reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Gieniuś wielkie gratulacje!Laurko i Gabrysiu rośnijcie zdrowo :-):-):-)Gieniuś wracaj jak najszybciej do pełni sił:tak:

Ciesze się że u Was dziewczyny wszystko ok,cały czas śledzę wasze posty i trzymam kciuki za każą z Was ;-)Super że wizyty udane Miss Ciname dobrze że wywalczyłaś to usg:tak: Marcysiowa życzę Ci jednak pięknych i udanych świąt:tak: Kolejne będą piękne razem z maluszkami;-)
Onyhlone trzymaj jeszcze te 6 tyg nóżki zaciśnięte:-)

nie wiem czy do świąt jeszcze tutaj zajrzę-jeszcze dużo sprzątania a potem gotowanie więc już dziś Życzę Wam pięknych,niezapomnianych,białych,pełnych uroku świąt.Dużo zdrówka i siły do wynoszenia maluszków,długiej szynki hihi:tak: i zdrowych donoszonych maleństw;-)

reklama
Agus - też oglądałam te wózki. Ładne mają wzory. Niestety u mnie 7 piętro w bloku i niestety większość wózków muszę odrzucić ze względu na wagę. Co prawda winda działa, ale do windy 2 pary schodów trzeba pokonać.

Mi tez wozeczki sie podobaja ale obawiam sie ze takie gdzie maluchy siedza obok siebie to odpadaja bo ciezko bedzie zmiescic w drzwi wejsciowe:sorry: Raczej bede rozgladac sie za takimi co maluszki w jednym rzedzie siedza. Jest kilka fajnych ale to pogladania tylko na necie a ja chcialabym na zywo popatrzec, dotknac sprobowac ale nie wiem jak do tego sie zabrac bo w sklepach to tylko te najlichsze sa dostepne.
Onlyone a ty juz masz wozek??? bo wiem ze polowalas na i candy??? mi tez sie podoba:tak:

lilonka, ja też nie zamierzam wnosić wózka to raczej niemożliwe, choc u mnie 2 piętro. Stelaż zostaje na dole i foteliki czy budy będę wnosić. Pewnie pojedynczo ale inaczej wątpię że dam radę.
elala, ten wózek akurat nie jest bardzo szeroki ma 80 cm i w wszędzie wejdzie jeśli chodzi o nowe budownictwo, ale rzeczywiście na pewno będą jakieś przeszkody nie do pokonania. Ale i tak wolę taki niż tandem, choc oczywiście ma sporo plusów.

Elala ciesze sie, ze u ciebie wszystko ok, ze dobrze znosisz ciaze! Wozki wlasnie dzis troche ogladalam na internecie, bo do sklepu raczej nie pojade... Juz ciezko mi chodzic, musze siadac co chwile, bo nogi ciezkie i jakos tak slabawo sie czuje. Kurcze ten icandy jest super, ale na ebayu tu w uk uzywane, to takie zasyfiale, brudne, ohyda... Patrze tez na baby jogger city mini, tylko nie wiem czy ma raczke przekladana. Sama juz nie wiem... W icandy Fajne, ze foteliki mozna wpinac, to dodatkowy plus, mniej gratow wsamochodzie.... Ale z zakupem czekam jeszcze, az bede wiedziala, ze maluchy beda ok, bo mam caly czas czarne mysli, do tego jak szukalismy wozka na ebayu znalazlam fajny hauck, a dziewczyna napisala, ze sprzedaje nowy za pol ceny, bo nie potrzebuje podwojnego, bo "niestety tylko jedno dziecko zyje".... Wiec w ogole juz mnie dopadlo... No I na pewno nie kupie szybciej, zeby nie zapeszyc... Na wozek jeszcze mam czas, nawet jak maluchy sie urodza, to nie bede z nimi tak od razu spacerowac zima. anuska zdrowych, radosnych no i spokojnych Swiat!!!
marcysiowa
nie ma co ryzykowac, maluchy najwazniejsze.
Ja tez siedze Swieta z emkiem, siostrzencem i siostra, dzien jak codzien... Nie szaleje w tym roku z garami, troche siorka chce porobic zarcia, a mi to zupelnie obojetne. Wczoraj ubralam choinke no i dom przystroilam - fajnie wyglada, ale swiat i tak nie czuje....

