reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Naprawde zaczynam sie dołowac, Dziewczyny juz rozpakowane, w ktorym tygodniu popszlyscie do szpitala rodzic i czy byl konkretny powod do lezenia?
Zaczynam sie denerwowac ze ciagle mam czekac, a z ta bakteria to juz wogole bezsensu czekac.
Ja trafiłam do szpitala 5 dni przed porodem z powodu bólu brzucha, chociasz niby nic się nie działo to nie chcieli mnie już wypuścić do domku, no i po 5 dniach leżenia odeszły mi wody

reklama
małe pytanko.
kiedy wiadomo , że to bliżniaki? jesyem w 9 tygodniu, już po badaniu USG. mógł lekarz nie widzieć, że to blizniaki? tak bardzo bym chciała mieć parkę!:-)

Ja dowiedziałam się w 6 tygodniu,czyli bardzo szybko.W 9 potwierdziło się, no a teraz w 13 moje kruszynki są takie duże, że od razu widać na usg.Cudny widoczek takich dwóch kruszynek.Przy jednej tez byłam (pierwsza ciąża) zauroczona, a teraz to zaś co innego:-).

Gratulacje anulka z narodzin córeczek. Ja też mam dwie córeczki które w grudniu skończyły roczek. Też miałam ciężko, bo w szpitalu przynieśli mi obydwie, a tu rana boli bo też mialam cc, ale jak widzi się dwa brzdące to one wszytko wynagradzają.
Moje małe jak skończyły 2 tygodnie to przeszłam na mleko sztuczne, bo nie miałam pokarmu żeby wykarmić obydwie. Karmie je Bebilonem od urodzenia.
Przy blizniakach najgorsze są pierwsze 3 miesiące, pózniej już z górki :) Moje przesypiały całą nockę od 3 miesiąca.
Teraz mają 13 miesięcy biegają po całym domu, wszędzie ich pełno.
Przy dwójce jest masa pracy, ale i tez dużo radości :):)
Pozdrawiam wszystkie mamusie blizniaków :):) i życzę powodzenia

Witajcie:-)
anulka dziewczynki są cudne:-):-):-)Życzę Wam duuuuużo zdrówka;-)
myszak jest to jak najbardziej możliwe:tak:Mi lekarz na pierwszym usg w 7tyg.powiedział,że jeden maluszek a w 15tyg.taka niespodzianka:tak:Podwójne szczęście:-DAż się wtedy popłakałam:-)
Moje ciśnienie wyszło dziś rewelacyjnie:blink:Kolejny lekarz zapewnił mnie,że przy takim ułożeniu maluchów,poród sn będzie najlepszym rozwiązaniem.Ach!!!Zobaczymy jak to będzie naprawdę:tak:Dobrej nocki:-)No i moja młodsza córa chyba zaraziła się ospą od starszej:-(Zauważyłam dziś dwie kropy,no i ma stan podgorączkowy.Papa!!!

witajcie
to prawda dziewczynki są urocze,
ja o ciąży bliźniaczej też dowiedziałam się w 6 tygodniu zresztą na pierwszym badaniu potwierdzającym ciążę, wczoraj jeszcze z mężem wspominaliśmy co się działo jak nie mogliśmy przez parę dni dojść do siebie, ja podczas usg dostałam totalnej glupawki tzn. ataku śmiechu, a potem wracajac 80 kil. od lekarza oboje,aż się zanosiliśmy ze śmiechu...a tu już coraz bliżej, ale to chyba najlepsza chwila z mojej ciąży

każdy mówi,że najgorsze są pierwsze 3 miesiące, to tak jak w ciąży, coś w tym jest, ale skoro wszyscy żyją przeżyjemy i my:tak:

lolaa bądź dzielna, moi znajomi to się śmieją,że potem będę wspominać,że szkoda,że jeszcze w brzuchu nie siedzą a dają popalić na żywo

u mnie zimno -13, pada cholerny śnieg,

noc do połowy przespana, twardniał mi brzuch ze dwa razy,potem cisnęły na pęcherz, nie przypuszczałam,że w nocy tj. od 22 do 8 rano można wstawać 3 razy na siku, a jednak można

kochane miłego weekendu, ja robię sobie wolne od kompa

wczoraj czytałam o przebiegu ciąży tydzień po tygodniu śmiałam się z mężem,że jestem jakimś dziwnym przypadkiem bo według opisu zgadzało się tylko tyle, że można przytyć od 8 -12kg, wagowo dzieci się nie zgadzają,centymetrowo też, objawowo też inaczej, pod względem wielkości macicy(jak się mierzy od spojenia, ile centymetrów tyle tygodni)zastanawiam się jak jest z tymi terminami, też wam mówią,że np. jesteście tydzień lub dwa do przodu niż termin OM, bo mnie na każdej wizycie, według np. pomiaru spojenia w 28 tyg. powinnam mieć analogicznie 28cm, a ja 32cm., dzieci wagowo też niby jedno powinno ważyć 1250kg, a moje ponad 1,5kg. też tak macie

pozdrowienia spokoju i zdrówka

witajcie;)

Anulka-slodkie cory,,,,,,:-):tak:

j jak znajde moje zdjecia jak bylam z siorka to wam pokaze;)

a wlasnie wycyztalam ze AgaB uordzila corki wczoraj Dorotke i Danusie(2500 i 2970) Gratuluje...:tak::tak:

U nas dzisaj tylko minus 8...ehhe...nadal leze w lozku bo wstawac mi sie niecche..hehe

buzka milego Dnia...Mamusie

reklama
witajcie
to prawda dziewczynki są urocze,
ja o ciąży bliźniaczej też dowiedziałam się w 6 tygodniu zresztą na pierwszym badaniu potwierdzającym ciążę, wczoraj jeszcze z mężem wspominaliśmy co się działo jak nie mogliśmy przez parę dni dojść do siebie, ja podczas usg dostałam totalnej glupawki tzn. ataku śmiechu, a potem wracajac 80 kil. od lekarza oboje,aż się zanosiliśmy ze śmiechu...a tu już coraz bliżej, ale to chyba najlepsza chwila z mojej ciąży

każdy mówi,że najgorsze są pierwsze 3 miesiące, to tak jak w ciąży, coś w tym jest, ale skoro wszyscy żyją przeżyjemy i my:tak:

lolaa bądź dzielna, moi znajomi to się śmieją,że potem będę wspominać,że szkoda,że jeszcze w brzuchu nie siedzą a dają popalić na żywo

u mnie zimno -13, pada cholerny śnieg,

noc do połowy przespana, twardniał mi brzuch ze dwa razy,potem cisnęły na pęcherz, nie przypuszczałam,że w nocy tj. od 22 do 8 rano można wstawać 3 razy na siku, a jednak można

kochane miłego weekendu, ja robię sobie wolne od kompa

pozdrowienia spokoju i zdrówka

Tez sie smiejemy ze teraz jest cisza, tylko brzuch duzy jak po najedzeniu, a tu nagle znikad dwie istoty, i to jeszcze skupiajace tyle uwagi na sobie. Ale mimo wszytsko troche sie niecierpliwie, wszystko przez ta cholerna bakterie.

Do góry