reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gienek - no doczekalam sie na ciebie. Co to za lek? Epidural jak przy cc. Pani doktor powiedziala ze tutaj polecaja epidural przy porodzie blizniat bo gdyby trzeba drugiego szybko wyciagac to matka juz znieczulona. No to tak rodzic ewentualnie moge :-) A kiedy ty bedziesz znala wyniki co do cholestozy??? Ja mam czekac do przyszlego tygodnia. Co do rozstepow to tez mam od jakiegos tygodnia wlasnie naokolo pepka. A swedzi mnie wszystko wiec.....
Czy narazie masz tylko diete i sprawdzac poziom cukru czy tez masz jakies leki tudziez zastrzyki???
Oj biedna sie nameczysz tez w tej ciazy jak nie krwiaki to cukrzyca i swedzenie. Mamy za swoje co? Ja krwawienie we wczesnej ciazy, opuchniecie i swedzenie. Jak dzisiaj nie bede spala w nocy to sobie mlotkiem w leb przywale :-) Kiedy ja przespie cala noc??? Chyba jak chlopaki na studia pojda :-)

reklama
k.a.j.a. - no objawy typowe dla I trymestru w ciazy blizniaczej moga wystepowac ze zdwojona sila ale nie musza. Ja np nie mialam zle mialam mdlosci straszne ale nic poza tym. Teraz juz gorzej jest ciezko. Pod koniec ciazy czlowiek juz zmeczony ale to chyba w ciay pojedynczej tez. Zalezy wszystko jak sie maluchy u ciebie ugoszcza jak wielki i jak szybko bedziesz miala brzuch. Obseruj swoje cialo ono ci powie kiedy przystopowac.

wiesz co, z Marysia nie mialam takiej jazdy...i niby jeszcze tydzien moze dwa powinno sie skonczyc,poki co nie wiem jak sie nazywam chwilami:-D

KAJA- witaj, gratuluję podwójnego szczęścia i miło mi,że dołączyłaś do naszego forum. Gdzie mieszkasz w Szwecji?

Marcikuk- oj,ale się cieszę,że pobrali Ci krew i zrobili badania, mocno trzymam kciuki,żeby wszystko dobrze wyszło, super,że dali Ci tabletkę na swędzenie. A co to za lek,który dają przy porodzie s/n? Ja właśnie niedawno wróciłam od Pani diabetolog, dostałam glukometr i od jutra rano zaczynam jazdę z kuciem. Powiedziała,że mam prawdziwą cukrzycę ciążową i że szkoda,że tak późno zdiagnozowaną, miejmy nadzieję,że sama dieta mi pomoże w uregulowaniu cukru. Omdlenia też były spowodowane tym,że mam wysokie skoki insuliny i organizm sobie nie radzi...Jutro rano idę na pobranie krwi pod kątem cholestazy, zobaczymy co u mnie wyjdzie,bo znowu zaczęło mnie swędzieć i pojawiły się pierwsze rozstępy, dokładnie dookoła pępka-drogie kremy nic mi nie pomogły:-(
Malena- ty to jesteś mistrzunio, pięknie zniosłaś ciążę i ślicznie wytrzymałaś, nie to co ja słabeusz kuleję od samego początku...to co czujesz przed poniedziałkiem to na pewno lekki strach pomieszany z podnieceniem,ale to samo szczęście, dzieciaczki donoszone już niebawem będą z Tobą w domku!
Tekla- jak się czuje Dominiczek?, mam nadzieję,że u niego lepiej..

Skarbie, mieszkamy w Umeå,tj sama polnoc...niecale 300 km do kola podbiegunowego, biale noce, zorze polarne , te sprawy:-D..
Ale to jeszcze tylko pare miesiecy, bo w styczniu przeprowadzamy sie na samo poludnie, tam kupilismy dom, 1300 km blizej polski.

