reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

malena nie daj sie! Trzymam kciuki zeby w koncu zrobili cc!

Ja troche zaczelam panikowac... Przed chwila w ubikacji na papierze malutki kawalek sluzu zabarwiony na rozowo... Boje sie, ze czop zaczyna mi schodzic, jutro rano zaraz dzwonie do lekarza, Ciekawe co mi powiedza... Kurcze boje sie, ze nie dociagne nawet do 30tyg.
w piatek chcialam isc do polskiego lekarza, zeby mnie zbadal I sprawdzil czy szyjka siebie skraca, ale wyczytalam, ze takie badanie moze przyspieszyc wypadanie czopu, napiszcie czy to prawda? Bo tu wcale nie badaja, mam usg na 25 dopiero.

reklama
Dziewczyny Malenie nie chcą zrobić cesarki tylko każą rodzić naturalnie! Była umówiona konkretnie na dzisiaj a teraz jakieś szopki,domyślacie się jak ona musi się teraz czuć, nastawiona na cc przez całą ciążę a tu nagle zmieniają zdanie, jeszcze ją tak długo przetrzymali i ostatnio coś pisała,że miała termin w niedzielę i nie było jej w ogóle na liście. Wierzę,że wszystko rozwiąże się po jej myśli.

Magdziocha- ja też mam cukrzycę ciążową, a co u Ciebie jeszcze dodatkowo podejrzewają? U mnie dodatkowo podejrzenie cholestazy, na wyniki muszę poczekać,bo na kwasy czeka się aż tydzień..A ty na szczęście jesteś już bardzo blisko,więc będzie wszystko dobrze.

Onlyone- koniecznie musisz to sprawdzić,bo może to nie być nic takiego,ale lepiej dmuchać na zimne, zadzwoń jutro rano do lekarza i zapytaj co to może być i jak coś jedź i sprawdź!

No sobie jaja robia w tym szpitalu u Maleny czy jak??!!! Umowili ja a teraz problemy. Ile dziewczyna ma czekac???!!!
Gienek - sprawdzaj te wyniki. Kurcze gdyby u mnie to wczesniej wyszlo to moze bym jeszcze w ciazy chodzila.
Chlopaki moje coraz ladniejsze sie robia. Wiem wiem przemawia za mnie rozkochana mamusia ale tak to juz jest. Wczoraj ich juz tulilam i do cyca przystawialam. Teraz tez mleko sciagalam. Wszystko byloby ok tylko temperatury dostalam noe wiedziec czemu. Mam nadzieje ze wszystko ok bo jeszcze mi jakiejs infekcji brakuje. Pomkmo ze dzieci male to peklam na dole od sromu po odbyt. I wlasciwie nie wiem co bardziej boli. Z przerazeniem patrze na kibelek. Poza tym szpital nie nastraja optymistycznie. Nie moge jednak narzekac bo opieke mam calkiem dobra.
Gienek - daj znac jak bedziesz wiedziala co u Maleny.

Gienek - ja mam cukrzyce ciazowa i jestem na diecie, na szczescie nie musze brac insuliny bo cukry calkiem niezle mi sie trzymaja nawet po malych 'grzeszkach' jedyne co wywala mi je w kosmos to swieze owoce...

Marciukuk - to swietnie slyszec, ze Chlopcy daja sobie super rade:-) Mam nadzieje, ze ta temperatura to jakis wyskok jednorazowy bo juz swoje przeszlas:-)

Malena - oj az strach pomyslec co Ona przezywa. Co to za szpital gdzie nie ma zadnej organizacji i wyglada na to, ze kazdy lekarz robi co chce.

U mnie P. Doktor powiedziala, ze nie da sie ustalic pod date cc. Musi sie rozpoczac jakas akcja porodowa lub chociaz skurcze macicy bo potem moze byc problem z obkurczaniem macicy. Zdziwilam sie bardzo ale powiedziala, ze o to sie w sumie najbardziej boja jezeli jest planowana cesarka.

Ja dzisiaj ostatnie podrygi, fryzjer ostatnie zakupy i przygotowania.

Dziewczyny jakie biustonosze do karmienia macie lub polecacie?
Ja mam jeszcze z Synia Mothercere ale okazalo sie, ze miseczki za male i mam problem gdzie kupic cos znosnego.

Witam Dziewczyny,
Myślę dziś o tej naszej Malenie. Jak mogli ją tak potraktować. Ciąża bliźniacza i problem z cesarką ..... Może czekają na kasę. Ach te polskie szpitale....

Straszne jest to co piszecie. Niestety polska służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia. Dlatego trzeba mieć dobrego swojego lekarza, który najlepiej przyjmuje w szpitalu w którym chce się rodzić.

Malena trzymam kciuki za was!!

Onlyone- co słychać? Mam nadzieję,że wszystko dobrze u Ciebie..

Marcikuk- u Maleny była taka sytuacja,że mała w ostatnim momencie przekręciła się główkowo a na zaleceniu do c/c miała napisane,że ułożenie miednicowe no i odmówili jej cesarki:( przed chwilą dostałam smsa,że już miała sie wypisać z tego szpitala,kiedy lekarz na obchodzie powiedział,że zrobi jej cc jutro. Matko niezła łaska co?! Także trzymamy cały czas kciuki!!!

Magdziocha- ja kupiłam sobie biustonosze w H&M są 100% bawełniane i wydają się ok tylko ja nie wiem,jaka tam jest rozmiarówka,bo ja mam nieduży biuścik. Co do cukrzycy to u mnie są skoki po pieczywie z tego,co teraz obserwuję i najlepszy wynik wychodzi mi po chrupkach WASA a po takim chlebku żytnim na granicy normy:-(

Powiedzcie mi jak to jest/było z ruchami Waszych dzieci. Czy oby dwa bąki ruszały się z taka sama lub podobną częstotliwością.
Ja czasami zastanawiam się się czy moja lewa córeczka mnie olewa a prawy synek stara się nadrobić za nią?

reklama
czesc dziewczynki :) ja dzisiaj mialam straszna nocke...praktycznie wogole nie spalam...normalnie jakis koszmar...

a co do sluzby zdrowia-rece opadaja...przeciez to jakas jedna wielka pomylka...jak mozna tak zwlekac i przedluzac podjecie decyzji o cesarce...masakra...

u nas leje od rana, mezus w pracy, tato maluje przedpokoj, a dziecko oglada bajki w swoim pokoju i od rana slysze ze ona nie chce isc do nowego przedszkola:baffled:

Do góry