reklama
lilonka
Smerfikowa mama
A ja mam dylemat czy ubierać choinkę :-) Bo w sobotę wyjeżdżamy na święta do rodziców i wrócimy dopiero po Nowym Roku. Jak ją ubiorę dziś lub jutro to postoi raptem 1 dzień :-) a jak wrócimy, to trzeba będzie zaraz ją rozebrać ;-) Za oknem jakoś też mało świątecznie:-)
zabolek12385
Fanka BB :)
Elala jesli dobrze zauwazylam to jestes z uk. Wiec wozek dostepny przez ebay ma okrojona wersje. Jak widzialam agula pisala o mozliwosci wyboru torby,pokrycia raczki itp. Tu tego nia ma. Jak dla mnie ( uzywam wozka non stop,co dzien jestem zmuszona wychodzic z dziecmi na min 4h spaceru niezaleznie od pogody wiec jestem dosc krytyczna w opini)
Jak dla mnie to
Wady:
- zbyt glebokie foteliki samochodowe ( moje wczesniaki w nich wpadaly i byly cale pozginane wiec ich nie uzywalam ( nie uznaje wkladania do srodka poduszki,koca i innych rzeczy rzeby dziecko bylo " bardziej na plasko" bo jest to malo bezpieczne - wiem ze wiele osob tak robi)
- uniwersalne folie przeciwdeszczowe - te same do gongoli i spacerowki ( wszystko byloby ok gdyby nie " dziura" posrodku foli zrobiona zeby rodzic mial szybkie dojscie do dziecka. Pomysl bylby dobry gdyby nie fakt ze przy duzym deszczu albo deszcz wlatuje do srodka albo trzeba co chwile " oprozniac" folie z wody. Przy spacerowce mniejszy problem ale przy gondoli utrapienie)
- torba pokazana na zdjeciach to straszny niewypal. Zyby cos wyciagnac jak wisi na wozku trzeba za kazdym razem sciagac.
Ogolnie tyle takich wiekszych wad reszta to juz takie " kosmetyczne" tj dziwne zamocowanie pasow w spacerowkach, te zaczepy do wkladania gondol , spacerowek fakt nic mi sie z nimi nie stalo ale faktycznie trzeba byc ostroznym, montowanie fotelikow ( niestety montuje sie je bokiem co jest dosc dziwne i lekko niewygodne) ale tak jak pisze to jest do przezycia.
Zalety
- duze kola - wozek prowadzi sie rewelacyjnie na kazdej powierzchni. Dziury, krawezniki nie sa nam straszne. Dodam ze ja juz pcham prawie 40 kg
- super kolorystyka mam opcje 5. Nie powiem cieszy oko
- regulacja raczki ( duze ulatwienie)
- wozek praktycznie miesci sie wszedzie wyjatek kasy w lidlu i aldim. Tylko kasa dla niepelnosprawnych jest ok
Ogolnie wozek bardzo polecam bo mimo drobnych wad najwazniejsze ze jest wytrzymaly i latwy w prowadzeniu.
Z rad - polecam kola piankowe. Pompowane pekly juz pierwszego dnia
- raczke ze " skory" bo piankowa wsiaka deszcz i reka sie slizga
- wybor innej torby
Jak dla mnie to
Wady:
- zbyt glebokie foteliki samochodowe ( moje wczesniaki w nich wpadaly i byly cale pozginane wiec ich nie uzywalam ( nie uznaje wkladania do srodka poduszki,koca i innych rzeczy rzeby dziecko bylo " bardziej na plasko" bo jest to malo bezpieczne - wiem ze wiele osob tak robi)
- uniwersalne folie przeciwdeszczowe - te same do gongoli i spacerowki ( wszystko byloby ok gdyby nie " dziura" posrodku foli zrobiona zeby rodzic mial szybkie dojscie do dziecka. Pomysl bylby dobry gdyby nie fakt ze przy duzym deszczu albo deszcz wlatuje do srodka albo trzeba co chwile " oprozniac" folie z wody. Przy spacerowce mniejszy problem ale przy gondoli utrapienie)
- torba pokazana na zdjeciach to straszny niewypal. Zyby cos wyciagnac jak wisi na wozku trzeba za kazdym razem sciagac.
