reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Lilonka- oj jutro na pewno z nami nie będą no chyba,że mnie samą przyciśnie i zacznie się coś dziać.....ja wiem,że sama też jestem naładowana, bo mnie przeraża myśl szpitala:baffled::baffled: to niech chociaż on będzie grzeczny:-p:-p w końcu to nie on tam musi leżeć i się męczyć!!!

reklama
Witam dziewczynki.
Co do baz to jak kupowalismy foteliki i pan nam pokazal jak zamontowac to tylko na pasach malo stabilne mi sie wydawaly wiec postanowilismy kupic bazy. Nowe sa strasznie drogie. Te isofixy 20 funtow wiecej. Tak czy owak strasznie drogie wiec kupilismy uzywane. Tzn jedna juz mamy druga musimy kupic.
Jesli chodzi o wozek to dlugo sie nie moglam zdecydowac. Na zywao widzialam ten
Buy your Out n About Nipper 360 Double Pushchair - Red reviews from Kiddicare 3 Wheeler Twins| Online baby shop | Nursery Equipment
ostatecznie jednak zdecydowlaismy sie na ten
Baby Duet Twin/Double 2 in1 Pram & Pushchair / Buggy/ Stroller 50 colours | eBay

Sylha - Ty już się powoli wyciszaj i nie denerwuj będzie dobrze tylko myśl pozytywnie. Odpuść M wiatę i niech grzyby obiera:-) Ja z moim też wojny toczyłam przez 2 tygodnie co ma zrobić, to aż się rozchorował biedny i zauważyłam, że jak ciśnienia nie robię to sam działa najlepiej, a tak to się wkurza, że mu polecenia wydaje, Faceci...-) Ja zrobiłam listę rzeczy do zrobienia na wypadek gdybym wylądowała w szpitalu i obiecał, że zrobi.
Oni też się mega stresują opcją zostania tatą niebawem...:-)

Dziewczyny - śliczne te wózeczki co powklejałyście, najważniejsze, żeby spełniały oczekiwania każdej z nas.

Gienek - ja Ci dam kolejne bliźniaki:-D !!! Widzę, że humorek dopisuje - i tak ma być:-) Ciesze się, że lepiej się czujesz a omdlenia to już zamierzchła przeszłość.

Malena-:-D:-D to mi się przypomniało latem u nas 3 dziewczyny z jednej miejscowości na raz rodziły no i się męczą na tej porodówce, jedna już gotowa i za jakiś tam czas wychodzi jej mąż ociera niby pot z czoła i hasło: ufff ależ się zmęczyłem, na co mama drugiej siedziała na korytarzu: ty się k...wa zmęczyłeś to co Twoja żona ma powiedzieć?!?!?!?Nie no mój to chyba myśli,że jak mnie do szpitala odstawi to ma mnie z głowy- chwalił się co będzie robił pod moją nieobecność- hello a odwiedziny?!?!?

Malena - z ta lista rzeczy do zrobienia to dobry pomysl jest, musze cos takiego zrobic i powiesic na lodowce punkt pierwszy nie zabic tesciowej!!! hehe jak moja mama przyleci jak ja jeszcze bede w szpitalu to ja współczuję i jemu i jej.
sylha - no dokladnie jutro juz do szpitala idziesz wiec nawet jesli rozkreca sie porod to nic strasznego :) Zacoskam za ciebie kciuki oby wszystko poszlo gladko jak po masle. Daj nam jakos znac. Powodzenia!!!!

Dziewczynki jestem z siebei dumna. Zabralam sie za pranie. Mam juz wszystko poprane tylko problem gdzie to rozwiesic zeby wyschlo. Duzo tego suszarek mi nie starczy no i miejsca. Jutro ma byc ladnie to wywiesze do ogrodka a przez noc gdzie sie da :-D Jak wyschnie to sie bede zabierala za prasowanie.
Dzisiaj ogolnie mam dobry dzien. Posprzatalam sobie, popralam. Czyzby syndrom wicia gniazdka??? Pranie na kilka razy bo za dlugo bylo schylac sie nad wanna i gdzies chlopakom miejsce zabieralam bo strasznie sie rozpychali. Ogolnie to od jakiegos czasu czuje jak sie tam preza niz kopniaki. Kopniaki tez sa, ale w koncu czuje prezenie. Jedyne czego nie czuje to jak maja czkawke. Nie dopatrzylam sie jeszcze pulsowania.
No wiec dzisiaj jestem perfekcyjna pani domu. Wszystko procz eleganckiej fryzury, makijazu i sukienki. Ciuchy domowe, zero makijazu wlosy tluste i nieuczesane - obraz nedzy i rozpaczy. Smialam sie do siostry ze przyzwyczajam emka na takie widoki bo przy chlopakach to bede wygladac podobnie plus podkrazone oczy :-):-):-)

Lola na angielskim ebayu? Nie mow , ze bev232 to TY! Ja sie wkurzylam, bo przegapilam aukcje, a juz do tej babki pisalam.... (bo tam byla cena podane 70 a odbior osobisty, I zglupialam). Kurde no :-)

marcikuk no ja tez tak wgladam. Tydzien temu bylam u ksiegowej, ona mowi, ze swietnie wygladam w ciazy... A ja raz na tydzien jak musze cos zalatwic, pomaluje sie, uloze wlosy, to tak. A reszta tygodnia masakra, jak stara, zajechana baba :-)

Z tymi wozkami.... Kurcze, ja mam problem... Chcialam iCandy, chociaz szczerze wolalabym zeby maluchy byly kolo siebie, no I z przekladana raczka (bo chcialabym miec je na widoku). Taki szeroki nie przejdzie mi przez furtke, no I do domu tez nie wiade....

Onlyone - :szok: ale sie usmialam :-) no pewnie, ze to ja ci sprzatnelam sprzed nosa te foteliki z bazami:-D ale jaja- zobacz jaki ten świat jest mały. Po prostu ta babka głupia tak to wystawiła , ze dużo osób myślało , ze 70L za przesyłkę ona chce a tak naprawdę odbiór osobisty jest gratis i właśnie za pól godziny mąż jedzie po nie :-) wiec kosztowało nas 78L a warte jest 500 L:szok: a ty mieszkasz w Londynie?

Co do wózka to tez bym wolała na szerokość ale nie weszlabym do domu i miałabym problem zeby bez problemu zmieścić sie do autobusu itd tak wiec stwierdziłam , ze na ok 1,5 roku i candy jest idealny. A potem kupię na szerokość , juz dzieci bedą chodzić to będzie łatwiej . Tez kupiłam na ebay używany za 670 L a w sklepie ok 1200 i powiem ci ze wyglada jak nowy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lola no trudno...:-) Mam nadzieje, ze beda Ci dobrze sluzyc :-) Ja jeszcze znajde .... Mam troszke wiecej czasu, wiec nie ma paniki :) Ja mieszkam ok 40 min od Londynu, 10 min od Windsoru, w znanym z emigrantow Slough :eek:. Troche na obrzezu... Wiec jest ok :-D.
sprawdzam na ebayu rozne wozki, ale chyba jednak sie zdecyduje na icandy. Mojego M kolega ma taki I dlugo mu sluzy, a wyprobowal podobno juz kilka I tylko ten trzyma sie kupy (odpadajace kolka, zle skrety, odczepianie fotelikow itd).

Do góry