reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie Trójpaki :-)
nie było mnie tu troszkę, ale już jestem i melduję że mam za sobą CC a 15 stycznia o 11:28 pojawiła się na świecie Danusia 2970gram i 55cm
11:29 pojawiła się na świecie Dorotka 2500gram i 51cm
jesteśmy już w domu i powoli uczymy się siebie nawzajem już po tej stronie :-)
Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia:tak:
oto nasze GWIAZDKI

GRATULACJE:-):-)
słodkie masz dziewczynki;*:happy2:

reklama
Witam!
AgaB gratuluję...twoje córeczki są śliczne :)

Mam taką małą prośbę...pisałaście że macie listę rzeczy jakie trzeba kupić dla dzidziusiów...tzn. ile sztuk i tak dalej...czy mogłabym taką listę dostać na pw. bo jestem całkowicie nieświadoma...a czas leci i wszystkiego na raz nie dam rady kupić...
Pozdrawiam

Witajcie Trójpaki :-)
nie było mnie tu troszkę, ale już jestem i melduję że mam za sobą CC a 15 stycznia o 11:28 pojawiła się na świecie Danusia 2970gram i 55cm
11:29 pojawiła się na świecie Dorotka 2500gram i 51cm
jesteśmy już w domu i powoli uczymy się siebie nawzajem już po tej stronie :-)
Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia:tak:
oto nasze GWIAZDKI
Gratuluje!!!!!!!!! Słodkie dzieciaczki, dużo zdrówka dla Was!

Hej Kochane, jak tam samopoczucie z rana?? u mnie po nocce bolą plecy, a wieczorami boli głowa, ciśnienie niby w porządku ...nie wiem o co chodzi.

popatrzalam na nasza listę nie zly wysyp sie szykuje w styczniu ;-)..czekamy czekamy na wiadomości rozpakowane Mamuśki!!!

pauli jak sie czujesz, wypuszczaja Cie do domku? trzymam kciuki za Ciebie,pozdrawiam

pauli jak sie czujesz, wypuszczaja Cie do domku? trzymam kciuki za Ciebie,pozdrawiam
natalia dziekuje tfu tfu juz lepiej. morfologia super mi sie poprawila z 9.3 w zeszlym tygodniu mam juz hemoglobine na poziomie 11.8 (dolna norma 12 wiec nie jest zle), wszystko inne miesci sie w granicach, wiec taka bylam zdziwiona, ze az sie zaczelam zastanawiac czy to aby moje wyniki;) ordynator mowi ze polozniczo jestem ustabilizowana ( czyt. szyjka nie wydluza sie , ale tez nie skraca ma 23 mm) co dalej zobaczymy w srode bo USG mi wtedy beda robic. dzidzie tez maja sie ok 1200 i 1570 gr i tez w srode bede miec przeplywy wiec sie dowiem ile urosly, wiem, ze w sobote urodzily sie na oddziale blizniaki , ktore maja kilogramowa roznice we wadze jedno 3000 drugie 2000 wiec ja roznica u moich sie nie przejmuje. jedyne co mnie meczy to stres z tymi podwyzszonymi dedimerami na zakrzepice , ale jutro ma przyjsc do mnie internista na konsultacje wiec o wszystko go wypytam. na ta chwile ordynator mi tlumaczyl, ze te wartosci w ciazy ciagle sie zmieniaja i beda zmieniac i ten stan sie odwroci dopiero po porodzie i mam sie tym nie denerwowac. no i , ze niestety jeszcze zostaje na obserwacji.

Aga b gratuluje ślicznych dziewczynek:)

Ja mam właśnie 18 tc ale jeszcze nie czuje ruchów: / W którym tygodniu przeważnie w takich podwójnych ciążach można na nie liczyć??

