reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Lola- a my właśnie skręcamy drugie łóżeczko:-D:-D :-D tzn. emek:baffled: ale ja solidarnie towarzyszę:-),

A tą pastę to w aptece czy każdym supermarkecie?!?!?Ja zawze na blandamed jadę, szczoteczkę już mam miekką....

Katka- ja naszczęście mam denia, który nie boi się ciężarnych, ale kurde tak ceny ostatnio podniósł,że myślę o zmianie- choć dla mnie to ogromny stres, bo jak maiałam 12-13 lat bab mi leczyła na żywca kanałowo!!!!!!:szok::szok::szok: Od tego czasu panicznie boję się dentysty, a ten obecny doskonale wyczuł mój strach i mnie zawsze udobrucha, nawet znieczulenie od razu mi daje bezbolesne- w sensie nawet kłucia nie czuję:-D

Kaliszo- co do ruchów to my Ci tu wszystkie rękę podajemy- można oszaleć!!!!!Co do mdłości- to mnie ostatnio też coś rano mdli tak do południa i kilka razy mi się rzygnęło....
Życzę Ci żeby ten czas szybko Ci przeleciał!!!!!!Nam w tedy też będzie bliżej ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
katka- moje mebelki byly jedne z tanszych bo za łozeczka dalam 300 zl i to jest ten wiekszy rozmiar 140/70 wiec mozna z nich zrobic tapczanik wiec starcza na ok 4 lata. Chcialam kupic mniejsze łozeczkaa ale potem jak pomyslalam , ze za 2 lata znowu bede musiala kupowac nowe , wieksze i do tego materace to stwierdzilam , ze wole miec spokoj na 4 lata i potem juz urzadzic im fajny pokoik. A komoda tez najtansza z Ikei- MALM:-) Czesto zmieniam mieszkania wiec tez nie chce inwestowac nie wiadomo ile. Ogolnie wiekszosc rzeczy jest tu z ikei i naprawde w dobrej cenie.
Kaliszo- Oj wyobrazamn sobie jak ciezka musi byc ta koncówka. Ja teraz tez co chwila sie stresuje ruchami dzieci a szczegolnie , ze nie czuje prawie wogole małej. Pocieszajace jest to, ze od poczatku jej nie czuje i nawet jak na usg ona kopie jak szalona a ja tego nei czuje tez ;-) chyba dlatego, ze ma lozysko przednie no i jest mniejsza

Sylha- nie moge sie doczekac twojego pokoiku bo na pewno bedzie sliczny. Juz widzialam te twoje piekne malunki na scianie wiec jestem ciekawa jak to bedzie wygladac z mebelkami.
Co do pasty to kup koniecznie z tych co pisalam lub dziewczyny. jest wielka roznica jak ma sie problemy . Meridol mozna kupic wszedzie czyli w rossman, apteka i i nne sklepy.
Tutaj masz link do tej pasty i opinie
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11191

Ostatnia edycja:
a ja dziewczyny powiem wam ze w 12tc leczyłam zęba kanałowo bez znieczulenia bo dentystka bała się podać mi znieczulenie. I pewnie to wiecie ale napisze że w ciązy leczenie kanałowe jest za darmo.

Marcikuk - ja też właśnie czekam na te bazy one się nazywają Maxi-Cosi Family Fix - do aut z systemem isofix i pasują do nich te nasze foteliki Maxi-Cosi CabrioFix i Maxi Cosi Pearl. Super, że już nie pracujesz, zajmiesz się teraz zdrowym odżywianiem będziesz miała czas na ugotowanie delikatnych i zdrowych rzeczy dla maluszków.
Puls 100 wysoko ja mam ciśnienie zwykle 85/55 i puls dotychczasowy ok 77 a teraz ostatnio 90 i już panikę robiłam ale maż powiedział, że taki puls jest ok a wiem, że się na tym dobrze zna. Mało tego powiedział, że on będzie mi rósł...

Kaliszo - ty tyle z trójeczka wytrwałaś czy ciocia Malena coś pochrzaniła? :szok: łykasz jakieś leki wspomagające? Dużo przytyłaś?

