reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

U nas to dopiero początki planowania. Ale tak pomału trzeba będzie się przymierzać do zakupów. Chociaż teściowa radzi żeby kupować dopiero po porodzie. Taaa - ja już widzę jak biedny emek kupi całe wyprawki w tydzień. Najwięcej bólu głowy przysparza mi jednak wózek. Ostatnio byłabym skłonna zrezygnować z montowania fotelików na rzecz wagi wózka - tzn myślałam o baby jogger city mini. Czy któraś z Was ma ten wózek albo może go widziła w realu?

Lilonka tutaj w UK ten wozek jest bardzo popularny i z tego co wiem to mamy go sobie chwala...ale jak dla mnie kazdy wozek p[owinno sie samemu zobaczyc a najlepiej jak jest mozliwosc to przetestowac...ja sie np wahalam miedzy icandy a baby city select wiec wzielam swoja corcie i dzieci kolezanki, pojechalysmy do sklepu, wsadzilysmy nasze kajtki do wozka i okazalo sie ze nie jestem w stania zadrzec wozka w gore aby podjechac pod kraweznik-poprostu koszmar...no i stanelo na icandy ktory jest bardzo latwy w manewrowaniu...

tak wiec sama musisz sie zastanowic w jakich warunkach bedziesz go uzywac i na co zwrocic uwage...bo nie oszukujmy sie nie ma wozka idealnego...kazdy ma jakies minusy niestety...

reklama
Malane- wrócił z wielgachnym wiadrem grzybów:szok: i trza to dzisiaj przerobić:-),
Jutro po 7 mam być w szpitalu:-( normalnie deprechy już dostaję:-( i jeszcze szpital mi się w nocy śnił,że przepełnienie,że jedna na drugiej praktycznie leżała..echhh,

Lilonka- tak jak dziewczyny radzą- samemu przetestować, bo jakby nie było to będzie w nim 2 dzieci wożona nie jedno a to już całkiem inaczej no i te dzieciaki będą rosnąć i przybierać na wadze. My mamy taki :..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: TFK Twinner Twist Duo bliźniaczy wózek głęboko-spacerowy ale używany bo cena nowego poraża w kolorze stalowy kamień czy jak tam pisze...do tego maxi cosi:-) wypróbowany z jazdą na 2.5letnich bliźniakach. W całości 78cm, a gondolki w środku dosyć szerokie co mi jest potrzebne do przetrwania całej zimy
No i tak jak Tuńczyki napisała każdy ma jakieś ALE...niby na pierwszy rzut oka wóżków bliźniaczych jest sporo modeli, ale jak się człowiek wczyta i przepraktykuje to nie wiele wyboru zostaje...

Ostatnia edycja:
Z tym muszę sie zgodzić , ze każdy wózek blizniaczy ma plusy i minusy i nie ma idealnego. Tez naczytalam sie opini , naogladalam i miałam taki metlik w głowie ze ryczec mi sie chciało . W końcu tez kupiłam i candy peach;-)
Ja widziałam baby jogger city mini i bardzo mi sie podoba, super lekki ok 12 kg, łatwo sie składa i ma dobra cenę i opinie. Chciałam go kupić przed i candy jak myślałam jeszcze o wózku na szerokość jednak w moim przypadku na początek będzie na długość na początek a potem chce kupić drugi po jakimś czasie i właśnie może BJ city mini. Wien , ze teZ dziewczyny polecaja Easy walker oraz Montain buggy

Co do baz to ja nie mialam zamiaru kupować bo większość znajomych radzi sobie bez wiec jak dla mnie za duży wydatek. Poza tym foteliki miałam dostać dwa od koleżanki. Niestety 2 dni temu okazało sie, ze są one wyplowiale itd i mąż powiedział , ze chce kupić inne tez używane. I na ebay chyba zrobiliśmy wczoraj deal życia bo wygraliśmy aukcje i za 2 foteliki plus 2 bazy easyfix daliśmy 80L czyli 400 zł :szok: babka chyba niezle sie wkurzyla, ze za taka tanioche poszły ale bez sensu zrobiła ze na jednej aukcji wszystko wystawiła bo nie każdy spodziewa sie Blizniakow a angole nie patrzą na to ze warto kupić a można drugi sprzedać .

Sylha - wiem że masz tkf-a;-) mi się ten wózek strasznie podoba, podobnie jak easywalker, ale ja jestem drobina 160 cm i 50 kg wagi, a mieszkamy na 7 piętrze, co prawda z windą :-) ale do windy trzeba pokonać 2 pary schodów. Jak weźmiemy wózek, który z gondolkami waży 23 czy 25 kg plus 2 maluchów z 6-7 kg, to za chińskiego boga nie dam rady sama pójść na spacer. Windę mam starą i wąską (74 cm), więc i tak przy pakowaniu się będą kombinacje alpejskie. Jeden za drugim odpada, ta samo jak jeden pod drugim. W Polsce w sklepach bliźniaczych wózków jak na lekarstwo - w Smyku oglądaliśmy Per Pergo - masakra - nie dałam rady tego prowadzić na pusto i Emaljunge (czy jakoś tak) - tej to na pusto nie dałam rady podnieść.

lilonka- to ten baby jogger city mini powinien ci bardzo odpowiadać bo jest super lekki a do tego zeby go złożyć nie musisz wyciągać soacerowek tylko pociagasz i go skladasz razem z nimi:-) poczytaj opinie na forum blizniaczym o wózkach tam dużo osób go zachwala.
Ale i tak bym na twoim miejscu postarala sie go zobaczyć ns żywo ...

