reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Pikka, moje oba glowkami w gore, tak od 27 tygodnia i nadal nic, ale lekarz powiedzial by sie nie martwic do 34 tygodnia, pozniej to bedziemy rozmawiac, no chyba zeby cos sie w miedzyczasie wydarzylo.
Lola, mi tez sie marzyl Baby Jogger albo Out and About Double Nipper, oba jednak kosztuja 3x tyle co ten, ktory w koncu wybrallismy (Twin Kite Push chair), nasz z calym wypasem byl za 1/3 ceny tamtych, no ale jest troche wiekszy i ciezszy od tamtych bo ma 85cm i 13,5kg, ale u nas i tak bedzie caly czas w samochodzie(a bagaznik mamy ogromny) a ja chuchro nie jestem wiec nie bedzie problemu z wyciaganiem. Kolka nie sa tak rewelacyjne jak w Double Nipperze, ale cena nas przekonala. Zostawimy i zobaczymy jak bedzie. U was to chyba Kiddicare je sprzedaje.

reklama
dzieki dziewczyny z odp. a napiszcie mi jak to jest z jazda samochodem? bo mam do przejechania w jedna str 420 km i nie wiem czy sie wybierac. czy to zaszkodzi czy nie...
ja tez chce kupic baby jogger city select

macie jakis sposob na hemoroidy?;/ bo mnie mecza. biore posterisan ale nic nie pomaga;/

Ostatnia edycja:
Palu- witaj:-), miałaś już połówkowe badania?!?!?!Jak maluszki?!?!?

Lola- no własnie dlatego myśmy zaraz po niego targali, bo nie wiem czy nadarzy się jeszcze okazja, a mój emek, który był bardzo sceptycznie do niego nastawiony teraz uważa, że bardzo dobrze zrobiliśmy:-0

dzidka, cailina - no ten mój gin to mogłby sobie darować faktycznie, tylko mnie wkurza to jego gadanie. Niektórzy z jednym dzieckiem maja przerąbane, mimo ze wiem, że będa cięzkie dni to jednak będzie naprawdę podwójne szczęście i tego będe sie trzymac.

Anuska - straszne co spotkało twoja znajomą, w 22tc swoje maleństwa straciła też madzix81, pamiętacie? W moim otoczeniu jest kilka dziewczyn, które straciły bardzo wczesne ciąże do 10tc i pamiętam jak długo sie z tego podnosiły ale w tak zaawansowanej ciązy i to drugi raz w głowie mi sie nie mieści jak można udźwignąć taki ciężar.
Kochana Ty jednak ni emysl teraz o tym bo Twoje Maluchy czuja cały smutek i sie urodza ze smutna minką, a to juz niedługo przecież:-) Ty już Jestes mamą i mneij więcej wiesz jakie to uczucie i cc juz miałas, dla mnie to wszystko pierwszy raz matko paralizuje mnie ta "nieodwracalnośc sytuacji" jak pisała dorocik. Od dwóch dni non stop sni mi się poród, tej nocy chodzilam w kółko z mężem i szukalam jakieś sali noworodkowej wmoim szpitalu - molochu:szok: i nie mogłam znaleźć swoich dzieci. Mąż mi mówił, że gadałam przez sen, widać u mnie juz to napięcie. Jutro ide do fryzjera, żeby sie moim chlopakom podobac:-). Dzis pościeliłam łóżeczka, przygotowałam kosmetyki przy przewijaku, skompletowałam tapicerki na foteliki i poprzykrywałam wszystko koocami zeby sie nie kurzyło na razie, aaa i spakowałam wreszcie moja torbę do szpitala, dla dzieci musze jeszcze spakowac drugą. A pisałyście, że torbe dla dzieci przywoził Wam mąż jak sie dzieci urodzily, jesli będe mieć planowe cc to chyba powinnam zabrac wszystko razem od razu nie? Anuska - jak robisz?
Do wczoraj jeszcze była opcja rodzenia w prywatnym szpitalu na nfz ale okazało się, ze nie chca bliźniaków, bo maja 1 stopień referencyjności i niby jakies problemy z refundacja nfz, mój gin tam mogłby mi zrobic cc na nfz no ale okazalo się, że jestem dla nich zbyt skomplikowanym przypadkiem więc idę rodzic do najwiekszego szpitala w województwie, gdzie trzeba sie uzbroić w płaszcz cierpliwości i wiedziec ze idzie sie tam rodzic dziecko a nie do hotelu bo większość moich koleżanek ma traumę po porodzie tam:-(, no nic jakos musze dac radę i dam:tak:

dzień dobry wszystkim!!!
muszę się pochwalić że cudownie przespałam całą noc z jedną tylko pobudką do wc :-) po której od razu zasnęłam:) a to dzięki mojemu mężowi który ma "dziwne pomysły" i wymyślił że jak chodzę w nocy do wc to mam iść nie zapalając nigdzie światła a sikać z zamkniętymi oczami...:tak: haha i podziałało bo nie wybiło mnie to ze snu:-D a tak serio to poprostu nie miałam w nocy problemu z oddychaniem i spałam jak zabita:-)

a jak wam minęła nocka?
jak samopoczucie?

cailina twoje ułożone miednicowo a u mni eco kilka tyg pannica ma inne ułożenie. chłopiec cały czas główkowo. teraz obydwoje są główkami w dół - zobaczymy jak długo;-)

miłego dnia wam życzę!

Niuleczka, tutaj tez nie chca blizniakow w szpitalu prywatnym (nie zebym chciala isc bo to kosztuje 10tys Euro!), bo nie maja specjalisty i jakby sie cos dzialo po porodzie to i tak dzieci do publicznego wysla. Za taka kase to myslalabym,ze juz sobie zatrudnia jakiegos fachowca, ale im to tez pewnie slono sie placi.
Moj to mowi, ze troche pewnie ze mna spanikowali w szpitalu z tymi sterydami bo nic sie nie dzialo, niestety moj specjalista nie mogl mnie obejrzec bo to w Izbie Przyjec wiec woleli mi walnac sterydy. A nic sie w sumie nie dzialo! Na nastepny dzien jak mnie zobaczyl to przewrocil oczami i od razu wygonil do domu. Dobrze, ze on jeden sie tam zna, bo jakbym ze zwyklym lekarzem miala doczynienia to pewnie lezalabym cala ciaze 'na zapas'.
A co do snow to mi tez sie snia, do tego snia mi sie raz chlopcy, raz dziewczynki, potem parki i we snie wybieram dla nich imiona (bo nie wiem co nosze). Te dwa dla dziewczynek co mi sie przysnily nadal nam sie podobaja, moze wykorzystamy!
Ankos ja to cale zycie w nocy do wc chodze na 'czuja' z zamknietymi oczami i bez swiatla, nawet w ciazy i zaraz zasypiam. Tak tez mowia, by dzieciom zmieniac pieluszki w nocy i karmic by ich nie rozbudzic.

czesc dziewczyny.ja dzisiaj mialam noc okropna i od 5 rano juz nie spie.nie dosc,ze biegalam ciagle do wc to jeszcze pies sie nam zegzil,bo cieczki obok w bloku.wymysil sobie,ze nas bedzie budzil na zmiane.dzisiaj wyprobuje ten wasz patent na siusiu po omacku.tylko nie wiem czy wiecej szkody nie bedzie -chodzi o ewentualny upadek.
ANUSKA-bardzo przykra wiadomosc o twojej kolezance.moja szwagierka tez stracila w ten sposob 2 chlopcow 1 w 25 tc a 2 w 27.zmienila lekarza,ktoryzrobil jej podszywki w nastepnych ciazach,dal sterydy i teraz maja 2 piekne dziewczynki.to chyba bylo zaniedbanie ze strony lekarza prowadzacego.
DZIEWCZYNY-lekarz przepisal mi zelazo w ampulkach do picia.kazal mi tak pic,zeby nie dotykalo zebow,bo zabarwiaja sie na brazowo.jak to cholerstwo pic,bo nie mam pomyslu.czy ktoras tez ma zelazo w takiej postaci.

Hej dziewczynki u mnie noc jak zawsze spokojnie, tylko że mąż mnie kopie w nocy bo chrapie musiałam się przenieść do 2 pokoju bo on do pracy wstawał przed 6. Kurde mi sie porobiło w ciąży z tym chrapaniem.

Co do porodu to chciałabym wytrzymać do 37 tyg bo wcześniej to będe musiała jechać do szpitala w innym mieście bo w mojej mieścince nie są przygotowani na wcześniaczkowe bliźniaki podobno.

A i jeszcze wczoraj byliśmy z mężem na basenie fajnie było odprężyłam się, gorzej bylo jak wychodziłam z wody od razu poczułam sie 2x cięższa:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzidka, ja juz od weekendu nie spie z mezem w jednym pokoju, bo lubie miec duzo miejsca by sie moc 'rzucac' z prawego na lewe, pelno poduszek itp. Troche mi bylo smutno, ze spimy osobno, sprobowalam znowu razem,ale to nie ten sam sen wiec nic z tego. On mi tez wczoraj marudzil, ze tak smutno beze mnie w lozku:-). Ale razem wieczorem czytamy i pozniej tez z nim zasypiam tylko jak ide do wc w nocy to juz pozniej do drugiego pokoju;-).
A co do basenu, to tez uwielbiam, szczegolnie, ze moj ma schodki do wychodzenia, nie wiem jakbym wyciagnela to moje cielsko po drabince! Nawet w wannie przestalam sie kapac bo ciezko mi wyjsc!

Do góry