Lola - prześliczny pokoik, bardzo mi się podoba nie ma agresywnych kolorów jest bardzo przytulny i taki cieplutki no i te dodatki (lampa + poleczka+ zasłoneczki słodko upięte) dają DUŻO!
Materacyki zakupiliśmy Blask Ksi

a ja dziewczyny powiem wam ze w 12tc leczyłam zęba kanałowo bez znieczulenia bo dentystka bała się podać mi znieczulenie. I pewnie to wiecie ale napisze że w ciązy leczenie kanałowe jest za darmo.
:szok::szok::szok::szok: Ja bym paszczy nie otwarła!!!!!!No ja o tym leczeniu to się dowiedziałam nie dawno, ale póki to nie mam problemów...

Katka- materace mam te same co LOLA, podobno najlepsze lateksowe, ale koszt jest ogromny, a te zawsze cieszyły się dobrą opinią.

Lola- wiesz już którą stroną położysz?!?!Ja myślę o gryce na wierzchu ze względu na te przeciwpotne itp.

A mnie chyba rozerwie, kupiłam chlebki pita i zrobiłam z ogromną porcją warzyw z pycha sosem i z kawałkami kurczaka i jajka- pochłonęłam 2 i mnie rozwala:sorry:, ale to było takie pyyyyyszne

Kaliszko to super ze masz termin. Ja mam nadzieje ze mi w pn na wizycie ustali. Ja najchętniej bym je już w tym tyg co będzie wyklula. Zobaczymy co mi powie.
Lola chociaż mały ale śliczny pokoik:)
Sylha ja używam sensodyne i elemex

I miałam wam napisać jaki ten pas kupiłam. Jest na nim napisane PAS PANI TERESY. Muszę się spytać gina czy mogę go używać.
Mną chce urodzić moje kruszki miedzy 14-20 najpóźniej. Ciekawe czy mi się uda.

Katka, mi lekarz na 2 badanie kazał się zgłosic w 23 tygodniu bo w 20 to za wczesnie. A co zadecyduje Twójbto musisz sie sama dowiedziec. Pamietaj, ze masz 3 szkraby w brzuszku :)
Ja juz sama dzidzie przewijam, spedzam u nie cale dnie i napatrzec sie nie moge :) Teraz przybyło takie jedno malenstwo z 29 tygodnia na oddział, ale ma się dobrze, wiec nie ma sie co martwic, wazne aby byc stale pod opieka lekarza i nie bagatelizowac nawet najmniejszego bólu.
KALISZO ja mysle ze u mnie zaczelo sie to wczesniej. Puchły mi nogi, latalam do lazienki ale siusiu bylo malo, w szpitalu juz mi podawali kroplowki bo mi sie praktycznie mocz zatrzymal, zgaga i wymioty w nocy i ból w górnej czesci brzucha. Nie wiem jak to odbierac, czy lekarze nie skojarzyli co mi moze byc, czy faktycznie to nie było jeszcze hellp. A moze mysleli, ze po cesarce mi przejdzie... nie wiem...... nie przeszło a ból był okropny. Przetaczanie krwi, osocze, tlen bo sie dusilam a potem juz pustka.

Ostatnia edycja:
reklama
Lola - malutki ale sliczny i wazne ze jest. Ja lozeczko musze upchac w sypialni. Narazie w stolowym leza dwa foteliki :)
Malena - ostatecznie tez sie zdecydowalam na te maxi cosi, bo te z wozkiem to nie wiem jakie. A wozek zamowie tylko bez fotelikow. Baze juz jedna mam jak sie natrafi okazja to dokupie druga.
Jasmina - ciesze sie ze z dzieczmi wszystko dobrze. Czy wiesz kiedy wyjdziecie ze szpitala??? No i jak w koncu chlopcy maja na imie bo nie wiem.
Katka - to nie hardcore tylko Szkocja :) No i ty kochana masz 3 w brzuszku a ja 2.
Kaliszo - no 3 tygodnie, prosze jak to zlecialo. Masz stresa czy raczej podchodzisz do tego na luzie? No i rodzisz naturalnie czy cesarka?
Palu - ty juz tez na finiszu, wow. Daj im jeszcze troszkę posiedziec :-)

Do góry