reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dzień dobry
pikka
to jest jakaś taka wczesna odmiana. teściu mówi na nią "majówki" czy jakoś tak.
kropeczka ja na tym etapie 17 tc to poczułam dopiero piewsze ruchy - takie "przelewanie się" w brzuchu, skurczy żadnych nie miałam ale bolało mnie po bokach w podbrzuszu. takie ukłucia, jakby ciągnięcie ale po bokach i podobno właśnie to było od naciągania się mięśni, więzadeł, itp. typowe w ciąży bo gdzieś te dzieci muszą się pomieścić. także możliwe że u ciebie to samo. pamiętaj że strach ma wielkie oczy i nie ma co się nakręcać że to coś złego.myślę że lekarz zwróciłby na to uwagę gdyby było to coś groźnego.
lilly trzymaj się!!! ja zaraz swojego m po arbuza wyślę :-) bo od wczoraj takiego smaka mi narobiłyście...:-)
a mam pytanko do ciebie lilly. czy przy tej diecie cukrzycowej przybywa ci kg? bo ja odkąd jestem na diecie 3 tyg to nic nie przytyłam a wręcz przeciwnie zeszłam o prawie kg w dół. mam nadzieję że mimo tego dzieciaki przybierają na wadze. każe w poniedziałek na wizycie dokładnie je zważyć bo się trochę tym przejęłam.
cailina, wiolka ja też trzymam się przy takim terminie. koniec czerwca - wcześniej nie wchodzę na porodówkę!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Melduję się i ja - nie rozpakowana jeszcze :-)

Yummy
co u ciebie, jak sobie radzicie i w ogóle? np czas leci jak szalony u was już trzy miesiące minely a u nas zaraz porody się zaczną:tak:
Lilly jutro juz jutro więc z górki a w szpitalu podadzą to c o mają podać i wszytsko będzie dobrze, no chyba, ze już planujesz się rozpakować i nie wrócisz sama ale z dziewczynkami do domku:tak: grunt, żeby wszystko było dobrze :-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
wiolka no każda kareta bliźniacza to niezła fura chociażby ze względu na rozmiary :-)my jak chodziliśmy, czy gdzieś jechaliśmy i mój widział kogoś z wózkiem (zwykłym) mówi do mnie ty zobacz jaki oni mają malutki wózek:tak::-D a ja na to nie mały tylko normalny a on nie normalny to my mamy :tak:

Dzięki Dziewczyny,leże i odpoczywam,zwiększyłam magnez do 3x2 i jest troche lepiej...
We wtorek jade do swojego gina,mam do niego zaufanie,zobacze co mi powie.
Ja jeszcze takich konkretnych i mocnych ruchów nie czuje.
Ale brzuch to Wam powiem,że mam ogromny...w pasie mam 107 cm a to dopiero 18 tydzień...przed ciążą do chudzinek nie należałam ale brzuch urósł mi bardzo,może dlatego macica szaleje bo miejsca mało....Bliźniaki są dwuowodniowe i dwukosmówkowe,gdzieś to wszystko musi się zmieścić:-)
A szyjka ma około 33 mm więc nie jesy źle,zamknięta i trzyma to najważniejsze.
Dzisiaj już trochę się uspokoiłam bo wczoraj to byłam kłebkiem nerwów,poryczałam się kilka razy...
Bardzo się martwie wszystkim,mam wrażenie że co chwile coś się dzieje...najpierw miałam krwiaka-leki i leżenie,póżniej infekcje dróg moczowych z bakterią e,coli w moczu-leżałam na patologi i brałam antybiotyk,teraz w wymazie z pochwy wyszła znowu bakteria tez e.coli i leukocyty,nabłonki itp-biorę od ponad tygodnia kolejny antybiotk Kefleks i Macmiror Complex dopochwowo,lekarz mnie nasrtaszył,że bakterie są niebezpieczne w ciąży bo mogą wywołać poród przedwczesny stąd moja panika z tymi skurczami...
Pierwszą ciąże straciłam w 21 tyg:-( Dlatego też pewnie teraz tak świruje i wszystkim się martwie...
Marze żeby być już chcociaż w 30 tyg...a tu jeszcze tyle miesięcy przed nami...

