reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

AIMEE-ja was tez goraco pozdrawiam:-):-):-)
wrocilam dzisiaj z polowania na truskawkiz pustymi rekami-nigdzie nie ma!
LILLY-kupilam duza pake migdalow w biedronce i jak do tej pory po zjedzeniu kilku zgagi nie mam.
dziewczyny ponowie pytanie-czy na tym etapie tez macie albo mialyscie bole wiezadel.i przy chodzeniu mam uczucie ciezkiego brzucha i parcia przez dzieciaki.czy to normalne?jutro mam wizyte to juz nie bede dzwonic do mojego gina.ale jestem zaniepokojona.

reklama
wiolka mnie tez się wydaje że mam bóle wiązadeł ale te moje to zupełnie inne są:szok: wiec teraz to nie wiem która je ma :no: te moje to przypominają bóle w okolicy jajników, zwykle takie miałam przed okresem i strasznie bolało/boli przy kichaniu, kaszleniu itp....kurcze no i teraz to mnie zmartwiłaś :-(

witam ponownie:-)

niuleczko masz rację jeszcze troszkę i się poszaleje w łóżeczku hihi:-D Ja podobnie jak Ty teraz oddycha mi się super bo brzuszek opadł ale na etapie 27tc to dzieciaczki strasznie cisnęły mi na przeponę i zebra a zwłaszcza moja mała psotnica:-D Ale mam kolejny problem bo strasznie brzusio wadzi mi o nogi:szok: jak siedzę,jak leżę to czuję obijanie się o moją lewą nogę najbardziej,po lewej mam synka i jest niżej ułożony.

niuleczko i Pikka tzrymam kciuki za pozytywne wieści na wizycie:-)

wiolu a ja z tego wszystkiego też zapomniałam powiedzieć mojemu mężowi żeby mi kupił truskawki.Co do bóli więzadeł to nie wiem czy akurat o to Ci chodzi ale ja już od jakiegoś czasu mam kłucie w pachwinach i brzuch bardzo mi napiera na spojenie łonowe,czuje takie mocne napieranie w dole brzucha.

Aimee również pozdrawiam i całuje Twoje panny:-DŁadnie zrzuciłaś wagę po porodzie co to jest jeszcze 3,5kg przy dziewczynkach szybko zrzucisz;-)Dwutygodniowe dzidzie już pewnie fajnie wyglądają:-) Z tym bólem zęba to rzeczywiście historia niesamowita:tak:Powiem Ci że też mi się sypią ząbki w tej ciąży bo już dwie plomby mi się troszkę ukruszyły,szkoda gadać,kiedy teraz będę miała czas na dentystę:-(A nieraz się mówi że czasem ból zęba gorszy od porodu a Ty miałaś zestaw 2in1:-D

Ostatnia edycja:
Aimee pozdrowienia i buziaki dla Ciebie i dzieciaczków :-)

Wiolcia no mam nadzieję,że migdały Ci będą pomagały.Ja jak wcześniej pisałam wysłałam mojego do sklepu i kupił mi truskawki i arbuza.No ja już od jakiegoś czasu mam uczucie ciągnięcia w dół,czasem boli.Dziś jak chodzę robić siusiu to normalnie czuję że ta głowa mojej większej panny jest bardzo nisko.

Dzidka nie martw się piersi jeszcze mogą wrócić do dobrego stanu :tak:

Ostatnia edycja:
Aimiee - no to sie ni dziwie ze po porodzie tak szybko zrzuciłaś kilogramy jak stres z dentysta cie jeszcze dopadł :-) Najważniejsze ze już wszystko za tobą.

Co do wagi sprzed ciąży po to ja ogólnie duza dziewczynka jestem wiec dodatkowe kilogramy mojej samooceny nie zmienia. Kompleksy miałam, mam i pewnie już tak zostanie. |:-D najbardziej to się boje ze mi jeszcze piersi urosną bo ja nie wiem gdzie biustonosz znajdę chyba w sklepie ze spadochronami. A po porodzie to bedzie tyle roboty ze będę szczuplutka jak nigdy hihihi. A ze sa pełniejsze to już czuje od dawna, dzisiaj jeszcze mnie tak sutki bola ze masakra jakas a tu muszę stanik nosić jak do pracy pójdę bez? :szok: No i pewnie przez te bolące piersi i ciągle mdłości aseksualna jestem, jakby mnie emek dotknął to bym zagryzła chyba.