dziewczyny dziekuje slicznie za wasze kciuki,zyczenia i gratulacje!

miss ciname,lola,malena,marcikuk- dziekuje za wspierajace mnie smsy:)

jak wyjdę ze szpitala to napisze wiecej,dzisiaj mam na chwile komputer,wiec tak na szybko,to w sobote mialam silne skurcze z uciskiem na miednice i odbyt. Wody mi nie odeszly,szyjka nadal trzyala ale skurcze byly na ktg tak jak w 2 fazie porodu zdecydowali,ze rozwazuja cize przez cc. Laurka urodziła sie pierwsza waga 2500g 48 cm długa a drugi Gabrys 2400 g i 50 cm. Niunia jest wspaniała i grzeczniutka a Gabrys ma objawy wczesniactq
wa i nadal w inkubatorze-nie trzyma temp.ciala,nie mogl oddychac bez wspomagania i mial trudnosci z jedzeniem,wiec sonda. Teraz przeniesli go z OIOM do obserwacji, nadal jest w inkubatorze i nie wie kiedy wyjdziemy:( złapała mnie depresja poporodowa,chodze i placze non stop obwiniam sie,ze za szybko urodzily i ze mam problemy z laktacja.

Pozdrawiam was i mocno trzymam kciuki!!!

onlyone - no wlasnie jak z reguly nie mam wielkich oporow przed rzeaczami second hand tak co do wozkow nie jestem przekonana no bo tak jak pisesz nie sa w najlepszym stanie. Dzis kolezanka wyslala mi namiary na wyprobowany przez jej szwagierke solidny wozek dla bliznikow Bebecar Vector Duo Twin. Ciesze sie ze mam jeszcze troche czasu zanim bede musiala podjac decyzje ktory kupimy bo poki co to mam totalny metlik w glowie.
Ciesze sie ze twoje maluchy maja sie lepiej. W sumie dobrze ze sie tak zaparlas o ten skan. Ja mam jutro pierwsza wizyte u midwife, i w sumie nawet nie wiem co po takiej wizycie oczekiwac ale po twoich wczesniejszych komentarzach nie nastawiam sie na duzo informacji.

Witaj gieniek niewiem czy przeczytasz moj wpis ale napisze, ja miałam bardzo podobną sytuacje do Ciebie porod w 35 tyg synek niewydolnosc oddechowa i trudnosci z jedziem i wyjazd na oiom tylko do innego miasta, z malenka wszystko ok a z nim tyle problemow :( Pobyt w szpitalu to koszmar jeszcze bol po cc i strach o synka, ale najlepiej bo moja siostra jeszcze mnie skrytykowała ze wcale nie mysle o synku co niebyło chwili zebym sie nie modliła zeby wyszedł z tego. I ja tez do tej pory nie moge sobie wydarowac ze zamiast lezec i olac wszystko to czułam sie niezastąpiona teraz wspominam te dni jak z zycia wyjęte To był koszmar na szczescie synek wyszedl ze wszystkiego super niema sladu po tym wszystkim tak ze jestem pewna ze i twoj maluszek tez sobie swietnie poradzi, i teraz juz nie czas na obwinianie tylko badz dzielna a laktacja napewno sie rozkreci :) i dzieczyny wezcie sobie do serca ze po 30 tc juz niema zartow bo ciąża blizniacza to powazna sprawa.Powodzenia

reklama
Gienius super ze sie odezwalas. Glowa do gory bedzie dobrze juz tyle przeszlas ze jeszcze troszeczke wytrzymasz. Skoro Gabrys wyszedl z OIOMu to dobry nak za kilka tygodni bedzie syper. Poki co trzymaj sie mocniutko bo oba maluszki potrzebuja radosnej szczesliwej i usmiechnietej mamy. Gratuluje serdecznie. czekamy na fotki maluszkow i ciagle tzrymamy kciuki za Was.

Do góry