reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

weszlam sobie przed snem na forum i znowu leze
sylha - kurde ja sobie musze te twoje hasla gdzies pozapisywac. Krowa nie jestes ale dojna jak najbardziej :p
moja siostra po cc tez mowila ze jej babsztyle wciskaly ten brzuch potem jej worek z piasek na nim polozyli a nogi na pietach polstawili jak nieboszczykowi. Jak ja budzili po narkozie to jej probowali wmowic ze ma corke ale nie dala sie i stwoerdzila jaka corke ja nie mam dzieci :D
a powiedz no jeszcze karmisz je cycem czy butelka???? I dajesz rade dwoje na raz czy jak?
Pocieszajace jest to ze masz energie. Masz jakas recepte cud na ta energie bo ja w ciazy i juz energii brak.
Dobra ide sie polozyc bo mi zaraz nogi eksploduja.
Moja mama stwierdzila ze do 13 listopada urodze. Kazalam jej pluc 3 razy a chlopakom siedziec gdzie sa bo mamusia nie gotowa a poza tym nie chce ich poznac zbyt wczesnie.
Dobra uciekam. Do jutra dziewczynki.

reklama
Gieniek - no zdecydowanie gusta mamy podobne:-) śliczny pokoik!
Marcikuk - skąd Twoja mama wzięła ten termin 13 listopada? :-) A na kiedy masz prawdziwy termin? Spokojnie siedź w tym trójpaku teraz moja kolejka:-) Współczuję Ci tego bólu nóg -u mnie to przeszło jakiś czas temu.Chociaż w nocy też czuję jeszcze aż mnie pieką.

Malena - bo sobie obliczyla ze 13 listopada zaczynam 36 tydzien no i teoretyvznie to juz bezpieczne dla blizniakow. Ja sobie zalozylam ze 20listopada najwczesniej. Poluje zeby dzieci strzelcami byly hihi chociaz skorpiony tez fajne.
Nogi noestety coraz gorzej. Leze dzisiaj juz sama nie wiem co robic. Do tego dlonie coraz bardziej mi napuchly.

Marcikuk - aaa to sobie sprytnie wykombinowała ta Twoja mamusia! I słusznie. Tak Ci powiem, że z każdym tygodniem jest trudniej i już lepiej nie będzie, ja już ledwo chodzę ale mam wbite w głowę, ze każdy dzień dłuzej to dla zdrowia dzieci na plus. I dobrnęłam do 37 tc a lekarz mi wcale dużych szans na to nie dawał. Raz mi powiedział, że będzie sukces jak dotrzymam do 35 tc....Siła walki, a to wszystko dla nich...

Marica - kupowałam wózek u tej Pani w sklepie do którego link załączyłaś. Również polecam.

Malena - no ja tez sie uparlam i zaparlam ze od 20najwczesniej wtedy to zaczne 37 tydzien. A ze cezko to oj wiem, sil brak, zmeczenie bierze gore, Wstaje z lozka i przechodze na kanape po sniadanku zasypiam. Najgorsze te nogi bo bola. No ale czego sie dla dzieci nie robi. Powtarzam im ze maja siedziec gdzie sa bo mamusia nie gotowa, poza tym chyba jak kazda z nas chce zabrac dzieci po kilku dniach do domu a nie zeby w inkubatorze musialy byc. Jak trzeba bedzie to trudno ale kazda z nas tego nie chce. Ty kochana dajesz pieknie rade. $ listopad juz za pasem.

Dzięki dziewczyny za gratulacje- bo nie wiem czym to już uczyniła:eek::sorry: skleroza ciążowa dalej się udziela:szok:

Jak ja karmię- hmmm moim mleczkiem póki co, ale z butli, bo przystawianie takiego maluszka to za długo trwa z jednym można się tak "bawić, ale z dwójką to bym musiała cały dzień z cycami na wierzchu siedzieć- a kiedy ja mam zjeść?!?!?!Dzisiaj nawet przez chwilę emek mi pomógł i pocycali oba na raz:-):-):-):-)
Dobra uciekam bo musze się wymoczyć i zaś cycowanie a po tym podwójnym to trochę wyglądaliśy jak w lany poniedziałek:baffled::baffled:,
Jak mi położna powiedziała: sokojnie, najważniejsze,że chcę karmić- reszta przyjdzie- te słowa były cudowne i ta jedna jedyna położna też!!!

marcikuk wozek fajny, ja kurcze nim nie wjade nawet do bramki przed domem... Z tymi wozkami to masakra...
gieniek pokoj sliczniutki, jak z katalogu!
sylha czytam Twoje wpisy, kurcze jak ty masz juz fajnie....
ja dzis polatalam PO sklepach poogladac ;) dobrze sie czuje jak wyjde z chalupy, chociaz troche sama sie boje, bo czesto slabo mi sie robi jak stoje w kolejce. Ogladalam kojce - na 100% kupie graco electra, bo krotszy, a szerszy. Strasznie mi sie podoba, a jak sie upre to nie ma bata :)

ktoras z dziewczyn pisala chyba o bólu pachwin, ja wlasnie dzis tak mam, jakbym za duzo na rowerze jezdzila :sorry:

Onlyone - to moze lepiej nie chodz sama po sklepach. Kurcze z tymi zaslabnieciami. Gienek tez tak miala. Powiedz lekarzowi przy najblizszej okazji9 bo to nie jest dobrze i zarzadaj jakis badan krwi czy cos. Mnie dopiero robili w 28 tyg wszystkiue badania, ale to chyba tez tak na odczep. Z ta opieka w UK to juz sama nie wiem z jednej strony jestem zadowolona ale z drugiej to dla nich wszytsko normalne jest, a ja juz nie wyrabiam z nogami. Wyczytalam ze opuchlizna nog to normalne w ciazy i zazwyczaj obrzeki te sa niebolesne, a ja ledwo łażę.

reklama
Onlyone to ja pisałam o bólu pachwin i wtedy to jeszcze mnie nawet w połowie tak nie bolały jak teraz,choć bardziej mnie chyba bolą kości łonowe. Masakra jakaś. Przy wstawaniu, przekręcaniu się, wysiadaniu z auta i nawet przy chodzeniu. Miałam wczoraj wizytę u lekarza i mówił, że to normalne... No ale też dał mi do zrozumienia, że jeszcze trochę i będzie mnie czekał za chwilę bardziej oszczędny tryb życia, choć tak myślę, że sama natura już o to zadba, bo już czuję pewne ograniczenia....

Do góry