reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

czesc.ja tu zagladam a tu znowu niespodzianki:szok:i to jakie!!!!!!!!!!!!!!!!CAILINA,ZABOLEKgratulacje i duzo zdrowka dla was i dzieciaczkow!:-):-):-)podziwiam mamcie rodzace sn.a co do kolejki to a juz nic nie kracze.ANKOS a potem ja-musze wytrzymac przynajmniej te 2 tyg.chociaz czasami to juz mam tak dosyc.nigdzie sie nie moge wybrac,bo nie mam sily a w nocy nie spie,bo brzusio jak stodola.
MIKI-piekne chlopaki!
PIKKA -widze,ze problemy wychowawcze sie z dziecmi zaczely-ha ha.ja do meza tak mowie,ze takie male dzieci a przewracaja zycie nam duzym zupelnie do gory nogami!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny to się porobiło:szok:

Cailina i zobolek moje wielkie gratulacje! Zobolek zazdroszczę tak szybkiego porodu sn.Któraś z Was nie znała płci dzieci?chyba Cailina:confused:

miki sliczni Twoi chłopcy:-DCo u was słychać bo miałaś napisać nam swoja opowieść porodowa:tak:

Dziewczyny trzymajcie nóżki mocno zaciśnięte bo nie znacie dnia ani godziny;-)

ja to już mam stresa po tych niespodziewanych porodach!
byłam dziś na badaniu krwi. przede mną ok 15 osób a ja z wielkim brzucholem i nikt mnie nie wpuścił wcześniej. zero szacunku dla ciężarnych -a przepraszam- jedna kobieta zwolniła mi miejsce i mogłam sobie usiąść czekając na swoją kolej ;-) ale strasznie mnie wymęczyło to czekanie, brzuch zrobił mi się strasznie twardy i teraz leże....
pogoda paskudna!!! a jak wasze samopoczucia?

Wow !!!!!! poszalałyście przez weekend :-D

Cailina, Zabolek - graaaaaaatulacje..i dużo zdrówka dla Was i Pociech..obyscie szybciutko do domku się szykowali wszyscy razem :-)

Pozdrowienia dla pozostałych Cieżarówek :-)

ja zaczynam 31 tc wiec hip hip hura:-):-) pod tym względem ostatnio lubię poniedziałki:-) trochę wiecej poleguje, synus jakby niżej się ułozył bo mnie tam jakoś dziwnie ciśnie w dole:baffled: i jeszcze z piersi przy lekkim ucisku od wczoraj leci:szok: kurcze ostatnio tak nie miałam... dzisiaj w tv słyszałam jak mówili że tak się dzieje na tydzień przed porodem:szok::szok: hmmm...

ankos nie specjalnie mnie to dziwi.... facet by prędzej na to wpadł, ale baba nie ma mowy!!! jak mnie było cieżko to czemu ona się ma mieć lepiej:angry: w kasach pierwszeństwa nie wielka różnica.

ankos, wiolka, pikka Laski mam pytania:
-Wszystko już macie?
-Torby spakowane?
-Dla dzieci pakujecie torbę do szpitala czy tylko na wyjście?

dzidka ja to co takie niezbędne to już mam wszystko. łóżeczko czeka (narazie w sypialni będę mieć dzieci jak trochę podrosną to dam je do pokoju obok- jakoś tak będę spokojniejsza i wygodniej mi będzie w nocy wstawać do nich:-))
- torba moja do szpitala spakowana. mam tylko wrzucić sztućce, kubek, pantofle i dokupić muszę sobie mega podpaski - ale pod moim szpitalem są bardzo dobrze wyposażone sklepiki więc to nawet po drodze załatwię albo wyślę kogoś;-)
- torba dla dzieci podobno nie jest mi potrzebna ale ubranka na wyjscie mam przygotowane. w moim szpitalu zabierają dzieci żeby kobieta po porodzie mogła sobie odpocząć i wyspać się i położne dzieci myją i przebierają w nowe ciuszki.
dla dzieci zabieram tylko: pieluszki tetrowe i pampersy, chusteczki, sudocrem, skarpety, niedrapki i czapeczki. reszte mi dają.
podobno warto od razu się zaopatrzyć w maść na bolące i popękane brodawki:-)

w sumie to mi brakuje tylko jednego fotelika.
a u ciebie jak jest? spakowana jesteś?

pikka u mnie siara pojawiła się już od ok 20 tc. a to parcie w dół mam od dwóch dni takie konkretne i też mnie to martwi bo nie dość że nieprzyjemne uczucie to się boję że dzieciaki za szybko się pchają.

Ostatnia edycja:
reklama
dzidka ja mam na razie tylko torbę spakowaną tak mniej więcej dla mnie na pobyt w celu podania sterydów, porodowej jeszcze nie bo nie mam jeszcze zamiaru rodzić :-)spakuje po sterydach, obiecuję!;-) czyli w przyszłym tyg ;-) dla dzieci też spakuję wtedy od razu. U mnie w szpitalu na szczęście nie trzeba mieć ciuszków swoich tylko na wyjście więc bardzo duzo tego nie będzie. Poza tym dopiero je prasuję i skończyć nie mogę więc to mnie jeszcze trzyma:tak:;-)
A tak to raczej wszystko mam prawie gotowe... czekam na wózek... i zaświadczenie o ubezpieczeniu z pracy muszę odebrać bo legitymacji ubezpieczeniowej nie posiadam:no:

a ty na jakim etapie????

Do góry