Malena- dzięki trochę czuje sie lepiej. Nawet bezboleśnie mi sie dziś spalo i zamiast 6 razy to wstalam tylko 3 na siku:-D
Zaraz idę na henne na brwi bo muszę jakoś wyglądać na poród :-D i kolor klade sobie dziś ... A potem tylko posprzątać chatke i czekać na środę ... :-)

Ostatnia edycja:
marcikuk- u mnie trochę lepiej, może ten Chella Ferr zaczął działać..poza tym mąż kupił mi ciśnieniomierz i zaczęłam mierzyć ciśnienie..jak na razie wychodzi mi,że mam niskie,bo ja jestem niskociśnieniowcem, przed ciążą miałam okropne migrenowe bóle głowy,ale teraz tak jakby ręką odjął,głowa przestała mnie boleć za to mam te stany omdlenia,na szczęście jest już lepiej:)
malena- no no jaka laska a brzuszek zgrabny jak u Loli, dziewczyny powtórzę jeszcze raz! Ciąża Wam służy, możecie znowu rodzić bliźniaki (taki żarcik he he).
sylha- jak tam z mężem?już trochę mniej cię wnerwia? na poprawę nastroju oraz relaksu przed jutrzejszym dniem obejrzyj sobie (jeśli masz możliwość) komedię francuską "Niewierni". Wczoraj byłam w kinie i już dawno się tak nie uśmiałam:tak:
lola- cieszę się,że u Ciebie już lepiej z twardnieniem brzuszka, ty to jesteś moim bliźniakiem forumowym,bo wiesz,że my wszystko tak samo:) Ciekawe,czy uda mi się donosić ciążę tak jak Tobie czyli do 37 tygodnia a jak zaczęłaś pisać o twardnieniu brzucha to i mój zaczął się napinać, he he
lilonka-ja widziałam Baby Jogger City Mini Select na żywo, testowałam też z dwoma bliźniaczkami,które ważyły po 7 kilo. Wózeczek jest bardzo poręczny,dobrze się prowadzi a pod krawężnik można podjechać jak naciśniesz stopą na taką poręcz na dole, naciskasz stopą i równocześnie podnosisz hop do góry . Ja go zamówiłam i czekam, zamawiałam przez inną stronę niż bobo wózki,bo dali mi identyczną cenę i zamawiałam też u nich mebelki,więc już będę miała wszystko przez jeden sklep. Dziewczyny mają rację każdy wózek ma plusy i minusy,więc na coś trzeba się zdecydować;-)

mi chodziło o ten wózek - gdzie dzieci są obok siebie..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE bliźniaczy wózek głęboko-spacerowy
ewentualnie myślałam jeszcze o X-landerze..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Xlander X-TWIN wózek głęboko-spacerowy 2012/2013 od noworodków gwarancja 3 lata - Door to Door! tylko dzieci są w drugą stronę:-(
Tkf waży 16,5 plus gondola 3,8 x2 - to daje już niezłą wagę, a jeszcze obciążenie maluszków... Kurczę muszę mieć taki wózek, zeby sobie z nim sama poradzić. Przecież nie będę czekała ze spacerami do 16 jak emek wróci z pracy:no:

Lilonka- no ja właśnie pod względem dylematu wagowego nie ma problemu dlatego ja zaglądałam pod inne aspekty...dlatego właśnie musisz sobie znaleźć coś pod Twoje potrzeby:tak::tak: widzisz ja np. ten baby jogger to ze względu na koła- odpada jak na moje warunki polowe....

Gieniek- a ty tylko kinowa wersja?!?!Bo to ja tam nie wiem czy dam rady wysiedzieć:-p emek echhh no cóż dalej urażony i tą głupią wiatę- a 4 literach go mam, dobrze wiedział,że trzeba ją zrobić to jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę i jeszcze wielkie ALE....

Ostatnia edycja:
Sylha - odpuść emkowi;-) biedaczek pewnie przerażony wizją zostania jutro ojcem ;-) Ciąża ciążą, ale już jutro realnie bejbiki mogą być z Wami - za co mocno ściskam kciuki:tak:

reklama
lilonka- sorki pomyliłam modele:-p ja będę mieć ten jeden za drugim Baby Jogger City Select Double :

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Baby Jogger City Select DOUBLE głęboko-spacerowy + 2 foteliki Maxi Cosi CABRIO FIX na warunki miejskie wydaje się ok. P.S: Baz nie zakupiłam,ale może zmienię zdanie-zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce, jak okaże się,że się pultam a zwłaszcza mąż, który nie ma cierpliwości do takich rzeczy to kupimy te bazy co poleca Malena:)

Do góry