Moj nie lubi arbuza za bardzo wiec jak kupie to przekroje na pol i jem lyzeczka az mi sie obrzydzi, wtedy do lodowki i pozniej dokanczam. Ale mam smaka dziewczyny! I to wcale nie zwiazanego z ciaza, bardziej z pogoda! Lodami tez bym nie pogardzila i spacerem nad morzem wieczorkiem, ale moj sie musi uczyc do egzaminu i chyba nici z tego. Zadowole sie czekolada, a co;-).
reklama
ankos86
Fanka BB :)
dziewczyny smaki na owoce sezonowe włączyły się już wszystkim. ja tylko czekam kiedy dojrzeją truskawki w ogródku, a tymczasem mąż przywiózł mi z sadu od swoich rodziców wielką miskę czereśni - zerwał z drzewa :-) takie są zalety mieszkania na wsi :-)
pikka
oj czersieńki bym też wchłonęła :-):-) choć z apetytem u mnie coraz gorzej:-( maluchy mi cisną na żołądek chyba bo zgagę mam koszmarną nawet w dzień i coś mi się jeść nie chce za bardzo
ankos ale z kąd ty czereśnie już wzięłaś?? jakoś wcześnie.... bo ja też na wsi bytuje i jeszcze nie widziałam
koleżanka o której pisałam urodziła szczęśliwie przez cc. I jak z nią pogadałam przed chwilą to mi cały ten mój poród nagle się przypomniał i amnezja poszła precz ona dołożyła swoje 3 grosze do atrakcji po cc i paraliż gotowy myślę teraz co by tu zrobić by jednak chodzić w ciąży całe życie i nogi zaszyć;-) muszę iść szybko spać żeby znowu o tym zapomnieć :-) oj jak ja wam dziewczyny zazdroszczę które jeszcze nie rodziły
aaaa wiem co jeszcze zapomniałam...nie wiem czy tylko u mnie ale jest bardzo duża przecena ubranek dziecięcych w kappahlu o 50 %. Szczególnie tych malutkich było sporczywiście żałuję że nie kupiłam więcej, bo są bardzo dobrej jakości. Body, pajace po 10 zł,komplety po 20...itd. Może u was też...
ankos ale z kąd ty czereśnie już wzięłaś?? jakoś wcześnie.... bo ja też na wsi bytuje i jeszcze nie widziałam
koleżanka o której pisałam urodziła szczęśliwie przez cc. I jak z nią pogadałam przed chwilą to mi cały ten mój poród nagle się przypomniał i amnezja poszła precz ona dołożyła swoje 3 grosze do atrakcji po cc i paraliż gotowy myślę teraz co by tu zrobić by jednak chodzić w ciąży całe życie i nogi zaszyć;-) muszę iść szybko spać żeby znowu o tym zapomnieć :-) oj jak ja wam dziewczyny zazdroszczę które jeszcze nie rodziły
aaaa wiem co jeszcze zapomniałam...nie wiem czy tylko u mnie ale jest bardzo duża przecena ubranek dziecięcych w kappahlu o 50 %. Szczególnie tych malutkich było sporczywiście żałuję że nie kupiłam więcej, bo są bardzo dobrej jakości. Body, pajace po 10 zł,komplety po 20...itd. Może u was też...
Ostatnia edycja:
Yummy_mummy_82
Czesc dziewczynki!
Anuska, Agucha, Mati, Niuleczka jestem w szoku- wy juz prawie na mecie!!!! jak ten czas leci Brawo dziewczyny! Pieknie dotrzymalyscie! Zycze Wam bezbolesnych i szybkich porodow i scickajcie nozki jak najdluzej!!!!!!!! buziaki!!!!!:-)
Anuska, Agucha, Mati, Niuleczka jestem w szoku- wy juz prawie na mecie!!!! jak ten czas leci Brawo dziewczyny! Pieknie dotrzymalyscie! Zycze Wam bezbolesnych i szybkich porodow i scickajcie nozki jak najdluzej!!!!!!!! buziaki!!!!!:-)
kropeczka1983
Aktywna w BB
Dziewczyny,ja jeszcze raz o tym samym. Napiszcie prosze czy miałyście takie uczucie rozpierania w brzuchu,jakby Maluchy sie rozpychały...?
Byłam wczoraj u gina ale nie swojego bo on jest daleko tylko u siebie w mieście,lekarz zbadał szyjke i powiedział,że trzyma a na temat tych niby skurcy nic nie powiedział...zwiększyłam magne b6 do 3x2 tab i dzisiaj jest troche lepiej,tzn mniej mam tych "skurczy" i krótsze....wczoraj miałam tak z 6 razy w ciagu dnia a dzisiaj juz trzy.
czy to możliwe,że to są poprostu rychy Dzieci? Ja tak myślałam na początku...albo może skurcze Braxtona-Hicsa...martwie się strasznie,nie chce panikować alle nie wybaczyłabym sobie gdybym coś przegapiła:-(
Jak Wy czułyście skurcza? a jak rozpychanie Maluchów,czy to można pomylić?