Anulka trzymaj sie Mamusko :-)Glowa do gory......
jestem z Toba ! trzymaj sie dzielnie !
Wielkie dzięki ivi za słowa otuchy;-) Mam takie chwile ze nie mam sił, zwlaszcza po nieprzespanej nocy..dzisiaj moja mama byla na noc i sie wyspalismy z M ze hoho i juz zupelnie inaczej swiat wyglada. Mam taka nadzieje ze bedzie coraz lepiej. Nie przypuszczal ze poczatki sa az tak ciezkie..ale musze byc silna dla dziewczynek:-) Buziaki:-)
kochana bądź dzielna, ich uśmieszki wynagrodzą Ci wszystko może miały zły dzień poprostu, pomasuj brzuszki,połóż ciepłą pieluszkę, będzie dobrze:-)
Gosiu wielkie dzięki! One strasznie chyba nie lubia nocy..w dzien sa dosc spokojne a w nocy placza strasznie..
Witam !!!!! mam na imie joanna , wprawdzie jestem mama starszych blizniaków i nie wiem czy mam prawo sie wypowiadać na tej stronie ????? ale chętnie odpowiem na pytania jakie Was nurtują ,i jedno czego nie da się ukryć to moim zdaniem jesteście szczęściarami ,nie każda z nas może mieć tyle szczęścia :tak::tak:Pozdrawiam wszystkie mamy mimo mrożnego poranka joanna
Fajnie ze do nas zajrzalas. Rady doswiadczonej mamy blizniakow napewno sa bezcenne. Pamietasz Asiu poczatki jeszcze? moje dziewczynki maja 3tyg i narazie nie jest mi lekko.. Pamietasz kiedy maluszki zaczely przesypiac wiekszosc nocy? bo narazie to co 3 godz jedza butle i pewnie to jeszcze troszke potrwa..
Jak moje małe urodziły się też miałam podobnie jak i ty. Też z przemęczenia, z niewyspania łapałam doła :) Ale te dwie małe istotki wszystko mi wynagradzały. Najgorszy jest pierwszy miesiąc, póżniej już z górki.
Także anulka życzę Ci dużo siły i pociechy z małych istotek :):)..
Chętnie odpowiem na pytania ;)
Tobie rowniez dzieki gonia za wsparcie;-)To pocieszajace ze pierwszy miesiac najgorszy bo za tydzien sie konczy:tak::-D malutkie sa takie slodkie ze nie mozna ich nie kochac i ich slodkie minki i usmieszki podczas snu wynagradzaja wszystko:-)
a robią kupki normalnie? bo możesz im dać do picia troszkę rumianku
Milenka w nocy wlasnie maja problemy z kupka nie bardzo moga zrobic. Daje im herbatke koperkowa i rumianek tez im robie..ale mimo to cos sie mecza po nocach..
Anulka w przypadku dzieci karmionych sztucznie często się okazuje, że nie służy im dany rodzaj mleka. Mojej jednej córci wyjątkowo nie przypadlo mleko Nan HA 1, kiedy zmieniliśmy, to z dnia na dzień widac bylo róznicę... A jakie mleczko pija Twoje niunie?
Moje niunie pija Bebilon 1. W szpitalu dawali im Nan ale po tygodniu zmienilismy na Bebilon bo pediatra nam zalecil..Nie wiem czy znowu probowac zmienic..ale 2 tyg to nie za szybko?..
Ja moim też dawałam rumianek lub koperek włoski z hippa. Ale moje też miały dolegliwości z brzuszkiem, kolki miały właśnie przeważnie jak wieczór zaczynał się. Wtedy była masakra. I jedna kolke miała, i druga. Ale moja doktorka poleciła mi INFACOL.
Mi tez lekarz infacol polecil. Dawalam dziewczynkom ostatnio w ciagu dnia i w nocy i mimo to prezyly sie strasznie..A ile razy dziennie dawalas im kropelki?
cześć dziewczyny.ale dawno tu jakos nie zaglądałam...az mi głupio normalnie....Ale właśnie nadrobiłam częśc zaległych stron :)mam pytanko w pamiętacie w którym tc zaczęły pojawiać się u was rozstępy??
U mnie dlugo ich nie bylo i myslalam ze uda sie ich uniknac..ale podobnie jak u Gemini w 32 tyg zaczelam pekac w szwach:szok: Na koniec to tak skora na brzuchu swedziala i bolala ze szook:szok: teraz 3 tyg po porodzie ten brzuch nie wyglada za ciekawie.. rozstepy napewno zostana chociaz troche zbieleja..smaruje caly czas dalej.

Aga B SERDECZNE GRATULACJE!!!! Sliczne te Twoje sloneczka!!!

Ale sie rozpisalam:-) dziewczynki tak grzecznie spia ze daly mi nawet posiedziec przy komputerze i nadrobic zaleglosci:tak: Ale zaraz sie zacznie bo pora jedzonka sie zbliza:-D
Super jest to forum i Wy! Co my bysmy bez siebie zrobily?:-)Tak mi sie milo zrobilo jak weszlam i zobaczylam ze tak sie zainteresowalyscie moimi dołami psychicznymi ze od razu mi sie lepiej!:-)Dziekuje Wam!

Ostatnia edycja:
AgaB Sliczne te Twoje córeczki:-)GRATULACJE:-):-):-)

anulka chyba każdą z nas czekają trudne chwile,ale musimy to jakoś przejśc.Oby do przodu:tak:Uśmiechy maluchów wynagrodzą wszystko;-)

Byłam znów na KTG.Z serduchami wszystko wporządku:-)Teraz czekam do środy:tak:Wkońcu dadzą mi termin.Już nie mogę się doczekac:tak:Co do rozstępów to mam wrażenie,że nic innego na nim nie ma:-DPozdrawiam gorąco:-)

reklama
Pauli trzymaj się dzielnie
Agab gratulacje, cudne są:-)
Anulka więcej uśmiechu zobaczysz, że one wyczują,że mama wyluzowała i będzie lepiej;-)
Moniora fajnie,że wszystko dobrze, oby dali Ci już termin i oby już rozpakowali

ja powalczyłam przez weekend z ciśnieniem, dziś już 121/89, nie jest źle, w środę do lekarza zobaczymy co powie, może taki weekend

buziaki kochane, miłego dnia

Do góry