reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

mati liczyłam na dobre wieści....czyli szyjka Ci się wygładziła?Jeszcze do tego dodatkowy cm w rozwarciu.Trzymaj się nam jakoś,będę się modlic żebyś wytrwała jeszcze 3 tygodnie!Tyle poświęcenia,tyle trzeba się nacierpieć i popłakać też czasem trzeba żeby ulżyło.Ściskam Cię bardzo mocno!!!!

Dziś dostaje same załamkowe informację przed chwilą dowiedziałam się znów że znajoma leży w szpitalu i próbują zahamować poród a jest w niecałym 6miesiąću ciąży:-(

ankoś co do kaszlu w ciąży-jak byłam przeziębiona dwa razy w tej ciąży to też się bałam przy kaszlu bardzo skakał mi brzuch i się naprężał i mój gin.powiedział że trzeba to wyleżeć,wygrzać się bo męczący kaszel w ciąży nie wskazany jest i tal leczyłam się miodem,czosnkiem,mlekiem,malinami i lipą do tego brałam takie witaminki Prenatal na przeziębienie i przeszło:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
mati dasz radę!!! wierzę w to. popłacz sobie to napewno troszkę ci ulży ale nie załamuj nam się przypadkiem. Pamiętaj że musisz "walczyć" do samego końca bo każdy dzień jest ważny. A dzieciaczki na pewno poradziłyby już sobie skoro dawali ci 2 razy sterydy. bądź dobrej myśli. będę trzymać kciukasy żebyś wytrzymała jak najdłużej.

anuśka rzeczywiście jakiś dziwny dziś dzień. same kiepskie wieści a dodatkowo u mnie ponuro na zewnątrz, pada i jakoś kiepsko się czuję. zatyka mnie w piersiach i nie mogę sobie znaleźć wygodnej dla oddychania pozycji, i serducho mi wali jak oszalałe.

Ostatnia edycja:
wiolu u mnie też pogoda kiepska,pada deszcz i w ogóle ponuro jest:-(Z jednej strony dla nas ciężarówek lepsza niższa temperatura,nie męczymy się tak.Ja nie wiem co się dzieje czasem same pozytywne wieści a dziś........

mati będziemy Cię wspierać do końca!Poza tym jak pisze wiola już dwie dawki sterydów dzieciaczki dostały więc jakby co na pewno sobie poradzą!Szkoda mi Ciebie bardzo od samego początku ciąży się martwisz o maluszki.A drugiej płci znów nie było widać na 100%?

MATI-strasznie mi przykro,ze taie wiesci masz !to faktycznie niesprawiedliwe ale mysle,ze twoje maluszki jesszcze troche wytrzymaja w brzuszku.jestem caly czas myslami przy tobie.

ANKOS ja butelek nie kupowałam dużo kupiłam po dwie narazie a jak trzeba będzie to dokupie
MALENA u mnie prawdopodobnie dwóch chłopaków będzie chociaż do końca nie wiem bo jeden się do tej pory wstydzi i dowiem się dopiero na 100% po porodzie
MATI śliczny i zgrabniutki ten twój domek maluszków
LILLY widze że też jesteś za porodem sn
PIKKA ładnie wyglądasz
ANUŚKA działam cały czas ale narazie rezultatów nie widać
MATI trzymam kciuki żeby dzieciaczki posiedziały jak najdłużej w brzuszku

Ja dzisiaj jade na następne ktg a w poniedziałek okazało się że drugi maluch odwrócił się główką w dół i czekamy na poród sn zobaczymy kiedy mnie weźmie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i odezwe się po południu :happy2:

ojjjjjj..co ja czytam......

Mati - trzymaj się kochana, ale wierzę, że w szpitalu dbająo Ciebie i dzieci i jakby co to zabezpieczają maksymalnie przed ewentualnym wcześniejszym porodem..

Ankos - lecz przeziębienie, bo to na tym etapie nic miłego...ja tez miałam jakos pod koniec ciaży i pomógł jednak antybiotyk, aczkolwiek dzieci potem były badane po urodzeniu wlasnie jakos pod katem branaia antybiotyku, czy coś tam..

Anuśka, Wiola i pzostałe Mamy
- dobrego dnia i głowa do góry - już niedługo..a które własciwie następna???

Miki - kciukasy za wizyte..