Ale Wy tu macie fajnie, jakas taka przyjazna atmosfera:-)

k.a.j.a - bo my tu taka wielka rodzina :-):-):-) cala ciaze na forum siedzimy. wow zorze polarne fajnie masz. No i pewnie zimno :) ja jestem w szkocji u mnie tylko wieje i pada, no czasem slonko wyjdzie :-)
No a co do objawow to jak mowilam z blizniakami moga byc wzmożone ale nie musza, kazda ciaza inna.
Dobra ide spac. Tylko jak kiedy zaczyna znowu swedziec wszystko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kaja- witaj wśród kombajnów:-):-):-):-),

Chciałam napisać wczoraj wieczorem, ale zasnęłam z małą na klacie przed tv- to była godzina 20, potem chciałam napisać po karmieniu, czyli po 21 i zaś zasnęłam:eek::eek: o północy emek mnie budził na dojenie....kurde przecież w nocy ja wstaję koło 3 i potem koło 6 na ok. godzinę resztę spokojnie wszyscy chrapiemy, aż się boję jak się zaczną (tfu, tffu) noce nie przespane...:baffled::baffled::baffled:

Tekla- również się pytam jak Dominiś?!?!?!?

tekla bardzo mi przykro mocno trzymam kciuki za drugiego synusia ,musisz bys dzielna i silna
ja jestem mamą wczesniakow i napatrzylam sie wiele bo zamiast moich dzieci widzialam tone kabli ,rurek itd
kochana my jestesmy z tego samego województwa napisz w którym szpitalu rodzilas gorzów czy zielona góra?

Kaja- witaj wśród kombajnów:-):-):-):-),

Chciałam napisać wczoraj wieczorem, ale zasnęłam z małą na klacie przed tv- to była godzina 20, potem chciałam napisać po karmieniu, czyli po 21 i zaś zasnęłam:eek::eek: o północy emek mnie budził na dojenie....kurde przecież w nocy ja wstaję koło 3 i potem koło 6 na ok. godzinę resztę spokojnie wszyscy chrapiemy, aż się boję jak się zaczną (tfu, tffu) noce nie przespane...:baffled::baffled::baffled:

Tekla- również się pytam jak Dominiś?!?!?!?

kombajnow:szok::-D...loo matko, jak to brzmi w ogole:-D

tekla bardzo mi przykro mocno trzymam kciuki za drugiego synusia ,musisz bys dzielna i silna
ja jestem mamą wczesniakow i napatrzylam sie wiele bo zamiast moich dzieci widzialam tone kabli ,rurek itd
kochana my jestesmy z tego samego województwa napisz w którym szpitalu rodzilas gorzów czy zielona góra?
wojewodztwa lubuskiego, ja mam babcie w gorzowie:-)
k.a.j.a - bo my tu taka wielka rodzina :-):-):-) cala ciaze na forum siedzimy. wow zorze polarne fajnie masz. No i pewnie zimno :) ja jestem w szkocji u mnie tylko wieje i pada, no czasem slonko wyjdzie :-)
No a co do objawow to jak mowilam z blizniakami moga byc wzmożone ale nie musza, kazda ciaza inna.
Dobra ide spac. Tylko jak kiedy zaczyna znowu swedziec wszystko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wielka i bardzo sympatyczna rodzina:-)
ja juz jestem na forum od 2008, kiedy to urodzila sie Marysia ... w grudniowych mamusiach 2008, troche w majowkach..ale tu jest naprawde wyjatkowo bomba;-)

Dziewczynki ja na szybko pisalam wczesniej ale nie widze tego postu. Dzisiaj o 6:30 odeszly mi wody. Zaczelo sie. Jeste.m juz w szpitalu. sorki ze sie w kolejke wepchalam. Trzymajcie kciuki za chlopakow bo to troche wczesnie

Dziewczynki ja na szybko pisalam wczesniej ale nie widze tego postu. Dzisiaj o 6:30 odeszly mi wody. Zaczelo sie. Jeste.m juz w szpitalu. sorki ze sie w kolejke wepchalam. Trzymajcie kciuki za chlopakow bo to troche wczesnie

wow trzymamy kciuki :):):) przesylamy pozytywne fluidki bo chyba wkoncu mamy najblizej:):):)

Tekla bardzo ale to bardzo mi przykro....modle sie za Dominisia...

Sylha Twoje maluszki sa przeslodkie!!!!az zapragnelam miec juz swoje przy sobie...:)

Malena ale masz fajna date na cc...moja corcia urodzila sie 5 listopada !!! mam po cichu nadzieje ze dziewczynki tez sie wykluja w poniedzialek ale jak narazie nic na to nie wskazuje:baffled:

kurcze w piatek dopiero zakonczylam prace, mialam nadzieje ze przyjda na swiat troszke wczesniej ale chyba im za dobrze u mamusi...w poniedzialek mam wizyte w szpitalu i wtedy sie dowiem kiedy mam isc do szpitala na cesarke...oby jak najszybciej...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry