reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Na wczorajszej wizycie u lekarza dowiedziałam się, że : dziewczyny mają już po ok. 12 cm. Wszystko jest prawidłowo, nie ma żadnych symptomów podkradania. Lekarz zadowolony w miarę z mojej wagi-przytyłam tylko 1,6 kg w 3 tyg (ostatnio w tym samym czasie poszłam o 2,5 kg do przodu). Szyjka tez długa-uff. Niestety muszę wrócić profilaktycznie do clexane-kombinuję żeby dostać refundowane recepty.
Dzisiaj jestem coś słabiutka, przespałam pół dnia i nadal jestem nieprzytomna. Jutro nadrobię forumowe zaległości.
Mam nadzieję, że tym razem mam już suwaczek. Dzięki moniq28 za pomoc :)

reklama
Tigla - ja jutro idę do gina i dowiem się czy mam brać Clexane czy nie. Po tym krwawieniu kazali mi odstawić w szpitalu na razie. Jak lekarz każe nie brać, to będę mogła Ci sprzedać, bo mam jeszcze 8 sztuk i receptę na kolejne 30 sztuk.

Super, że dzieciaczki już takie duże i zdrowe :))

Lola - fajnie, że już w domku jesteście, zawsze to u siebie :))) i jakoś tak lepiej i bezpieczniej :) Trzymam za Was kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& trzymajcie się ciepło!!!!

Miss - a jak Twoje badania?

Ja wreszcie po badaniach...no i to oficjalne - czekam na dwóch chłopaków:-). Nawet ja wśrod tych plamek zauważyłam to, co męskie. Więc teraz kwestia imion. Na pewno Tadek i albo Paweł albo Janek.J
Jeden ułożony jest główkowo, drugi posladkowo i ważą już ponad 450 g. Także od swojej wagi będę teraz odejmowała ich wagę;-)
Lola - jak Lenka? Jak sobie radzicie?

Miss Cinname, gratulacje!!!! I witaj w klubie mamuś oczekujących na dwóch chłopaczków :-) Oj Ci mężczyźni zawrócą nam w głowie :-)

Miss Ciname - gratulacje chlopcow:-). Tez jak mialam usg to odrazu rozpoznalam chlopaka:-).

Moja waga to jakis kosmos - srednio 1 kg na tydzien, ale to pewnie przez to ze leze, niedlugo zamiast chodzic bede sie kulac. A porownujac moja wage teraz z blizniakami i wczesniejsza z corka to tak przybralam na wadze owiele mniej teraz niz wczesniej. Ciekawe....

Miss - gratuluję!!! :)))

A ja dzisiaj z rana na papierze toaletowym zobaczyłam znowu krew. Co prawda nie leci ze mnie tylko raczej ślady na papierze zostają, ale i tak się boję. Zaraz idę do lekarza na prenatalne, to może powie mi co się dzieje, bo jestem zestresowana na maksa. I oczywiście nie mogę przestać myśleć o tym - ciągle mam jakieś wizje i czytam w necie różne głupoty.
Odezwę się po wizycie. Trzymajcie kciuki.

Pachnąca - trzymamy mocno kciuki! i nie czytaj tego co na necie, bo serio można ogłupieć. Dobrze, że masz dzisiaj prenatalne, to przynajmniej zobaczy Cię lekarz.

Miss - gratulacje - my też czekamy na dwóch chłopców. Początkowo załowałam trochę, że nie będzie parka, ale teraz cieszę się bardzo na tych moich dwóch urwisów :)

Bojka - ja na początku tak nie przybierałam, dopiero od 24 tygodnia czy jakoś tak leci mi 1kg/1tydz i zaczynam się tym trochę przejmować, że za dużo, a lekarz nic nie mówi na ten temat. Faktem jest, że nie czuję tych kg np w rękach, w obrączce chodzę bez problemu, biust mi wcale nie urósł, a nie jem znowu nie wiadomo jak dużo, jem normalnie, może odrobinę więcej niż przed ciążą, ale na pewno nie jest to aż tyle, żeby tak przybierać... Wizyta za dwa tygodnie, to muszę zapytać lekarza o to. Też bym chciała tak jak ostatnio jak jedna z rozpakowanych mamuś pisała (przepraszam, ale nie pamiętam która) pójść do tyłu o całą wagę z ciąży i jeszcze więcej :)

reklama
Tigla-jak się dzisiaj czujesz? Gratuluję udanej wizyty!!

Onlyone- a ty co tak zniknęłaś? Gieniuś się o Ciebie martwi:-( wiem,że dzisiaj masz USG,więc odezwij się koniecznie jak poszło!

Lola- jesteście już wszyscy w domku? Widzisz jak łatwo przyswoiłaś sztukę karmienia Lenki sondą!:tak: Zuch dziewczyna, przesyłam Wam najsłodsze całusy
Malena- I miss you, odezwij się jak tylko będziesz miała momencik:-)

Miss Cinname- gratuluję dwóch chłopców, nieźle się uśmiałam,bo u nas jakby było dwóch facetów to też mieliśmy imiona Tadek i Janek po dziadkach:tak:

Hakima- na pewno szybko waga Ci spadnie,nie przejmuj się tym teraz, jak patrzę na Twój suwaczek to Ty już prawie 30 tydzień,ale szybko leci,jak ty się czujesz? Bo ja już tak od 29 tygodnia zaczęła odczuwać mój wielki ciężki brzuch. Ja mam inny problem niż waga-rozstępy na brzuchu, jest zmasakrowany,bo dostałam tej dermatozy i musiałam przestać stosować kremy na rozstępy. Z tym to już chyba nic nie zrobię:-(

Pachnąca- tylko spokojnie, trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za wizytę, lekarz mi mówił,że takie drobne plamienia są normą przy krwiaczku i dobrym objawem,bo to znaczy,że się opróżnia. Zresztą zobaczymy co powie Ci lekarz po prenatalnych. Czekam na wieści!!

A ja wczoraj byłam na KTG wszystko w porządku, szyjka ma 2,5 cm zamknięta. Mam też wyniki na paciorkowce-potrzebne do szpitala-wyszło dobrze,chociaż to więc uffffffff:)

Do góry