Cześć dziewczyny
Aimee
ja Ci chyba jeszcze nie gratulowałam i oczywiście ndrabiam,dużo sił Ci życzę.Ciężko rozstać się z tym wątkiem nie?
Mati kurcze,to jeszcze nie czas na Ciebie,trzymaj się kochana!
Właśnie na którą teraz pora?

Dziewczyny ja mam ogromną prośbę do Was,czy mogłybyście pomóc mi wybrać bo już nie mam siły się zastanawiać,mam dylemat którą sukienkę wybrać,a chodzi o to żeby zakryć ten nieszczęsny brzuszek,który nie chce zniknąć
NOWOŚĆ SUKIENKI SUKIENKA BOMBKA DEKOLT HIT 5900 (2283400656) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PROMOCJA 34,90 MODNE SUKIENKI Z KOŁNIERZYKIEM 5903 (2278719399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z góry dziękuję za odpowiedzi(może macie jakieś inne pomysły)

Na mnie widocznie nie pora, bo po dobie w szpitalu juz jestem w domu:-).
Jako ze tego potencjalnego czopa nie moglam im pokazac bo byl wieczor wczesniej to mi zrobili ktg, wszytko prawidlowo, a potem wynalezli jakas infekcje grzybiczna, ktora mogla spowodowac zwiekszona wydzieline, ale nikt tak do konca nie wie, bo oni jej nie widzieli (wszystkie symptomy jak reka odjal jak tylko znalazlam sie w szpitalu). Naczekalam sie troche, godzine na ktg, pozniej godzine na badanie a kolejna na na to my mi pokoj znalezli, bo postanowili na wszelki wypadek dac mi sterydy i zostawic na nocke. W miedzyczasie maz sie zdazyl urwac z pracy i juz ze mna siedzial. Sala wielgachana, 10 osobowa, ale tak to jest jak sie rodzi za darmo;-). Mi to nie przeszkadzalo, tym bardziej, ze kazdy sie moze zaslonic (choc my siedzielismy odslonieci bo to takie klaustrofobiczne). Ogolnie wszystko ok, zadnych boli, zadnych wiecej wydzielin, sprawdzali mnie co 2-3 godziny, a ja czulam sie swietnie wiec troche mi sie nudzilo, babki tam stekaly z bolu, niektore plakaly, a ja tu jedna co nawet sie w pizame nie przebrala do godziny 21 bo po co. Pochodzilismy z mezem po szpitalu by obakac gdzie jaka sala na przyszlosc bo na naszych zajeciach ze szkoly rodzenia nie pokazuja aktualnie bo jest epidemia grypy, wiec my na krzywy ryj. Ale w nocy masakra, bo nawet ze stoperami spac nie moglam, tyle osob oddycha w jednym pokoju, dwie chrapaly jak traktory a inne stekaly z bolu, moze z godzinke sie przespalam a wiekszosc nocy gralam na telefonie i czytalam. Jak lekarz rano przyszedl to od razu zdecydowal, ze moge sie zwijac chyba ze nie chce. I juz mnie nie bylo. Nawet po tescia nie dzwonilam tylko na autobus poszlam bo czuje sie swietnie. A w miedzyczasie wozek przyszedl, jest niezly gigant, ale za ciezki i nie umie otworzyc. Teraz to musimy auto giganta kupic!

Mati wspolczuje, trzymaj sie biudulko! Moze dzieciaczki jeszcze posiedza troche!

reklama
donka i Aimee fajnie że do nas zaglądacie i nas wspieracie,powiem Wam że jestem przerażona bo przed chwilą miałam jakieś dziwne bóle brzucha a teraz czuwam czy to czasem coś się nie zaczęło:szok:
Ten fenoterol już nie działa na mnie tak jak na początku i po kilku godzinach znów twardnieje brzuch.Już sama nie wiem co mam robić:eek:Nawet jakbym dziś trafiła do szpitala to nie ma mojego gina a ja panicznie boję się powierzyć innym bo mają zła opinię.Ale muszę się uspokoic może to nic takiego i zaraz przejdzie?Wzięłam no-spe forte

donka ładna ta sukienka tulipan brązowa,jest fajnie ułożona na partiach brzucha i myślę że będzie fajnie maskować:tak:

Cailina fajnie że wszystko w porządku,może to rzeczywiście jakaś infekcja.

Lilly nadal nie masz weny do pisania?

Do góry