reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

wiolka oczywiście trzymam kciuki,mnie też kuje w pachwinach i brzuch ciąży strasznie:eek: Ostatnio miałam problem z zasypianiem więc wczoraj mąż przyniósł mi przed snem ciepłe mleczko i dziś już lepiej mi się spało:tak:

ankoś jak Ci leci czas leżąc?Wydłuża się nie?

mati jak się czujesz?

Wczoraj mówię do męża że zapomniałam mu powiedzieć o kupnie truskawek a on mi na to że wyprzedził mnie myślami i miał mi kupić ale znajoma z warzywniaka mu odradziła,powiedziała mu żeby nas nie truł bo masa chemii jest w tych wczesnych truskawkach i że najlepsze będą w czerwcu-a jak tu wytrzymać do czerwca:-(

reklama
ANUSKA-mysle,ze te2 tygodnie to juz dasz rade i jakos wytrzymasz a dla maluchow kazdy dzien w brzuszku jest cenny.zostalo ci 10 dni jak dobrze pamietam.dziewczyny dlaczego mimo 36-37 tygodnia dostaje sie ten zastrzyk na plucka dla maluchow?ktoras z dziewczyn pisala,ze dostala przed porodem.

wiolu dokładnie to jeszcze 12dni:-D i moje szkrabki będą ze mną:-) tez mnie dziwi że w 36-37tc dają jeszcze zastrzyki ze sterdyami:confused:Przecież maluchy już są dobrze rozwinięte w tym czasie....

ANUSKA-no wlasnie one niby juz donoszone a tu jeszcze zastrzyk.ania ile dni wczesniej bedziesz w szpitalu?dzisiaj i mi moze cos lekarz powie na temat porodu,chociaz u mnie to jeszcze za wczesnie.a co do truskawek to ja chyba jajko zniose zanim sie doczekam.u mnie w miasteczku nigdzie nie ma!ty na truskaweczki to juz z maluchami pojdziesz:-)

czesc dziewczyny
ja dzis mam badanie jestem troche zestresowana
juz raniutko wzielam kapiel ledwo sie ogoliłam i czekam
doslownie sam ordynator bedzie mnie badal tzn on od poczatku mnie bada
taki zaszczyt mnie spotkal:-):-)
trzymajcie kciuki zeby rozwarcie sie nie powiekszylo
buziaki

MATI-trzymam kciuki za ciebie i ty trzymaj za mnie.ja mam wizyte o 16 i tez jakas zdenerwowana jestem.ty sama sie golisz?-ja bym juz nie dala rady.to nalezy do mojego meza-a niech sobie chociaz popatrzy:-Dzreszta to facet to ma wprawe.

To ja dostałam zastrzyk w 37 tygodniu...wydaje mi się że to ze względu na niską masę (szacowana była na 2,5 kg), i nie zawsze płuca są rozwinięte nawet w ciąży prawie donoszonej, więc dostałam te sterydy prewencyjnie...dziewczyny pięknie się darły po wyjęciu z brzucha :)

wiolu trzy dni wcześniej mam mieć wizyte u swojego gina,to wypada w piątek 25 on da mi skierowanie ale nie wiem właśnie czy dzień wcześniej nie będę musiała się zjawić w szpitalu:confused:

mati trzymam kciukasy &&&& daj nam znać koniecznie!

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka która ma półroczne bliźniaczki jest w 3miesiącu ciąży,jest podłamana tym faktem,boi się że nie da sobie rady...nie dziwie się jej też bym miała obawy

Ostatnia edycja:
dziewczyny no niestety nie mam dobrych wiesci
otóz moja szyjka juz zanikla rozwarcie na 4 cm
synus zmienil pozycje i lezy głowkowo
zalamka normalnie
modle sie o kazdy dzien dzieciaczkow w brzuszku
moze dam rade jeszcze 3 tyg wytrzymac
pierwsze sterydy dostalam w 26 tc nastepne w 29 wiec pocieszam sie ze moze maluszki same beda oddychac
usg mam w przyszlym tyg wiec zobaczymy jak dzidziulki podrosly
trzymajcie caly czas kciuki
musze sobie normalnie poplakac moze mi ulzy:-(

reklama
dzień dobry dziewczyny!!!
dopadło mnie jakieś cholerne przeziębienie i walcze z nim od kilku dni ale jest coraz gorzej i już strasznie kaszlę więc wybieram się do lekarza żeby sprawdził czy jakiś stan zapalny mi sie nie wdarł. strasznie szarpie mi przy tym brzuchem :-(
anuśka co do leżenia to narazie nie jest tak źle bo mam męża cały dzień więc czas szybko leci ale od pon wraca do pracy i będę go widywać tylko w weekendy więc wtedy dopiero zaczną mi się nudy...
wiolka za dużo nie dobieraj do siebie z tego co tu piszemy bo niepotrzebnie się nakręcasz i stresujesz. a każda z nas ma iny organizm więc tobie może kompletnie nic nie dolegać oprócz zwykłego rozciągania się więzadeł. trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze!!!!
mati gratulacje że jesteś jeszcze tak sprawna żeby sie ogolić. mój brzuch już mnie nie puszcza na tyle żeby tam coś zobaczyć a do lusterka bym się nie odważyła.

Do góry