reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Marcikuk- to znaczy ja mam nadzieję,że nie mamy tego świństwa,bo jak coś to mnie położą znowu do szpitala i będę tam leżała do 38 tygodnia,powiesić się można:zawstydzona/y:

reklama
Gienius zeby dzieciaczki byly zdrowe to i w szpitalu mozna lezec. Wiadomo w domku tepiej i mniej stresujaco. Jak szwagierka moja wpadla w cukrzyce ciazowa to po kilku latach wylazla jej juz zwykla.

Marckuk powodzenia na wizycie.
Malenka 1 listopada minal.zapraszamy dzieciaczki do nas.
Tekla bardzo mi przykro. Ale goraco modle sie za Dominisia.
Przepraszam za brak polskich znakow, ale siedze w kuchni u tesciow i pisze z komorki. Mnie czekaja jeszcze 3 dni kulinarnego rozpieszczania. Ciekawe coo na to waga w poniedzialek.

Gienek - no to u mnie 7:30 a ja nadal nie spie teraz juz nawet nie probuje bo o 8 i tak miala byc pobudka. O 5 poszlam sie polozyc ale zaczelam sie drapac wiec zrezygnowalam. Mnie swedzi absolutnie wszystko. Rece od nadgarstka do lokcia po stronie wewnetrznej mam czerwone podrapane. Ja jestem ciekawa czy oni tu znaja cholestoze, swoja droga fajna nazwa cholestoza jak choler bo cholery idzie dostac jak sie czlowiejk zacznie drapac.
Poniewaz cala noc nie spie nogi mam tragiczne oj pokarze temu lekarzowi wszystko dzisiaj a jak mi powie ze to normalne to mu powiem ze dla niego moze tak bo rozne rzeczy widzial ale dla mnie to normalne nie jest ze chodzic nie mozna i spac tez nie bo:
a) nogi bola
b) zadrapac sie mozna
A ja chce jeszcze ze 2 tygodnie pochodzic w tej ciazy

I ty sie kobito nie wieszaj bo jak sie bedziesz drapac? :p Moze nie bedzie tak zle, moze poprostu sie rozciagamy i dlatego nas swedzi.

Lilonka - ale ci dobrze o mnie mamunia zadba juz od 25 :) poki co sama musze gotowac ewentualnie emek. Dzisiaj ja podgototwalam sobie obiad no bo co innego w nocy mozna robic. Z nozem w reku przynajmniej sie nie drapalam. Co do polskich znakow to sie nie przejmuj ja takowych wcale nie mam na kompie. Moge niby poprawiac ze slownikiem ale musialabym co drugie slowo.

Ostatnia edycja:
Marcikuk- to u mnie dokładnie to samo,zasnęłam koło 6 rano i spałam godzinkę, mam nadzieję,że Cię potraktują dzisiaj poważnie na wizycie i zlecą badania krwi, nawet jak to mamy (choć będę się modliła,żeby nie) to spokojnie można donosić ciążę do 36/37 tygodnia tylko trzeba monitorować często płód, bo to dla niego największe zagrożenie a samemu być na diecie wątrobowej i brać jakiś lek. Tu w Polsce niestety w drugą stronę,jak się dowiedzą,że to się ma,to kładą do szpitala i codziennie monitoring płodu oraz matki. Ja dla dobra dzieci to już nawet mogę iść do tego szpitala znowu,ciekawe co można jeść bo dieta cukrzycowa i wątrobowa wykluczają się nawzajem.ehhh poczekam do wyników,nie będę panikować...

Gieniek - daj znać koniecznie jak po wizycie czy ustalono CI dietę,itd. Moja koleżanka też miała cukrzyce ciążową i szybko potem wróciła do pięknej sylwetki bo niewiele przytyła. Taki plus tego natomiast to swędzenie to jakiś koszmar jak tak czytałam to za głowę się łapałam. Odstaw może ten balsam może to coś da! Może coś zjadłaś innego czego ostatnio nie jadłaś, pomyśl/zastanów się i porozmawiaj z lekarzem oczywiście! Normalne to to nie jest na pewno...Ja owszem miałam obrzęki stop, potem poszło wyżej piekły mnie niemiłosiernie czasem stopy ale to przeszło samo. Z tym, że ja w ogóle soli nie używam już. Nie piję żadnych słodzonych gazowanych napojów, zero słodyczy. O tej choleostazie to czytałam na początku ciąży, ze wewnętrzna strona rak i stóp i piszczele to najczęściej swędzi wtedy, ale to też się leczy - Gieniuś na wszystko są teraz leki a wiesz póki badan nie zrobisz porządnych to i tak tyko domysły. Ale rozumiem Cię stres o dzieciaczki jest...Ale głowa do góry wierzę, że CI to minie i dobrze będzie!

Marcikuk - a Ty też masz dziś wizytę? Daj znaka co i jak. Kurdę dziewczyny co Wy macie z tym swędzeniem aż ja się z nerwów drapać zaczęłam!

Lilonka - kochana zgodnie z planem (planowane cc) Maluszki przyjdą na świat 5 ego - wierz mi, że też już się doczekać nie mogę i odliczam dni. :-) byłam dziś zrobić rano wszystkie badania bo są ważne tylko 3 dni.

Dziewczyny mam do odsprzedania butelki medela 150ml 2 szt i smoczki wolnoprzepływowe od 0-3m 2szt- użyte tylko jeden raz, oraz 2 smoczki szybsze od 4 miesiaca- nowe w oryginalnym opakowaniu. Sprzedaję, bo moje mysze nauczone do aventu z tych nie potrafią pić, więcej jest na zewnątrz jak w brzuszku.......
Gdyby cos to piszie na priva

Czesc dziewczynki. Przyjmiecie mnie do Waszego tlumu:-)?
Szlam tu, szlam..starając się ogarnac ilosc dzieci w moim brzuchu.. I doszlam co prawda, ale to tyle na co mnie stac na dzis:-D..
Troche Was poczytalam i musze przyznac, ze widzac Wasza odwage zaczynam myslec, ze jednak jest to do ogarniecia:-)

K.a.j.a. - witaj i gratuluje. Da sie ogarnac spokojnie pierwszy szok minie i bedzie ok.

Ja po wizycie. Hmmmm od czego tu zaczac? Ile chlopaki waza nie wiem bo trafilam na tego lekarza co nic nie wie. Filip juz nie taki zgnieciony postawil sie bratu :)
Na nogi nic sie nie da chociaz sie przejeli ze az tak mam spuchniete. Co do swedzenia to pobrali krew sprawdzaja ta cholere :p na poczatku przyszlego tygodnia dadza znac jak bedzie zle jak bedzie dobrze to sie nie odezwa. Emek teraz lata z recepta na swedzenie. Kolejna wizyta 16 jesli dotrwam. A no i zrobili cos jakby plan porodu wiec rodze chyba naturalnie z epiduralem bo przy blizniakach zazwyczaj i tak chca dawac. No to ok. Mowilam o sluzie rozowym ze to po tym jak ta cysta pekla a lekarka chciala wyprzedzic i mowi po seksie. My z emkiem to na nia to na siebie i w smiech. Co to jest seks? !!!!
Jesli dotrwam do 16 to poznam potencjalna date narodzin chlopakow.
No to chyba tyle.
Gienek daj znac jak swedzenie
Malena - no to masz ostatni weekend we dwoje :))))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry