reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej dziewczyny, Ufff w koncu wymarzone wolne, bede miala wiecej czasu dla Was;-)
onlyone - ciesze sie ze wod ubywa. Trzymaj sie ;-). Zatrunij siostre niech swieta przygotuje a ty lez i niczym sie ne przejmuj.
Miss - ciesze sie ze u Ciebie tez jest dobrze. Z szynki sie usmialam musialam czytac wszsytkie posty wsztecz aby zorietowac sie o co chodzi:-D
Kretowinka - moja kolezanka miala uczulenie okolo 25 tc i w uk lekaze kazali osdtawic jej banany i pomarancze w ciagu 2 dni wysypka zniknela. Moze tez sprobujesz staopniowo sprawdzac czy jakies skladniki diety Cie nie uczulaja,

Wczoraj, mialam bardzo milly dzien spedzony z ekipa z pracy. W koncu powiedzialam im ze jestem w ciazy:szok:i wszyscy byli w szoku ale takim pozytywnie zakreconym szybko sie zorganizowali zarazkupili mi spioszki takie M&M slodziutkie. My z emkiem do tej pory nie mielismy odwagi kupic jeszcze nic maluchom a tu nasz strach zostal przelamany tak wiec teraz pwenie powoli zaczniemy kupowac jakies drobiazgi.
Wczoraj doatalam wyniki testu PAPPA ryzyko ZD bardzo niskie:tak:

Onlyone i Miss - cieszę się, że u Was wszystko pod kontrolą!!!!!

Pachnąca - w pierwszych kilku tygodniach byłam u mojego lekarza praktycznie co tydzień, bo różne "hocki - klocki" się ze mną działy, teraz wszystko jest dobrze i pod kontrolą, ale chodzę co dwa tygodnie i w sumie co 2 a najpóźniej co 3 tygodnie mam zawsze robione USG. Częstsze wizyty to w moim wypadku zasługa ciąży jednokosmówkowej, która (jak powiedział mi lekarz) musi być częściej monitorowana, a wzrost dzieciaczków ciągle patrolowany...

Kretowinka - mnie zaczęły uczulać kosmetyki, które nigdy wcześniej nie powodowały u mnie żadnej negatywnej reakcji...

A u mnie dzień nieciekawy. Moja mama zadzwoniła i powiedziała, że u moich siostrzeńców w przedszkolu jest epidemia świnki. Oznacza to, że rodzice muszą wybrać która z nas ma przyjechać na święta - moja siostra z dziećmi czy ja. Nie jest to miłe. Rodzicom nie jest łatwo powiedzieć jednej z nas - nie przyjeżdżaj. Poza tym ja powiedziałam, że jak moja siostra przyjedzie z dziećmi to ja nie będę mogła przyjeżdżać co najmniej do końca stycznia, aż będę pewna, że mogę. Także święta będą tak czy siak spieprzone.

Ja do tej poiry mialam wizyty co 2 tygodnie a teraz kazali mi czekac do 5go lutego:szok: nie wiem jak wytrzymam bez podgladanka maluszkow tyle czasu. Emek juz namawia mnie na prywatny skan;-) ale musle ze poczekam o ile nic nie bedzie sie dzialo. Mam nadzieje ze po 20 tyg te skany beda nieco czesciej:rofl2:

uuu marcysiowa mama ma trudna decyzje do podjecia ale dobrze ze przynajmniej cie uprzedzili. Rozumiem cie ze ciezko tak bez rodzony na Boze Narodzenie ja tez spedzam moje pierwsze swieta bez najblizszych i wiem ze bedze tesknila za rodzicami i rodzenstwem . Ale wszysto dla dobra naszych malenstw.
A tak w ogole zauwazylam na suwaczku ze idziemy identycznie ja dzis tez zakonczylam 14 tydzien. Na kiedy masz wyznaczony tp?jak duze sa twoje maluszki???

Ostatnia edycja:
juz nie wiem co to moze byc, wapno dopiero biore od wczoraj, ale tylko po jednej tabletce dziennie. po kapieli i smarowaniu balsamem przez czesc dnia jest ok. swedzenie zaczyna sie pozniej. podejrzewam cytrusy, ale juz ich nie jem od kilku dni i nie widze zadnych zmian. mam nadzieje ze to nie buraki, bo przeciez musze je pic w sokach bo zelazo niskie... moze szyneczka mnie uczula? albo miod? nie wiem czy to w ogole mozliwe

Elala ja teraz 16.01 idę na wizytę. Zawsze 16 była moją szczęśliwą liczbą to może uda się dowiedzieć co tam się w brzuszku chowa...

Elu a jak ty się ogólnie miewasz? Widzę, że idziemy łeb w łeb.

reklama
Ja mam sie naprawde swietnie. Az boje sie pisac aby nie zapeszyc,z niecierpliwoscia czekam na pierwsze ruchy maluchow krore bede mogla wyczuc:tak: Poki co wszystkiw wyniki z krwi mam w normie ale na pograniczu dolnej granicy. Maluchy rozwijaja sie swietnie 12/12 mialy po 7 cm. Termin ma na 18go czerwca. Wyglada na to ze bedziemy razem na porodowce:rofl2: Teraz przez 3 tygonie siedze w domciu i planujemy zajac sie troszke remontem.

Do góry