reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

mati super że maluszki rosną i że jest coraz lepiej :tak: a z tą raną to faktycznie nie ciekawie, oby ten antybiotyk był trafiony. Ale jeśli wymaz pobrali to sprawdzą wrażliwość na antybiotyki i coś dobiorą:tak: u mnie każą ranę octaniseptem psikać, zresztą to samo robiłam z kolanem jak się okazało że mam tego dziada gronkowca... no i na to maść z antybiotykiem... Mam nadzieje że i u Ciebie zadziała jak trza:tak:

niuleczka z jednej strony cieszę się że jeszcze tyle mi zostało a z drugiej to ci zazdrszczę że już pojutrze zobaczysz dzieciaczki;-):tak: fajnie :-) strasznie jestem ciekawa jak wyglądają, czy są podobne do brata ;-)

a u mnie w szpitalu trzymają 5 dni po cc...

reklama
pikka - no to ja czuje dokładnie to samo, z jednej strony jeszcze bym sobie poczekała, a z drugiej tak się juz ciesze na ich "wyjście". Oby tylko tym razem wszystko poszło zgodnie z planem, bo przeciez miałam je ich juz mieć:-)

Ja też strasznie jestem ciekawa jak wyglądaja, snili mi się osttanio i zastanawiam sie czy to byl proroczy sen ;-)

Widze, że po cc trzymaja 4-6 dób, u mnie w szpitalu chyba 4 z tego co wiem, a po sn 3 . Mam nadzieje, że w przyszły piątek będe już z dzieciaczkami w domu....oby;-)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny :)
Mnie ostatnio męczy skleroza ciążowa, parę razy zapomniałam zażyć lek albo zmierzyć cukier.
ankos86 - nie można na śniadanie jeść nabiału, bo od rana cukier po nim najbardziej rośnie. Ja mam trochę inaczej dietę skonstruowaną, na II śniadanie i podwieczorek zalecana jest jedna kanapka, ogólnie te posiłki powinny być mniejsze niż główne. Ale coś czuję, ze chyba zaczyna mi się zwiększać zapotrzebowanie na kalorie, bo głodna robię się już po 1,5 godzinie od posiłku. Tylko, ze lekarka na ostatniej wizycie, powiedziała, że cukier ładny ale za dużo przytyłam - 1 kg w ciągu tygodnia, a raczej powinnam schudnąć. :/
Dziewczyny z wcześniaczkami, pozdrawiam Was bardzo ciepło i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
Mnie brzuch coraz bardziej rośnie, dzidziole coraz bardziej aktywne, zwłaszcza po jedzeniu :) Ale czasem brzuch tak jakby zaczyna mi ciążyć i zaczyna być mi niewygodnie w niektórych pozycjach.
Pozdrawiam :)

niuleczka jeszcze nie mialam okazji przytulac maluchów ale codziennie smyram je i rozmawiam z nimi
Miloszka juz 2 razy probowali odlaczyc dzis i wczoraj ale jeszcze sobie nie radzi
musze uzbroic sie w cierpliwosc
apropo tej cholernej rany to mam antybiotyk do przemywania i doustny

niuleczka, pomyliłaś mnie z kimś :) Ja chodzę prywatnie do dra Adama Bielaka, który na co dzień pracuje w CZMP, ale nie na porodówce, czego dowiedziałam się jakiś miesiąc temu. Ale powiedział, żebym się nie martwiła, że będę otoczona dobrą opieką. Poszłam do niego bo miałam problemy z zajściem w ciążę i jak już zaszłam, to tam zostałam. Nie narzekam, do tanich nie należy, usg bliźniaków kosztuje 200 zł (jedno dziecko 150 zł), ale jak na razie miałam trzy, czwarte mam mieć w 30 tc, więc jakoś nie naciąga, bo niektórzy to potrafią co wizytę robić usg. A Ty do kogo chodzisz i gdzie będziesz rodzić?
Fajnie spotkać "ziomalkę" :-)

misia - ja całą ciążę chodzę do dr Piotra Hincza i też jestem zadowolona, choc moja ciąża z tych bezproblemowych więc ni emiałm okazji się przekonać jak to jest w sytuacjach podbramkowych (w sumie całe szczęście).
Mój gin pracuje w ICZMP i tam tez będę rodzić już w poniedziałek:-)
Jeśli chodzi o ceny usg, które podałaś to może jak na genetyczne czy połówkowe to nie dużo, jednak jak za normalne usg to wg mnie sporo, a wiadomo, że w bliźniaczej przydałoby się tych usg troszkę więcej.
Jak przechodzisz ciąże? bo wygląda na to, że faktycznie Cię z kims pomyliłam:tak:
Ja fajnie wspominam ten czas tak ok 26-27tc, niby przed chwilą to było a teraz juz poród za pasem:-)

Mati - zaciskam kciukasy za Miloszka, widocznie potrzebuje jeszcze kilku dni...wyobrażam sobie jak czekasz na ten dzień gdy weźmiesz dzidzie na rączki - oby to bylo jak najszybciej i wierzę, że tak będzie bo silną ekipe urodziłas i dorodną:-) Będzie dobrze na pewno tylko chwilka cierpliwości.
A wiesz co z Lilly?

Anuska, miki - czekamy na poporodowe zwierzenia i oczywiście na foty Maluchów!

dziewczyny jest tu jeszcze któraś nie rozpakowana która pisała o swoich objawach przedporodowych???? Od kilku dni mam jakieś dziwne mdłości, brak apetytu i częściej bywam w toalecie i jakos mi sie wydaje że przed porodem też tak miałam:szok: tylko nie pamiętam jak długo:baffled: cos mi 2 tyg. świta ale jakas amnezja mi się wkradła....:baffled:

niuleczka brzuch przed porodem na fotce uwieczniony????;-)jesli tak to pochwal się jak się wygląda w 38 tc :-)

mati synuś potrzebuje pewnie jeszcze troszkę czasu, przecież minęło dopiero kilka dni od porodu....zaciskam mocno kciuki :tak:

dziewczyny lilly jeszcze w trojpaku przeniesli ją ze szpitala do kliniki
jej panny wazą3100gr i 2200gr
narazie lezy
jak cos wiecej bede wiedziec to napisze
niuleczka trzymam kciuki za ciebie i maluchy jak dobrze pamietam to chyba jutro ten dzien?
dziewczyny ja fotek nie wstawiam ,niech maluchy dojdą troche do siebie

reklama
niuleczka, trzymam kciuki za jutro, jak dojdziesz już do siebie to może napiszesz jak było, bo ja się obawiam porodu, zwłaszcza jeśli będę miała cc.
Ciążę przechodzę różnie, bóle brzucha miewam, ale odkąd biorę fenoterol to mniej, ale z drugiej strony podnosi mi cukier we krwi. 5 czerwca idę do lekarza, może mi zmieni dawkę albo lek. Ostatnio pojawiła się zgaga i swędzą mnie dłonie, mam przesuszoną cerę. Więc nie jest najgorzej, bałam się, że będę większa i opuchnięta :) A jakiej płci masz dzidzie? Pozdrawiam.

Do góry