reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gienek - no a sie tam ciesze, chciałabym żeby chociaż jeden synuś był do mnie troszkę podobny.
Malena - u mnie ogolnie nie ma tragedii brzuchola jeszcze nie mam ogromnego. Ogromne to ja mam stopy. Tez caly czas na chodzie. W aucie zawsze jako pasazer ale coraz bardziej mi niewygodnie. Pomalutku jednak robie sobie co mam zrobic. W srode moja przyjaciolka przybywa na dwa tygodnie smieje sie ze bedzie moim opiekunem bo coraz gorzej skarpetki wkladac. Ostatnio mialam sama przyjemnosc dostac od synusia pod zebra - co za bol. Mam nadzieje ze ja w twoim tygodniu ciazy bede sie czula podobnie jak teraz.
Dzisiaj zrobilam faworki mniam mniam. Nie moge jednak duzo zjesc bo bede miala zgage.

reklama
Witam,

Marcikuk-mnie te nogi nie bolą, ale są napuchnięte fest i jedynie prawa noga przy chodzeniu jak jest z tyłu to tak dyskomfort...

Ale woda mi sie zaczęła zbierać, bo w ciągu tygodnia przybrałam 5kg!!!!:szok::szok: a tak zawsze miałam średnio na miesiąc 2...
Dobrze,że pojutrze wizyta i mam nadzieję,że wyniki też OK....
Co do snów to dzisiaj mi się śniło,że poszłam siusiu i przy podcieraniu miałam na papierze świeżą czerwoną krew- oczywiście pierwsze co to oględziny papieru, ale masakra też tak macie,że te sny takie realistyczne są?!?!?

Hej dziewczynki,
Ale się rozpisałyście w jeden dzienJ U mnie remontu ciąg dalszy, ale już pomału widać światełko w tunelu – potem już zostanie tylko koszmar zwany przeprowadzką…
Palu – jak tam Twój synek? Wiesz już coś? Palu Jasmina pisała, żeby Was wszystkie pozdrowić, bo ona nie ma nawet chwili, żeby wejsc do neta, bo wciąż mieszka w Warszawie. Prosiła, żeby Wam podziękować za wsparcie – dzieciaczki rosną, są zdrowe już ponad 2000 g i chyba wyjdą już we wtorekJJ
Marcikuk – to świtna wiadomość, ze dzieciaki przybierają na wadze – to jest teraz najważniejsze, wiec suuuperJJ
Toli – ja chętnie się zapiszę na luteinę i ten duphaston, ale to bym Cię musiała naciągnąć na wycieczkę na pocztęJ Jakbys wyjela te leki z opakowania i kopertę babelkowa wsadzila, to za list dasz 1,55 złJ Oczywiście jak cos chcesz za leki i wysylke to dawaj numer konta i zrobię Ci przelewJ
Miss – haha, rodzisz kaczki mówisz, no to nieźleJ Ciekawe co będzie potemJ
Tekla – my też już po zmianie samochodu, nie powiem, nie było to łatweJ Dla blixniakow latwiej cos wybrac, niż dla trojaków.. My zdecydowaliśmy się na Renualt Grand Scenic, Duzy 7mio osobowy i mam nadzieję praktycznyJ
Lilonka – witaj serdecznieJ Przede wszystkim gratulacje!!!! A co do TSH to mi wyszło tydzień temu 3,04 – czyli w normie. A czemu u Ciebie taki niski poziom??/ hmmm….
Hakima – na szczęście to plamienie to tylko straszak, uffff.. Ja miałam 2 razy chyba w 7 i 9 tc i masakryczne przeżycie, Dobrze, że u Ciebie szybko się to wyjaśniło! Co do ruchów to tak jak piszesz nie są to wyraźne kopniaki, tylko taki jakby smaganie od wewnątrz…
Sylha – no to nieźle Ci rosną te maluchy – 5 kg w tydzieńJ Właśnie ja mam prawie półmetek – przytyłam 4,5 kg, lekarka mówi, że trochę mało – jak było u Was z wagą?