Ostatnia edycja:
Więc i ja się zamelduję i tez nie rozpakowana jeszcze:-)

Ale mi narobiłyście smaka tymi owocami!!!Ja z chęcią zjadłabym truskawki, borówkę amerykańską i maliny,arbuz też pychotka!

Yummy no zobacz jak to szybko zleciało,nie dawno Ty rodziłaś a dzieciaczki mają już skończone 3 miesiące:szok: Jak sobie radzisz?Co u Was słychać,teraz maluchy bardziej kumate:-D Cyckujesz jeszcze?

Cailina,wiolka,ankoś trzymam kciuki by było tak jak chcecie-żebyscie wytrzymały do końca czerwca:tak:

Kropeczko ja miałam takie bóle brzucha i lekarz powiedział mi że to macicy się ekstremalnie rozciąga,wiadomo z jednym dzieciaczkiem trwa to rozciąganie dłużej i nie boli a z dwójeczką niestety...:-(

Pikka super że Twoja koleżanka szczęśliwie urodziła:-D Nie martw się jakos to wszystko przejdziemy,ja od wczoraj staram się pozytywnie nastawić żeby czasem w jaką deprechę nie popaść:eek:

Lilly trzymaj nam się jeszcze:tak: Jeszcze do jutra i w szpitalu coś zaradzą;-)

mati co u ciebie nowego?Przeszły Ci te okrutne skurcze?

Miki czekamy na świeże newsy:-D

U mnie dzis pogoda ładna,jest troszkę zimniej niż wczoraj ale to i lepiej:tak: Chciałam się zapytać czy moge zostawić którejś z Was nr na priv bo nie będę brała laptopa do szpitala.

wow kropeczka !!!! niezły wynik :-) ale od jakiego startowałaś??? moze to faktycznie z powiekszania sie szybkiego macicy:tak:
wiem ze trudno w takiej sytuacji sie nie przejmować za bardzo, ale niestety te ciąze bliźniacze takie sensacje za sobą niosą co nie musi zwiastować zawsze cos złego. Ja skurcze mam juz od 15 tc i odpukać jeszcze się kulamy ;-) więc głowa do góry skoro lekarz Cie pooglądał i z szyjką ok :tak:

kropeczka to rzeczywiście masz pod górkę. Przykro mi ale pamiętaj że siła woli dużo potrafi zdziałać więc nie załamuj się tylko bądź twarda!!! będzie dobrze! noi rzeczywiście skoro już miałaś problemy w poprzedniej ciąży to lepiej nie bagatelizować wszelakich oznak - ale konieczne jest zachowanie zdrowego rozsądku. nasze ciała są unerwione i każda zmiana rozmiarów tam w środku wiąże się z odczuwaniem jakiegoś bólu.
a jeśli można spytać - jaka była przyczyna tak szybkiego zakończenia pierwszej ciąży?

Cześć dziewczyny, dostałam zaproszenie od koleżanek z innego forum:-) Witam Was wszystkie serdecznie i gratuluję bliźniaków! Ja dopiero co się dowiedziałam, że będę mieć bliźniaki,ale już mam wiele pytań, więc z miłą chęcią skorzystam z Waszego doświadczenia.
Pozdrawiam serdecznie

Anuśka,to mnie pocieszyłaś że też czułaś coś podobnego i nic złego się nie działo.
Ankos,Synek był chory i urodził się martwy,ciąża przebiegała prawidłowo,czułam się dobrze.
Do tej pory nie moge się z tym wszystkim pogodzić.
Dlatego tak martwie się o Bliźniaki,kocham je całym sercem...

reklama
kropeczka - strasznie mi przykro! wiesz że nie każdy ma takie szczęście żeby móc mieć bliźniaki i myślę że to w pewnym sensie taki dar od Boga i wynagrodzenie tego co przeszłaś w pierwszej ciąży. Wszystko na pewno będzie dobrze! trzymam za was kciuki!!!

myślę że mimo tych wszystkich obaw i lęków jak to będzie z dwójką i czy damy sobie radę każda z nas w głębi serca czuje się mega szczęściarą :-)

gienek witamy na forum

Ostatnia edycja:
Do góry