reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gienek nie taki straszny diabeł jak go malują akcesoria mogą przerażac ale zobaczysz nie będzie tak źle.A Linomag czy oliwkę rzeczywiście lepiej mieć swoją niż się potem prosić

Onloye dobrze ,ze dochodzisz do siebie i ,ze zgłosiłaś się do szpitala - sterydy podane w razie czego nie będzie kłopotu

reklama
Onlyone a w sumie dlaczego wyszłaś ze szpitala ? Nie lepiej i bezpieczniej dla Ciebie i maluszków było zostać ? Jeżeli podają sterydy to chyba znaczy, że awaryjnie przygotowują się na wcześniejszy poród. Będzie dobrze :tak:
Gieniek no brawo, że w końcu się spakowałaś:-D Jak Ty jesteś taka panikara jak piszesz to współczuję Twojemu mężowi. Co do tych ciuszków dla dzieciaczków to nie dostałaś żadnej informacji ze szpitala co wziąć ? Na moje nie ma co za dużo brać (szkoły rodzenia mają jednak jakąś praktykę). Zawsze przecież może ktoś Ci dowiezie. A jak się zaczniesz nakręcać co tu jeszcze wziąć to wylądujesz w szpitalu z połową chałupy :-D Na razie to ja się tu mądruję, a zobaczymy co ja nawyrabiam :szok:

Gienus - gratuluje 35 tyg :-):-):-) a akcesoria moze i przerazaja ale sie przydadza, a te podpachy no coz ja po dwie nosilam :D przydadza sie jak nic zobaczysz i nie panikuj pomysl ze rodzisz a nie umierasz. Ja wyszlam z zalozenia ze skoro weszlo to i wyjdzie :p A czy ty bedziesz miala cc czy sn? Jesli sn to dostaniesz znieczulenie???? Kochana ja po epiduralu bolu nie czulam. Czulam jak jednego i drugiego ze mnie wyciagali ale to nie byl bol tylko takie dziwne cos. Skurczy niby tez nie czulam ale czulam ze nadchodza (ale nic nie bolalo)
Onlyone - bardzo dobrze ze podjechalas do szpitala skoro sie martwilas przynajmniej sie uspokoiłaś ze z dzieciaczkami wszystko dobrze. Ja jak nie czulam ruchow przez dluzszy czas tez wpadalam w paranoje. Ciesze sie ze juz czujesz sie lepiej. A sterydy na plucka dobrze ze juz dostalas przynajmniej bedziesz spokojna. Ja dostalam dopiero na porodowce i po pierwszej dawce powiedzieli ze dobrze by bylo zebym jeszcze z 12 godz wytrzymala wiec sie martwilam
Tigla - dasz rade jak dzieci juz sie urodza bedziesz wiedziala co robic, znajdziesz sobie inny powod do martwienia :) Teraz to juz chyba do konca zycia bedziemy sie martwic o te brzdace

witajcie moje kochane! Chyba wracam do zywych :-D
Miss cinname z tym spaniem to masakra, ja tak samo... za kazdym razem budze sie, zeby sie przekrecic... caly rytual z poduszkami. no i z tym goleniem:-). teraz zaluje, ze nie mamy prysznica, bo jak robilismy remont, to uparlam sie na wanne, a zeby sie wykapac, to tragedia z tym brzucholem.
bojka z wiazaniem butow to tez musza mi pomagac. za skarpetkami jeszcze daje rano rade, ale musze noge podrzucac i lapac za nogawke :-)
pachnaca z tymi tabletkami, to dobrze, ze dostalas. nie ma co czekac az stan zapalny sie rozwinie.
lola ufff nareszcie w domku! mam nadzieje, ze Lenka mimo przeszkod, da wam duzo radosci i przy Was bedzie dobrze!
marcikuk ty tak fajnie piszesz, ogarniasz wszystko, ze az ci zazdroszcze;-) wzorowo wszystko wyglada, takie wiadomosci na serio trzymaja mnie na duchu!
lilonka ciesze sie, ze wszystko ok, maluszki rosna zdrowo! zelazo bierz, bo podobno ponizej 11 to juz anemia. ja na razie mam 11,7 az sama sie dziwie, bo okaz zdrowia ze mnie zaden...
elala postaraj sie nie przemeczac, niedlugo chyba powinnas pomyslec o zwolnieniu. nie ma co ryzykowac. ja niestety pracuje jako self employed wiec przez pol roku bez kasy, bo chorobowego nie chcialam - ksiegowa mi powiedziala, ze jesli pojde na chorobowe, to bede miala zmniejszone macierzynskie. wiec musielismy zacisnac pasa, bo pracowac sie balam. wczoraj dostalam list, przyznali mi macierzynskie, wiec jestem juz cala szczesliwa - niedlugo moge szalec z pieluchami :-Dnie jestem pewna czy ten lekarz z wexham to ten sam, ktory przyjmuje na Farnham. ktos mi mowil, ze to ten sam, nazwisko na pieczatce z usg jak u niego bylam sie rozmylo, wiec nawet nie wiem jak sie nazywa. jesli to ten, to calkiem fajny facet. konkretny bardzo, widac, ze zna sie na rzeczy. Nie zbywa, slucha sie co sie do niego mowi, mysle ze dobry. moja kolezanka rodzila na wexham i mowila o lekarzu polaku, ze gbur, niemily, wiec nie moge stwierdzic, czy to na pewno ten sam.
hakima
zrobilam sobie syrop z cebuli na kaszel, troche mi lepiej, chociaz jak kaszlne, to az mnie oskrzela bola. Jak tam u Ciebie?
eevlee jesli lekarz ci proponuje L4, to nie zastanawiaj sie za dlugo. do tego, jak piszesz okres zimowy, chodzenie a z blizniakami podwojny ciezar, wiec pomysl o tym zwolnieniu.
tigla jak tam u Ciebie?
gienius trzymaj sie tam mocno, nie przejmuj sie jak cos niedopakujesz, zawsze maz moze dowiezc, lub dadza w szpitalu (mam nadzieje). no i super juz 35 tydzien!!!!

No mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam :zawstydzona/y:
ja juz po zastrzyku. wczoraj trzymali mnie 4 godziny, dzis 15 minut... wszystko ok, serduszka dobrze, temperatura mi spadla, pije syrop z cebuli na kaszel, cisnienie dobre. no i mnie wywalili do domu. ale te zastrzyki tragiczne! taki bol, ze myslalam ze zeby w sciane wsadze! teraz mam czekac... nastepne usg mam za tydzien w poniedzialek, a wizyte w nastepna srode. wtedy moze sie dowiem co dalej. mam nadzieje, ze te wody troche przystopuja i chociaz do 34 tyg damy rade.

dziewczyny, napisalam sie juz, musze troche pochodzic, bo te bole miedzyzebrowe tak mi dadza popalic, ze szok. caluje Was wszystkie b.b.mocno:-D:-)

Tigla- przesadziłam z tą szopką, po prostu nie wiem jak ja zareaguje, byś może okaże się,że ten ból jest taki jak na @ a ja miałam bardzo bardzo bolesne,więc wyda mi się to normalne, zobaczymy...mężowi nie współczuj, biorąc pod uwagę,że to my dźwigamy 2 dzieci przez 9 miesięcy to 1 dzień mogą się nami zaopiekować;-)

Marcikuk- dzięki:) ja nic nie wiem,wiesz jak jest w Polsce...dopiero dowiem się jak dojadę do szpitala,co oni zamierzają, wiem że znieczulenie można dostać na żądanie przy rozwarciu co najmniej 4 cm(nie wiem,czy się nie mylę) i jest to takie znieczulenie chyba słabsze niż te,co się dostaje do c/c,oj zobaczę kochana jak to będzie,wolę nie myśleć,bo w brzuchu mi się zaczyna wiercić ze strachu!

Witajcie dziewczyny...
Ciagle Was czytam i Wam kibicuje!
Witamy nowe mamusie!
Gieniek - ja tez przed ciaza mialam bardzo bolesne @ za to teraz nawet nie wiem kiedy dostaje. Musze sie szybciej zabezpieczyc bo zero boli :-) wiec obys Ty tez tak miala!
Pozrdowienia dla Wszystkich

Onlyone - witaj wśród żywych :)))) No fakt zastrzyki na plucka bolesne sa, ale kochana wszystko jeszcze przed toba :)
Gienek - ja na sn mialam znieczulenie ale slabsze to prawda. Ciagle ruszalam nogami i cos tam czulam a na cc mnir tylko dobili szybko zebym juz nic nie czula :)

Witam Was Dziewczyny w ten szary, zimowy poranek.

Mam pytanko do świeżo upieczonych mamuś. Wczoraj oglądałam wstepnie akcesoria dla moich szkrabków. Chciałam zacząć juz coś pomalutku kupować żeby później na raz całkowicie się nie zrujnować finansowo. Oglądałam butelki dobre 30 min. i nie kupiłam żadnej. Ogrom rodzajów, firm, kształtów i rozmiarów. Zwykłe, antykolkowe itd...:szok: Poczytałam troche opiniii dziewczyn z internetu, popytałam koleżanki i doszlam do takiego wniosku, żeby kupić butelki antykolkowe (bo nigdy nie wiadomo czy dzieciaki takowych mieć nie bedą) oraz butelki zwykłe. Zalezy mi na tym aby kształt smoczka był zblizony do kształtu sutka gdyż opcje butelek zakładam jako dodatkowe karmienie. Głównie chcoałabym jechać na cycu :-) Jesli chodzi o antykolkowe to zastanawiam się nad dwiema firmami: tommee tippee oraz dr brown's. Dziewczyny doradźcie proszę jakie butelki kupić, bo nikt jak Wy nie doradzi mi lepiej :tak:

reklama
Do góry