NO I DZIEWCZYNY – JAK SIĘ ROBI TE CHOLERNE FAWORKI?:)JJ

Ostatnia edycja:
Katka ja przybrałam 5 kg do tej pory i się zamartwiam, że to strasznie dużo... a co do faworków to ja robię z prostego przepisu, bez żadnych udziwnień...
  • 300gr mąki
  • 4 żółtka
  • 1 całe jajko
  • 5 łyżek śmietany
  • łyżka octu lub spirytusu
  • szczypta soli
Ciasto zagniatam, jak już jest wyrobione tłukę trochę wałkiem, następnie dzielę na porcje, rozwałkowuję cienko i "tnę" cienkie długie prostokąciki z nacięciem pośrodku, przez które przekładam jeden koniec fawora, żeby był taki "wywinięty" :) no i zostaje tylko smażenie z dwóch stron na głębszym tłuszczu (tak żeby fawory się zanurzyły) zarumienione wyciągam na talerz z papierem, żeby trochę odsączyć z tego tłuszczu, przekladam na półmisek i posypuje cukrem pudrem :) smacznego

Ja mam troszke inny przepis:
2 szklanki maki
4 zoltka
3/4 szklanki smietany gestej
sol do smaku
lyzka octu

Ze skladnikow tych zagniatasz ciasto i wlasciwie postepujesz tak jak w przepisie tekli.
Pychotka

Sylha a może najadłaś się czegoś z solą i troszkę wody się zebrało więcej? Ja Ci powiem, że powoli mnie lekki stresik lapie żeby tylko dotrwac do tego 35 tc to już dostane skierowanie na cc. Ale potem jak się na termin umówię to się będę martwić znowu żeby do godziny W dotrwać i tak w kółko. Końcówka generalnie nie jest już tak łatwa jak poprzednie tygodnie bo jednak maluszki rosną i coraz większy brzuszek zaczyna przeszkadzać -(
Ja mam wizytę jutro u prof i mam nadzieje, że wszystko okaże się ok i jeszcze troszkę się pokulam.Zobaczymy!
Sylha - ja tez mam stopy mega opuchnięte zwłaszcza jak pochodzę to pod koniec dnia masakra:szok:

Heheh już widzę pierwsze przepisy na faworki poleciały na forum:-) Potem się wszystkie spotkamy na forum "jak zrzucić zbędne kg po ciąży,co?" :-D

Dzięki dziewczyny za dobre słowa :)
Już jest lepiej, dzisiaj mąż cały dzień w domu i od razu weselej. Plamienia się już nie powtórzyły i mam nadzieję, że się nie powtórzą. Cieszę się, że to już 20 tydzień, choć chciałabym żeby już było około 30 tygodnia :D choć pewnie szybko przeleci.

Ja na razie mam zakaz robienia obiadów, ale jeszcze tylko do środy, a potem mogę powoli wrócić do gotowania, i zrobię te faworki, choć muszę najpierw zdobyć zastępnik do jajek bo mam nietolerancję na jajka i nie mogę ich jeść. Byleby do wizyty u lekarza :) a potem połówkowe usg i może w końcu będę wiedziała, kto tam siedzi :)

Jak sobie myślę o tych Waszych popuchniętych nogach to jestem przerażona:szok: moje już normalnie nie są małe, a jak będę miała tak jak Wy to w zimie do porodu będę jechała chyba w samych skarpetkach albo tenisówkach :-D może będzie lekka zima....

Dobrego wieczoru :-)

Hakima- ja na moje paczusie kupilam takie szmaciane kozaczki i sa super. Oczywiscie rzmiar wiekszy niz normalnie ale tylko w nie wchodze, no jeszcze w tenisowki ale glupio w nich chodzic jak rano przymrozki ze samochody trzeba skrobac.

reklama
Hakima- ja latem latałam w luźnych japonkach i klapkach na rozpinane paski, jesienią to pomyślałam te chwilę to pochodzę w butach sportowych- ma 2 pary i co?!?!?Jechalismy do sklepu nowe!!!Jak normalnie noszę letnie 37, zimowe, sportowe 38 tak teraz mam luźnie botki na rzepy 39 i jakby tak 40 były to moje nogi by się te,ż nie gniewały!!!

Skarpetki to mam 2 pary, które mnie nie uciskają + jedne stopki, które ukradłam emkowi tylko rozmiar 46:sorry: więc muszę sobie jakieś dokupić, ale latać po sklepach to już zdecydowanie nie na mnie!!!!

Hehe siostrzenica emka nam podarowała kartę do smyka na 200zł:-D:-D ależ się ucieszyłam z tej niespodzianki!!!

Do góry