Baardzo prosze o pomoc
Byłam wczoraj u gina ale nie swojego bo on jest daleko tylko u siebie w mieście,lekarz zbadał szyjke i powiedział,że trzyma a na temat tych niby skurcy nic nie powiedział...zwiększyłam magne b6 do 3x2 tab i dzisiaj jest troche lepiej,tzn mniej mam tych "skurczy" i krótsze....wczoraj miałam tak z 6 razy w ciagu dnia a dzisiaj juz trzy.
czy to możliwe,że to są poprostu rychy Dzieci? Ja tak myślałam na początku...albo może skurcze Braxtona-Hicsa...martwie się strasznie,nie chce panikować alle nie wybaczyłabym sobie gdybym coś przegapiła:-(
Jak Wy czułyście skurcza? a jak rozpychanie Maluchów,czy to można pomylić?
Baardzo prosze o pomoc
Ostatnia edycja:
pikka
na silne ruchy dzieci trochę za wcześnie... tzn możesz je czuć ale nie aż tak mocno jak opisujesz.... konkretnie rozpychać to zaczynają się na pewno nie przed 20 tc. stawiam na lekkie skurcze, choć moje przypominają raczej kurczenie a nie rozpychanie możliwe że to B-H. Mnie ginka mówiła że macica za szybko się powiększa i w ten sposób się przed tym broni w ciązach mnogich. Trzeba to monitorować i sprawdzać szyjkę czy nie świruje;-)tylko to że trzymato raczej zrozumiałe w 17 tc, na tym etapie zwykle dopiero zaczyna się skracać a nie rowierać więc dobrze by było ją czasem zmierzyć
Spróbuj więcej poodpoczywać, poleżeć powinno być lepiej...
Spróbuj więcej poodpoczywać, poleżeć powinno być lepiej...
Ostatnia edycja:
pikka
oj widzę że wszystkie dzisiaj wyspane będą :-) u mnie nie było tak źle, mam nadzieję że i u Was... no bo chyba niespodziewanie się nie rozpakowujecie???
meldować się!
meldować się!
Ja nie mam planu na rozpakowanie przynajmniej do konca czerwca o ile nie do poczatku lipca;-).
Kropeczka, rzeczywiscie na te rozpychania troche wczesnie bo maluchy maja jeszcze duzo miejsca w brzuchu, mi to sie tak solidnie zaczelo moze od 24 tygodnia, a juz wtedy niezly arbuz mialam.
Kropeczka, rzeczywiscie na te rozpychania troche wczesnie bo maluchy maja jeszcze duzo miejsca w brzuchu, mi to sie tak solidnie zaczelo moze od 24 tygodnia, a juz wtedy niezly arbuz mialam.
Cześć dziewczynki.
jak Wam mineła noc?a jak pogoda za oknem? Ja dziś już po 8ej jak zaprowadziłam moją pannę do zerówki wstapiłam do warzywniaka i kupiłam arbuza,truskawki i dwie garście czereśni na smaka bo są bardzo drogie.A i jeszcze ogórasy małosolne.Zawsze robiłam sama,ale tym razem kupne.
No u mnie te skurcze coraz częstsze są i już mam takie napieranie,że cały wlot do krocza opuchnięty i czuję jakby mi ktoś kija włożył w tyłek tak sie tam moje panny cisną.Dobrze,że jutro do tego szpitala będę mogła się położyć to mi podadzą leki.
Miłego dzionka:-)
jak Wam mineła noc?a jak pogoda za oknem? Ja dziś już po 8ej jak zaprowadziłam moją pannę do zerówki wstapiłam do warzywniaka i kupiłam arbuza,truskawki i dwie garście czereśni na smaka bo są bardzo drogie.A i jeszcze ogórasy małosolne.Zawsze robiłam sama,ale tym razem kupne.
No u mnie te skurcze coraz częstsze są i już mam takie napieranie,że cały wlot do krocza opuchnięty i czuję jakby mi ktoś kija włożył w tyłek tak sie tam moje panny cisną.Dobrze,że jutro do tego szpitala będę mogła się położyć to mi podadzą leki.
Miłego dzionka:-)
reklama
czesc dziewczyny.u mnie nocka jedna z lepszych.LILLY-to niezly zapas owocow zrobilas.ja od 3 dni wcinam codziennie prawie 1kg truskawek.czeresni nigdzie nie widzialam.juz naszykowana do szpitala?cos mi sie wydaje,ze wrocicie ze szpitala we 3:-):-):-):-)
CAILINA-ja tez mam plan do konca czerwca lub pocztku lipca pochodzic.dzieciaczki mi kopia okropnie-super uczucie,az mi brzuch podskakuje.
MATI-co u ciebie?mi wczoraj przyszedl wozek.maz mowi,zze porzadna maszyna!nie wyprobowalismy tak dokladnie.zapakowalismy w garazu w folie i niech stoi.
CAILINA-ja tez mam plan do konca czerwca lub pocztku lipca pochodzic.dzieciaczki mi kopia okropnie-super uczucie,az mi brzuch podskakuje.
MATI-co u ciebie?mi wczoraj przyszedl wozek.maz mowi,zze porzadna maszyna!nie wyprobowalismy tak dokladnie.zapakowalismy w garazu w folie i niech stoi.
Podziel się: