reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

No więc o 12.40 przez sn przyszedł na swiat Tomek z waga 2.03 kg a o 12.50 Fifi z waga 1.78. Wszystko ok porod expresowy i bez komplikacji. W sumie od pojawienia sie skurczy do porodu minęło raptem 1h. Po 3 partych urodził sie Tomcio glowkowo a po 2 partych Fifi posladkowo. Chłopcy mimo ze mali to radzą sobie super. Sami oddychaja pięknie płaczą i są cudowni. Teraz są na badaniach No bo jakby nie było to nadal wczesniaki. Mleko dostają chwilowo mm ale lekarz mówi ze za dzien lub dwa dajemy juz cyca zeby szybciej zaczęli sie uczyć ciągnąć.

Ja czuje sie super. Po tak szybkim porodzie wg nie czyje zmęczenia. Czekam jak tylko mi pozwolą iść do chłopców. Wg nie czuje sie ze jestem po porodzie a juz napewno nie ze po twinsach.

Dziewczynki trzymajcie sie tam cieplutko w 3 packu i za szybko nie rozpakowujcie. No i życzę każdej z was ze jak juz bedzie ten dzien to takiego expresowy jak u mnie. Buska

reklama
Ale dzien!!! :szok:Dziewczyny szalejecie!!!

Cailina i Zabolek ogromne gratulacje dla Was obu!!!!
Cudnie slyszec, ze wszyscy jestescie cali i zdrowi!!
Duuuuuuuuzo zdrowka, przybierania na wadze i jak najszybszego powrotu do domciu!!!
:-):-D Wszystko bedzie dobrze!!

Cailina i Zabolek - gratuluje serdecznie. Niech teraz chlupcy ładnie na wadze przybierają i do domku. Zabolek faktycznie super expres z tym porodem :-D

No to która następna????

Cailina i zabolek - gratuluje!! Super, że wszystko ok.
zabolek, ale Ci zazdroszę... ja chciałabym sn urodzić, a jakbym jescze tak szybko urodziła, byłabym w siódmym niebie. :)

Dziewczyny, czy możecie polecić jakieś wózki bliźniacze? Bo mnie już głowa boli od przeglądania ofert i nie mogę się zdecydować. Dodam, że szukam w miarę wąskiego wózka (do 80 cm szerokości).

ale nowiny!!! :-):-):-) gratuluję dziewczyny, ekspresowo wam poszło:tak: zabolek ty to już w ogóle zaszalałaś :tak: dobrze że dzieciaczki w miarę duże i na pewno szybko się zaklimatyzują po drugiej stronie brzuszka:tak: zdrówka i sił Wam zyczę!!

ankos to teraz już Ty????:-) ankos, wiolka, dzidka ... i ja??????:szok::szok: ho ho ho to się porobiło :-)

misia ja wczoraj albo przedwczoraj linka dawałam fajnego wózka którego swoją drogą moja koleżanka sprzedaje. Mały i lekki to też cieszący sie chyba największym braniem x-lander.
Ja kupuje ten
Freestyle Twins

Ostatnia edycja:
cailina , zabolek - GRATULACJE~!!!!!!!!!!!!!! urodzaj na dużych chłopców :-)
Cailina to mnie zaskoczyłaś! a miałaś nie wyprzedzać! super że dzieciaczki silne. a to że synuś poleży w inkubatorze to mu nie zaszkodzi, przynajmniej szybciej nabierze sił.
zabolek ja też chcę żeby mój poród tak szybko się zakończył!!też będę mieć sn. :-) super że chłopcy samodzielni i że ty super się czujesz!
dziewczyny ucałujcie dzieciaki od forumowej "ciotki"

marcikuk - ja następna.a cailina mnie przegoniła. ale ja obiecałam mężowi że poczekam na niego - wraca na następny weekend więc nie mogę wcześniej;-)
ewentualnie za 3 tyg bo wtedy znów wraca ;-) a tak serio to mam nadzieję że do 36 dotrwam. to moje założenie od początku ciąży i powtarzam cały czas dzieciom że jeszcze mają czas i żeby grzecznie sobie jeszcze w brzuchu siedziały.

misia co do wózków to ja mam x-landera x-twin. mi taki odpowiada, nie jest duży, za to skrętny, lekki i po złożeniu mieści się do bagażnika naszego małego samochodu:-)
mieści się w każde drzwi w domu - jego realna szer to 78. także nawet wewnątrz mogę się nim poruszać (choć nie widzę takiej potrzeby). nie wiem jak się sprawdzi z załadunkiem ;-) i jest niedrogi!
ale bardzo podobał mi się wózek którego link podawała pikka herqules czy jakoś tam.

Ostatnia edycja:
heja mam chwilke to wrzuse chociaż zdjątka moich chłopaków 100_1144.jpg

reklama
Miki - pieknosci! Slodzinki!
Dziewczyny jak to z ta lista kolejnosci jest teraz bo sie pogubilam...
Jak ktos wie to prosze o aktualny top 10:-)

Do góry