reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Naprawde zaczynam sie dołowac, Dziewczyny juz rozpakowane, w ktorym tygodniu popszlyscie do szpitala rodzic i czy byl konkretny powod do lezenia?
Zaczynam sie denerwowac ze ciagle mam czekac, a z ta bakteria to juz wogole bezsensu czekac.
Ja trafiłam do szpitala 5 dni przed porodem z powodu bólu brzucha, chociasz niby nic się nie działo to nie chcieli mnie już wypuścić do domku, no i po 5 dniach leżenia odeszły mi wody

reklama
małe pytanko.
kiedy wiadomo , że to bliżniaki? jesyem w 9 tygodniu, już po badaniu USG. mógł lekarz nie widzieć, że to blizniaki? tak bardzo bym chciała mieć parkę!:-)

Ja dowiedziałam się w 6 tygodniu,czyli bardzo szybko.W 9 potwierdziło się, no a teraz w 13 moje kruszynki są takie duże, że od razu widać na usg.Cudny widoczek takich dwóch kruszynek.Przy jednej tez byłam (pierwsza ciąża) zauroczona, a teraz to zaś co innego:-).

Gratulacje anulka z narodzin córeczek. Ja też mam dwie córeczki które w grudniu skończyły roczek. Też miałam ciężko, bo w szpitalu przynieśli mi obydwie, a tu rana boli bo też mialam cc, ale jak widzi się dwa brzdące to one wszytko wynagradzają.
Moje małe jak skończyły 2 tygodnie to przeszłam na mleko sztuczne, bo nie miałam pokarmu żeby wykarmić obydwie. Karmie je Bebilonem od urodzenia.
Przy blizniakach najgorsze są pierwsze 3 miesiące, pózniej już z górki :) Moje przesypiały całą nockę od 3 miesiąca.
Teraz mają 13 miesięcy biegają po całym domu, wszędzie ich pełno.
Przy dwójce jest masa pracy, ale i tez dużo radości :):)
Pozdrawiam wszystkie mamusie blizniaków :):) i życzę powodzenia

Witajcie:-)
anulka dziewczynki są cudne:-):-):-)Życzę Wam duuuuużo zdrówka;-)
myszak jest to jak najbardziej możliwe:tak:Mi lekarz na pierwszym usg w 7tyg.powiedział,że jeden maluszek a w 15tyg.taka niespodzianka:tak:Podwójne szczęście:-DAż się wtedy popłakałam:-)
Moje ciśnienie wyszło dziś rewelacyjnie:blink:Kolejny lekarz zapewnił mnie,że przy takim ułożeniu maluchów,poród sn będzie najlepszym rozwiązaniem.Ach!!!Zobaczymy jak to będzie naprawdę:tak:Dobrej nocki:-)No i moja młodsza córa chyba zaraziła się ospą od starszej:-(Zauważyłam dziś dwie kropy,no i ma stan podgorączkowy.Papa!!!

witajcie
to prawda dziewczynki są urocze,
ja o ciąży bliźniaczej też dowiedziałam się w 6 tygodniu zresztą na pierwszym badaniu potwierdzającym ciążę, wczoraj jeszcze z mężem wspominaliśmy co się działo jak nie mogliśmy przez parę dni dojść do siebie, ja podczas usg dostałam totalnej glupawki tzn. ataku śmiechu, a potem wracajac 80 kil. od lekarza oboje,aż się zanosiliśmy ze śmiechu...a tu już coraz bliżej, ale to chyba najlepsza chwila z mojej ciąży

każdy mówi,że najgorsze są pierwsze 3 miesiące, to tak jak w ciąży, coś w tym jest, ale skoro wszyscy żyją przeżyjemy i my:tak:

lolaa bądź dzielna, moi znajomi to się śmieją,że potem będę wspominać,że szkoda,że jeszcze w brzuchu nie siedzą a dają popalić na żywo

u mnie zimno -13, pada cholerny śnieg,

noc do połowy przespana, twardniał mi brzuch ze dwa razy,potem cisnęły na pęcherz, nie przypuszczałam,że w nocy tj. od 22 do 8 rano można wstawać 3 razy na siku, a jednak można

kochane miłego weekendu, ja robię sobie wolne od kompa

wczoraj czytałam o przebiegu ciąży tydzień po tygodniu śmiałam się z mężem,że jestem jakimś dziwnym przypadkiem bo według opisu zgadzało się tylko tyle, że można przytyć od 8 -12kg, wagowo dzieci się nie zgadzają,centymetrowo też, objawowo też inaczej, pod względem wielkości macicy(jak się mierzy od spojenia, ile centymetrów tyle tygodni)zastanawiam się jak jest z tymi terminami, też wam mówią,że np. jesteście tydzień lub dwa do przodu niż termin OM, bo mnie na każdej wizycie, według np. pomiaru spojenia w 28 tyg. powinnam mieć analogicznie 28cm, a ja 32cm., dzieci wagowo też niby jedno powinno ważyć 1250kg, a moje ponad 1,5kg. też tak macie

pozdrowienia spokoju i zdrówka

witajcie;)

Anulka-slodkie cory,,,,,,:-):tak:

j jak znajde moje zdjecia jak bylam z siorka to wam pokaze;)

a wlasnie wycyztalam ze AgaB uordzila corki wczoraj Dorotke i Danusie(2500 i 2970) Gratuluje...:tak::tak:

U nas dzisaj tylko minus 8...ehhe...nadal leze w lozku bo wstawac mi sie niecche..hehe

buzka milego Dnia...Mamusie

reklama
witajcie
to prawda dziewczynki są urocze,
ja o ciąży bliźniaczej też dowiedziałam się w 6 tygodniu zresztą na pierwszym badaniu potwierdzającym ciążę, wczoraj jeszcze z mężem wspominaliśmy co się działo jak nie mogliśmy przez parę dni dojść do siebie, ja podczas usg dostałam totalnej glupawki tzn. ataku śmiechu, a potem wracajac 80 kil. od lekarza oboje,aż się zanosiliśmy ze śmiechu...a tu już coraz bliżej, ale to chyba najlepsza chwila z mojej ciąży

każdy mówi,że najgorsze są pierwsze 3 miesiące, to tak jak w ciąży, coś w tym jest, ale skoro wszyscy żyją przeżyjemy i my:tak:

lolaa bądź dzielna, moi znajomi to się śmieją,że potem będę wspominać,że szkoda,że jeszcze w brzuchu nie siedzą a dają popalić na żywo

u mnie zimno -13, pada cholerny śnieg,

noc do połowy przespana, twardniał mi brzuch ze dwa razy,potem cisnęły na pęcherz, nie przypuszczałam,że w nocy tj. od 22 do 8 rano można wstawać 3 razy na siku, a jednak można

kochane miłego weekendu, ja robię sobie wolne od kompa

pozdrowienia spokoju i zdrówka

Tez sie smiejemy ze teraz jest cisza, tylko brzuch duzy jak po najedzeniu, a tu nagle znikad dwie istoty, i to jeszcze skupiajace tyle uwagi na sobie. Ale mimo wszytsko troche sie niecierpliwie, wszystko przez ta cholerna bakterie.

Do góry