reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

cześć dziewczyny!
u mnie noc bardzo dobrze minęła. w sumie to nie mam żadnego problemu ze spaniem - czasem jakieś pobudki ale to sporadycznie. nawet ostatnio do wc nie wstaje - dopiero rano :-)
po śniadaniu dostałam jakichś bóli brzucha. teraz mi już trochę przeszło (ale dalej boli) ale poważnie się zestresowałam. mam nadzieję że mi przejdzie bo nie chcę do szpitala jechać :-(
w ogóle moje dzieciaki jakieś fikołki mi w brzuchu robią. jak się przebudziłam miałam tak zdeformowany brzuch że aż się przestraszyłam jakby jedno położyło się na drugim - a z boku brzuch zapadnięty. wasze dzieciaki też się tak wiercą?

MoniaN to maleństwa! a jak się teraz mają? wszystko dobrze?

Ostatnia edycja:
reklama
Monia masz racje z tym odpoczywaniem, teraz albo za 10 lat! Ja juz 7 tydzien korzystam i mam nadzieje, ze jeszcze pare tygodni!

Ankos, moje tez sie tak wypinaja, nr 1 z prawego boku brzucha a nr 2 do przodu po lewej i formuje kuleczke. Moj jak bluzke podnosi to mowi, ze to nie jest normane i musi tam kosmita siedziec:-).

A w ogole to nadal mamy dylemat imieniowy, ciezko cos zdecydowac by pasowalo w obu jezykach i nie bylo zbyt oklepane.

no z tymi językami to jest problem. Moja siostra mieszka we Włoszech ale nie przejmowała się tłumaczeniem na polski język. zresztą w przypadku córki i tak niema tłumaczenia na polski a imię bardzo ładne i oryginalne :-)
w rodzinie jej męża jest tradycja że dziecko powinno mieć na imię po rodzicach ojca dziecka (taki wyraz szacunku itp)... ale na szczęście postawiła na swoim i "obeszła" to jakoś :-) bo tam same franki, franciszki (dziewczynki), jaśki i piotrki są... a żeby było śmieszniej jej teściowa ma na imię Annunziata :szok::-D

dziewczyny a kupiłyście już elektroniczną nianie? macie jakąś godną polecenia bo właśnie sobie przypomniałam że jeszcze to muszę kupić a nie mogę się zdecydować jaką. na pewno chcę cyfrową i bez kamery.

Ostatnia edycja:
monia moje malenstwa urodzily sie w 31 tc
chlopczyk z waga1700gr
dziewczynka 1600gr
narazie jest dosc dobrze ale bardzo bym chciala zeby synus juz sam oddychal co jakis czas zmniejszaja parametry respiratora i lekarka mowi ze maly radzi sobie swietnie
dziewczynka juz przeszla na inna sale
ogolnie maluszki ładnie zaczely przybierac na wadze
mam nadzieje ze to zasluga mojego mleczka
ja trafilam do szpitala na poczatku 26tc z lekkimi skurczami i lezalam 6 tyg
a jak maja sie teraz twoje maluszki?

dziewczyny u mnie masakra
dzis znowu wyladowalam na izbie ,wstalam w nocy ja patrze a tu ogromny wyciek ropy z krwia z rany
dostalam kolejny antypiotyk doustny i taki bezposrednio na rane
akurat moja ginka miala dyzur i chciala mnie znowu do szpitala polozyc ale ja powiedzialam ze zglosze sie do niej w poniedzialek i jesli cos bedzie sie nadal dzialo to pojde

mati świetnie że synuś jest coraz silniejszy. oby jak najszybciej zaczął już samodzielnie oddychać. a co do wagi twoich maluszków to naprawdę piękna jest jak na ten tydzień ciąży!
mam nadzieję że antybiotyk zadziała i rana szybciutko się zagoi. a smarowałaś czymś tak na własną rękę po porodzie żeby się goiło?

ankos, cailina - zazdroszczę Wam tego nocnego spania, ja z zegarkiem w reku co 2h ide do wc. Wstaje sie strasznie, najpier klek podparty potem w góre, a pierwszy krok na ziemi łączy sie odczuciem kopa w krocze tak mi małe juz nisko siedzą...
cailina - jesli chodzi o imiona to z żeńskich takich uniwersalnych jest Maja, Maya w wiekszości języków tak samo sie wymawia z męskimi chyba gorzej jakos nic mi do glowy nie przychodzi hmmm. A jesli chodzi o brzuchola to mam to samo: z prawej na bok, z lewej do przodu więc sobie wyobrażam czemu Twój mąz mówi, że kosmita:-D
Mati - ja tez uważam, że Maluszki maja super wagę i to potwierdza, że są silne. Na pewno Miłoszkoi szybko zdejma respirator i będziesz mogla go wziąc na ręce. Przytulałas juz dzieci? A z ta raną to fatalnie, nie dość, że sie musisz nacierpieć przez samo cięcie to jeszcze nie chce sie goić, miejmy nadzieję, że antybiotyk zadziała.
Jak się spało w swoim łózku po tylu tygodniach?

A ja się nawsuwalam placuszków z jablkami bo potem nie wiadomo kiedy bedzie mi dane. Zastnawiam sie tez kiedy i czy w ogóle mój brzuch bedzie przypominał ten sprzed ciąży:baffled:. wiem, że zejdzie od razu 10-14kg ale zastanawiam się jak skóra sobie poradzi, w końcu juz nie młódka ze mnie... tak sobie gadam ale i tak najwazniejszy jest dla mnie poniedziałek i powiatni emoich Skarbów cąłych, zdrowych i tłuściutkich mam nadzieję:-)
A jak patrzę na swój suwak to az nie wierzę, że tyle dociągnęłam i kiedy to zleciało:confused:
Dziewczyny ile u Was w szpitalach sie lezy po cc?
Anuśka - czy Wy już w domku? odezwij się

Mati - co u Lilly?

Ostatnia edycja:
No naprawde Niuleczka pieknie donoszone, jeszcze 4 tygodnie i to bede ja;-).
Mati, wspolczuje powiklan i trzymam kciuki za maluchy.
My nadal walkujemy imiona, nawet irlandzkie mi sie podobaja, ale az sie boje jak to polskie dziadki beda wypowiadac.

Ja dziś też dobrze spałam, mąż miał nockę w pracy więc miałam całe łózko dla siebie na 1 siku wstałam dopiero nad ranem tak mi sie dobrze spało. Spałam jak kamień nawet brzuch mi nie przeszkadzał :-D

reklama
Do góry