Ogolnie tyle takich wiekszych wad reszta to juz takie " kosmetyczne" tj dziwne zamocowanie pasow w spacerowkach, te zaczepy do wkladania gondol , spacerowek fakt nic mi sie z nimi nie stalo ale faktycznie trzeba byc ostroznym, montowanie fotelikow ( niestety montuje sie je bokiem co jest dosc dziwne i lekko niewygodne) ale tak jak pisze to jest do przezycia.
Zalety
- duze kola - wozek prowadzi sie rewelacyjnie na kazdej powierzchni. Dziury, krawezniki nie sa nam straszne. Dodam ze ja juz pcham prawie 40 kg
- super kolorystyka mam opcje 5. Nie powiem cieszy oko
- regulacja raczki ( duze ulatwienie)
- wozek praktycznie miesci sie wszedzie wyjatek kasy w lidlu i aldim. Tylko kasa dla niepelnosprawnych jest ok
Ogolnie wozek bardzo polecam bo mimo drobnych wad najwazniejsze ze jest wytrzymaly i latwy w prowadzeniu.
Z rad - polecam kola piankowe. Pompowane pekly juz pierwszego dnia
- raczke ze " skory" bo piankowa wsiaka deszcz i reka sie slizga
- wybor innej torby
Kretowinka i Lilonka z windami to jest tak, że na co dzień to ułatwiają życie, a jak przyjdzie zadanie specjalne w typie przewozu wózka bliźniaczego to jest klops. Ja co prawda mieszkam na I piętrze, ale jest bardzo wąski korytarz. A co sądzicie o tym wózku, którego link wkleiłam ?
Madmax78 ja też schizuje przed każda wizytą i sądzę, że każda z dziewczyn tak ma. Taki po prostu nasz los. Nie martw się, będzie dobrze
Elala podziel sie potem opinią na temat tego wózka.
Miss ja też mam już choinkę Po historii z przymusowym kupnem lampek zmieniłam koncepcje i zamiast czerwono złotej w tym roku mam złote bombki i zielone lampki. Jest cudna :-) Uwielbiam patrzeć wieczorami na choinkę. Mąż wczuł się w rolę i już opowiada jak za rok dla dziewczyn będzie włączał migające lampki
Madmax78 ja też schizuje przed każda wizytą i sądzę, że każda z dziewczyn tak ma. Taki po prostu nasz los. Nie martw się, będzie dobrze
Miss ja też mam już choinkę Po historii z przymusowym kupnem lampek zmieniłam koncepcje i zamiast czerwono złotej w tym roku mam złote bombki i zielone lampki. Jest cudna :-) Uwielbiam patrzeć wieczorami na choinkę. Mąż wczuł się w rolę i już opowiada jak za rok dla dziewczyn będzie włączał migające lampki
lilonka
Smerfikowa mama
Ja właśnie przedwczoraj pokazywałam ten wozek emkowi, bo kurcze jest strasznie leciutki. Ale mój uparciuch stwierdził, że kategoryczne nie dla wózka jeden za drugim :-) i koniec dyskusji.Kretowinka i Lilonka z windami to jest tak, że na co dzień to ułatwiają życie, a jak przyjdzie zadanie specjalne w typie przewozu wózka bliźniaczego to jest klops. Ja co prawda mieszkam na I piętrze, ale jest bardzo wąski korytarz. A co sądzicie o tym wózku, którego link wkleiłam ?
pikka
ilonka pomaga to lezenie... ja razu miałam skurcze z wieczora czestsze jak w dzien za duzo pochodziłam. Moze nie plackiem bo mozna w depresje wpasc ale polegiwanie czeste polecam
Lilonka ubierz choinkę Wiesz ile radości daje-chociaż na krotko. A poza tym kto Ci ja każe szybko rozebrać ? Ja moją postaram się przeciągnąć do lutego-żeby tylko nie zaczęła mi się szybciej sypać. A dlaczego twój M jest tak bardzo przeciwny wózkowi jeden za drugim ?
reklama
zabolek12385
Elala ja kupilam przez uk ebay. Kontakt super dostawa szybka.
Jak wpiszesz w wyszukiwarke ebaya freestyle twins powinno juz znalesc. Od kupna do dostarczenia minelo cos kolo poltora tygodnia
Jak wpiszesz w wyszukiwarke ebaya freestyle twins powinno juz znalesc. Od kupna do dostarczenia minelo cos kolo poltora tygodnia
Podziel się: