reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

pikka ja też miałam takie obawy o jedno dziecko. po wizycie i usg okazało się że moja panna cały czas mi dawała kopniaki tylko ja myślałam że to ciągle tylko od drugiego dzieciątka. była tak ułożona (po skosie ku środkowi) że nóżki miały blisko siebie i ciężko było odróżnić od kogo dostaję kopniaki. będzie dobrze.
anuśka wstrząsnęło mną to co napisałaś :-(

reklama
Anuśka to straszne co piszesz,aż mi samej łzy poleciały
niuleczka moje gwiazdy ok,daje rade z całą trójcą,a te wszystkie płacze i krzyki wynagradza ich uśmiech i rozkoszne guganie,jak widać mam czas na zaglądanie do Was
Aimee no niestety brzuszek został i pewnie prędko nie zniknie,po Gabi waga całkowicie spadła po 8miesiącach jak wróciłam do pracy,teraz pewnie będzie gorzej i właściwie tylko ten brzuch najbardziej przeszkadza reszta obleci
Zdecydowana ilość głosów sprawiła,że zamówiłam tą pierwszą sukienkę i zdecydowałam się na kolor czarny ze względu na jego uniwersalność,dostałam maila,że dzisiaj została wysłana więc świetnie
Trzymajcie się dziewczyny i powodzenia na wizytach,lece ogarnąć dom,coś ugotować i nieco się ogarnąć

czesc dziewczyny
i ja jestem wstrzasnieta ta wiadomoscia od Anuski nie moge tego pojac ze tak sie dzieje. jakie te malenkie dzieci sa bezbronne, mi by chyba serce pekło jak by mnie taka tragedia spotkala:-(
boze zeby moje jeszcze posiedzialy chociaz 4 tyg to bede spokojniejsza
niedawno skonczylam trajlowanie z lilly przez tel u niej w miare ok wiadomo jak to w ciazy jest
milego dnia

niuleczka ten Twój gin to powinien te komentarze dla siebie zostawić.
palu niektórzy gin to chyba mają problemy ze sobą po co dodatkowo denerwować kobietę w ciąży i do tego bliźniaczej jak my same sobie i tak nerwy nakręcamy on powinien uspokajać.
donka myślę że najpóźniej w poniedziałek dostaniesz ale raczej do końca tyg powinno przyjść też u nich ostatnio zamawiałam w czwartek zamówiłam i we wtorek było.

Jeśli chodzi o gin to mój w ogóle nie straszył mnie ani nastawiał po prostu prowadzi ciąże i dobrze bo jak by mnie straszył to na pewno bym go zmieniła nie dość że jestem panikara to jeszcze lekarz panikarz to było nas za dużo chodziła bym całą ciąże znerwicowana.

anuśka bardzo przykre wiadomości współczuję tej dziewczynie ja nie wiem jak bym sobie poradziła po 1 razie a teraz 2 raz :-(
ankos to ja mam dziś najgorszy chyba dzień boli mnie brzuch i plecy nie chce mi się ruszać do łazienki nawet. Nie wiem czy to ma wpływ ale wczoraj ostro się zdenerwowałam i do tego trochę z tych nerwów długi spacer sobie zrobiłam.

Witam Was dziewczyny:-) po dłuższej przerwie, może jeszcze mnie niektóre będą pamiętać:eek: , nie pisałam, bo chyba jeszcze nie końca do mnie dociera, że będę podwójną mamą:-D:-D......

Anuśka- bardzo mi przykro z powodu koleżanki:-:)-:)-:)-(

Ja póki co czuję się dobrze, mdłości prawie przeszły, brzuszek rośnie, mam nadzieję,że moje maluszki mają się dobrze:-)

Anuska - okropne co piszesz, nie wyobrazam sobie, biedna dziewczyna

sylha - witaj :-)

ja dzisiaj pospałam jak dawno nie. Zaraz sie zbieram na zakupy, muszę spodnie jakieś kupić bo w tych juz nie wyrabiam

Witajcie dziewczynki po dłuższej nieobecności:) Gratuluję wszystkim świeżym podwójnym mamusiom i życzę dużo cierpliwości:-) nie pisałam nic od kilku tygodni, bo u nas nic nowego się nie wydarzyło, dzieciaczki rosną, zaczynają pukać delikatnie, ja czuję się dobrze, więc wszystko idzie ku dobremu:-D

Pozdrawiam Was serdecznie i do napisania:tak::tak:

dorocik, gratulacje za udany start z piersią - mi się niestety nie udało i jesteśmy na mleku modyfikowanym... dobra strona takiego karmienia to zaangażowanie taty :D - jest zachwycony że może karmić swoje dzieci :)

Pikka trzymam kciuki za wizytę.U mojej znajomej to po prostu niewydolność szyjki macicy i dlatego nie rozumiem reakcji lekarzy skoro wiedzieli że w pierwsza ciąża się tak zakończyła to powinni założyć szew:-(

ankoś i co powiadomiłaś swojego gina o tej sytuacji?Pewnie będzie chciał Cię kłaść na oddział:szok:Oby to się nie powtórzyło więcej!

silvii gratuluje pierwszych ruchów maluszków:biggrin2: Dobrze ze jest wszystko w porządku u Was:)

sylha dobrze że u Ciebie ok,oj poczujesz już niedługo że jesteś podwójną mamuśką jak dzidzie zaczną kopać jak szalone:-D

mati wytrzymasz!Zobaczysz że urodzisz zdrowe,silne maluchy:tak:Dostają sterydy na rozwój płucek i na pewno sobie świetnie poradzą ;-)Moja szwagierka przez stan przedrzucawkowy urodziła córkę(moją chrześnicę) w 31tc i ważyła tylko 1015:szok: i nie dostawała wcześniej sterydów,mimo to od początku oddychała sama,ale dwa miesiące leżała w szpitalu żeby podgonić wagę.No i nasza Agatka77 urodziła w 29 i też maleństwa dały sobie radę:tak:Głowa do góry będzie dobrze,mocno w to wierzę.

reklama
anuska jak u ciebie samopoczucie po smutnej wiadomosci?
tu w szpitalu lezy nowa dziewczyna z blizniakami w 26 tc rozwarcie na 3cm malo tego jedno z dzieci ma jakas wade genetyczna wiec jej sytuacja jest tragiczna w porownaniu do mojej ale bardzo jej wspolczuje
ja codziennie powtarzam moim maluchom zeby sluchaly mamy i siedzialy jaknajdluzej
co do agaty to pamietam wlasnie ze jej Marcelinka i Jan urodzeni w 29 tc

Do góry