reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Mojachoinka tez juz jest ubrana, bo jak tak siedze w domu to chociaz troszeczke swiatecznie sie poczuje;-). Moja to taka malutka, ale obiecalismy sobie ze za rok to taka z prawdziwea wielka sobie i maluchom sprawimy:tak:

reklama
A ja mam dylemat czy ubierać choinkę :-) Bo w sobotę wyjeżdżamy na święta do rodziców i wrócimy dopiero po Nowym Roku. Jak ją ubiorę dziś lub jutro to postoi raptem 1 dzień :-) a jak wrócimy, to trzeba będzie zaraz ją rozebrać ;-) Za oknem jakoś też mało świątecznie:-)

Elala jesli dobrze zauwazylam to jestes z uk. Wiec wozek dostepny przez ebay ma okrojona wersje. Jak widzialam agula pisala o mozliwosci wyboru torby,pokrycia raczki itp. Tu tego nia ma. Jak dla mnie ( uzywam wozka non stop,co dzien jestem zmuszona wychodzic z dziecmi na min 4h spaceru niezaleznie od pogody wiec jestem dosc krytyczna w opini)

Jak dla mnie to
Wady:
- zbyt glebokie foteliki samochodowe ( moje wczesniaki w nich wpadaly i byly cale pozginane wiec ich nie uzywalam ( nie uznaje wkladania do srodka poduszki,koca i innych rzeczy rzeby dziecko bylo " bardziej na plasko" bo jest to malo bezpieczne - wiem ze wiele osob tak robi)
- uniwersalne folie przeciwdeszczowe - te same do gongoli i spacerowki ( wszystko byloby ok gdyby nie " dziura" posrodku foli zrobiona zeby rodzic mial szybkie dojscie do dziecka. Pomysl bylby dobry gdyby nie fakt ze przy duzym deszczu albo deszcz wlatuje do srodka albo trzeba co chwile " oprozniac" folie z wody. Przy spacerowce mniejszy problem ale przy gondoli utrapienie)
- torba pokazana na zdjeciach to straszny niewypal. Zyby cos wyciagnac jak wisi na wozku trzeba za kazdym razem sciagac.

Ogolnie tyle takich wiekszych wad reszta to juz takie " kosmetyczne" tj dziwne zamocowanie pasow w spacerowkach, te zaczepy do wkladania gondol , spacerowek fakt nic mi sie z nimi nie stalo ale faktycznie trzeba byc ostroznym, montowanie fotelikow ( niestety montuje sie je bokiem co jest dosc dziwne i lekko niewygodne) ale tak jak pisze to jest do przezycia.

Zalety
- duze kola - wozek prowadzi sie rewelacyjnie na kazdej powierzchni. Dziury, krawezniki nie sa nam straszne. Dodam ze ja juz pcham prawie 40 kg :)

- super kolorystyka mam opcje 5. Nie powiem cieszy oko
- regulacja raczki ( duze ulatwienie)
- wozek praktycznie miesci sie wszedzie wyjatek kasy w lidlu i aldim. Tylko kasa dla niepelnosprawnych jest ok

Ogolnie wozek bardzo polecam bo mimo drobnych wad najwazniejsze ze jest wytrzymaly i latwy w prowadzeniu.

Z rad - polecam kola piankowe. Pompowane pekly juz pierwszego dnia
- raczke ze " skory" bo piankowa wsiaka deszcz i reka sie slizga
- wybor innej torby :)

Kretowinka i Lilonka z windami to jest tak, że na co dzień to ułatwiają życie, a jak przyjdzie zadanie specjalne w typie przewozu wózka bliźniaczego to jest klops. Ja co prawda mieszkam na I piętrze, ale jest bardzo wąski korytarz. A co sądzicie o tym wózku, którego link wkleiłam ?

Madmax78 ja też schizuje przed każda wizytą i sądzę, że każda z dziewczyn tak ma. Taki po prostu nasz los. Nie martw się, będzie dobrze :tak:
Elala podziel sie potem opinią na temat tego wózka.
Miss ja też mam już choinkę :tak: Po historii z przymusowym kupnem lampek zmieniłam koncepcje i zamiast czerwono złotej w tym roku mam złote bombki i zielone lampki. Jest cudna :-) Uwielbiam patrzeć wieczorami na choinkę. Mąż wczuł się w rolę i już opowiada jak za rok dla dziewczyn będzie włączał migające lampki :-D

Dzięki dziewczyny. Ja się czuje dobrze tyle że się nie wyslalam tutaj wcale bo spalam tylko 3h i już się nie mogę doczekać spania w domku :) ale przynajmniej "protestowała" szpital i mogę tu rodzic, byle jak najpóźniej :)

Kretowinka i Lilonka z windami to jest tak, że na co dzień to ułatwiają życie, a jak przyjdzie zadanie specjalne w typie przewozu wózka bliźniaczego to jest klops. Ja co prawda mieszkam na I piętrze, ale jest bardzo wąski korytarz. A co sądzicie o tym wózku, którego link wkleiłam ?

Madmax78 ja też schizuje przed każda wizytą i sądzę, że każda z dziewczyn tak ma. Taki po prostu nasz los. Nie martw się, będzie dobrze :tak:
Elala podziel sie potem opinią na temat tego wózka.
Miss ja też mam już choinkę :tak: Po historii z przymusowym kupnem lampek zmieniłam koncepcje i zamiast czerwono złotej w tym roku mam złote bombki i zielone lampki. Jest cudna :-) Uwielbiam patrzeć wieczorami na choinkę. Mąż wczuł się w rolę i już opowiada jak za rok dla dziewczyn będzie włączał migające lampki :-D
Ja właśnie przedwczoraj pokazywałam ten wozek emkowi, bo kurcze jest strasznie leciutki. Ale mój uparciuch stwierdził, że kategoryczne nie dla wózka jeden za drugim :-) i koniec dyskusji.

ilonka pomaga to lezenie... ja razu miałam skurcze z wieczora czestsze jak w dzien za duzo pochodziłam. Moze nie plackiem bo mozna w depresje wpasc ale polegiwanie czeste polecam:tak:

Lilonka ubierz choinkę :tak: Wiesz ile radości daje-chociaż na krotko. A poza tym kto Ci ja każe szybko rozebrać ? Ja moją postaram się przeciągnąć do lutego-żeby tylko nie zaczęła mi się szybciej sypać. A dlaczego twój M jest tak bardzo przeciwny wózkowi jeden za drugim ?

reklama
Elala ja kupilam przez uk ebay. Kontakt super dostawa szybka.
Jak wpiszesz w wyszukiwarke ebaya freestyle twins powinno juz znalesc. Od kupna do dostarczenia minelo cos kolo poltora tygodnia

Do góry