aimee to miałaś przygodę z zębem ale widzę że dzieciaczki tak Ci to zrekompensowały że szybko zapomnisz:-) czekamy na zdjęcia . i gratulację za bardzo szybki powrót do wagi, te 3,5 kg to już nic takiego.
wiolka ja właśnie z powodu takich bóli jak opisujesz poszłam wczoraj na wcześniejszą wizytę a resztę już pewnie znasz. z tym że lekarka nie umiała mi odpowiedzieć czy te bóle się do tego przyczyniły.poprostu moja szyjka nie wytrzymuje już takiego nacisku ale wiedz że u ciebie może być całkiem dobrze. daj jutro znać co tobie powiedziano ii trzymam kciuki za same dobre wieści na wizycie.

czesc dziewczyny!
Nadal trzymam za wszystkie abyscie chodzily w trojpaku jak najdluzej!i nie przejmujcie sie jak urodzicie troszke przed terminem-moje dzieciaczki 34 tydzien waga wyjsciowa ze szpitala 2080 i 2280 g i powiem wam tak maja 5 tygodni i jeden wazy 3500 a drugi 3300 g wiec wczesniaki tez daja rade czesto nie wciskam im jedzenia na sile nie zageszczam bron boze a rosna jak na drozdzach a na poczatku nie powiem zebym sie nie martwila jak to bedzie.

O porodzie juz zapomnialam:) nie wspominajac jak to na koncu ciazy ciezko bylo:/ juz nie pamietam jak z brzuszkiem bylo.Teraz tylko zastanawiam sie jak sie zabezpieczac:D myslalam o spirali moze ktoras miala i cos mi powie??
Pamietajcie o jednym nie cackajcie sie ze soba i odrazu po porodzie chodzic i normalnie funkcjonowac ja dzieki temu i cwiczeniom od poloznej w 3 tygodnie wygladalam jakbym nigdy nie rodzila a wszyscy jak mnie widza nie wierza ze blizniaki urodzilam;) ale troche pracy i energii w to wlozylam nie latwo przy dwojce dzieci cwiczyc,dbac o siebie,sprzatac i gotowac ale da sie laski dacie rade!

Agatko choć sama osobiście posiadaczka spirali nie byłam to jakies złe doświadczenia mam :blink: 2 moje dobre koleżanki miały załozone i u obu przygoda z nimi się szybko zakończyła :-/ jedna po kilku miesiącach zaszła z nią w ciążę którą zresztą po kilku tyg. poroniła a drugiej ta spirala lekko wypadła i wzrosła tam gdzie nie powinna :-( choć to pewnie taki zbieg okolicznosci bo jak często czytam to dziewczyny sobie chwalą...

czesc dziewczyny.LILLY-i migdaly pomogly.zgagi wczoraj nie mialam!:-)
PIKKA-u mnie te bole tez sa tak jakby w pachwinach lub okolicach jajnikow.ale jakos mnie one zaniepokoily,bo mam je kilka dni i jeszcze ten ciezki brzuch przy chodzeniu.
ANKOS-mam nadzieje,ze to tylko wiezadla.ty kochana oczywiscie lezysz?
dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj!cala noc mi sie moja ciaza kolatala po glowie-juz mam jakies schizy!

reklama
Agatko dziękujemy za Twoje słowa jak dla mnie w tej chwili to ogromne wsparcie:tak:Super że już taka laska z Ciebie,nie wierze że już 5tygodni minęło od Twojego porodu:szok:Ale ten czas leci,masakra! masz rację na tym etapie ciąży jest bardzo cięzko:eek: Moje maluchy czuję że coraz większe bo bardzo dają mi w kość ostatnio...też już bym chciała urodzić ale lekarz naciska na 37tc.Może to i lepiej ważniejsze dzieciaczki a ja jakoś dotrwam,nie mam wyjścia...Całuje bardzo mocno Twoich synków,jak bedziesz mogła to wrzuć ich aktualne zdjęcie plissss:-)
A co do spirali to tak jak pisze Pikka sama w życiu nie miałam ale nie polecam bo też słyszałam negatywne opinie,że się wrasta i że nawet mając spiralę można zajść w ciążę,nawet słyszałam już dawno o przypadku jak kobieta zaszła w ciążę,nie poroniła tylko ta spirala była jakoś wrośnięta w główkę dziecka...straszna historia:szok: Co do zabezpieczenia to jeszcze jestem w ciąży a już się troszkę tym martwię...my zawsze z mężem kochamy się bez żadnego zabezpieczenia,ale teraz to chyba będe się bała.

Do góry