zero komentarza.

zabolek dzięki za opis wózka, martwią mnie te koła pompowane..jak to pękły, dziwna rzecz..raczej większośc poleca włąsnie pompowane..
pikka, masz ten freestyle tak? a jakieś większe wady czy zalety mogłabyś napisac? :)

u mnie choinka ubrana, co prawda mam malutką więc dużo roboty nie było, ale za to zmęczyłam się przy myciu fug w łazience...ech jutro będę cierpiec..

Agus kola pompowane sa takie jak w rowerze wiec niestety dentka pekla. Mielismy pecha. Choc znajomi mieli tez kola pompowane i tez im co chwila dentka szla. Ja juz nie ryzykuje bo wiem co znaczy jechac wozkiem na flaku :) marna przyjemnosc.
Ale tak jak wczesniej pisalam ogolnie wozek polecam i jestem z niego bardzo zadowolona - nie zamienilabym na inny.

Duzym plusem jest tez to ze siedziska spacerowe sa do 25 kg. W wiekszosci wozkow blizniaczych jakie ogladalam byly do 15-18 kg.

Wiesz ja pisze swoje doswiadczenia. Nie jest powiedziane ze i u was tak bedzie. Ale wiem jedno jakbym nie miala kol przeslanych na szybko to bym miala problem. Tak wiec teraz uzywam tylko piankowych a tamte sa w zapasie.

Mam nadzieje ze choc troszke pomoglam.

Zycze wszystkim spokojnego przebiegu ciazy, dotrwania jak najdluzej, latwych, szybkich i bezbolesnych porodow i zdrowych dzieciakow.

Oczywiscie dla wszystkich zdrowych, spokojnych swiat :)

Hello

Już po wizycie. Wszystko ok. kamień z serca. Dzieciaczki ważą 1 kg i 1,2 kg a wszystkie inne parametry w normie.A ja 14 kg do przodu a brzuch nie za duży bo 104cm
Pozdrawiam

madmax no tak sobie o Was pomyslalm i zajrzalam na forum. Ciesze sie ze takie dobre wiesci. Maluchy rosna pieknie. Brzusio dopiero zacznie Ci rosnac. Zobaczysz ze zaokragli sie jeszcze przez kolejne 10 tygodni. Trzymaj sie zdrowiutko no i mam nadzieje ze teraz jusz jestes spokojna o malenstwa ;-) no i nastepnym razem nie bedziesz sie martwic na zapas.

Ja zmierzylam szerokosc dni wejsciowych do domu 75 cm. To eliminuje skutecznie wozeczki typu jeden obok drugiego, no chyba ze pol chaty przerobimy i powymieniamy drzwi:no:.

Elala kiepsko z tymi drzwiami. Ja mam z tym dobrze ze w wejsciowe sie mieszcze - zostaje 4 cm luzu. W domu juz drzwi wezsze wiec wozek rozkladam ale to juz w domu na spokojnie.

Z roznych opini slyszalam ze tandemy sa dwa dos dobre zoom i bj city select. Oba drogie ale ponoc dobre. Ten drugi ma opcje wozka pojedynczego.

reklama
A ja się dziewczyny uparłam, żeby kupić wózek w wersji jeden obok drugiego. MIeszkam w domku jednorodzinnym, mam do pokonania dwa schodki i jestem na płaskiej powierzchni. Jak dzieciaki się urodzą bedzie wiosna i aura będzie sprzyjać częstym spacerkom. NIe przyszło mi jednak do głowy, żeby zmierzyć szerokość drzwi wejściowych :baffled: Myślałam o wózku TFK TWINNER TWIST DUO.

Do góry