reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

wiem ankos ze to juz mniej niz wiecej
ale juz mi psycha siada
niby czas mi szybko leci ale chcialabym zeby jeszcze szybciej lecial:-)
najgorzej ze chce mi sie lodow albo czekolady a tu nic nie moge
wczoraj zjadlam truskawek troche to cukier mi podskoczyl do 158 normalnie plakac mi sie chce jak pielegniarka mowi ze owocow tez nie moge, to co mam zrobic jak mi sie chce

dziewczyny a najgorsze jest ze przez to ze jestem podlaczona do tej pompy to zrobilam sie niezdarna
to wyleje herbate to mi cos z rak wypadnie nawet czasem mam problem zeby sie podniesc
lekarze nie kaza mi siedziec i najlepiej zebym robila wszystko na lezaco i chyba najlepiej jakbym basen miala bo po co do wc chodzic ktore mam w pokoju:-:)-(
czuje sie okropnie z tym wszystkim

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja to jak mam straszne parcie na słodkie to właśnie owoce podjadam sobie ale w małych ilościach zaraz po posiłku. słodyczy nie jem bo jak zaczne to już bez umiaru... mnie to uspakaja a cukier nie skacze aż tak wysoko. tylko np nie więcej niż jedno jabłko, albo trochę pomarańczy lub banana. nie wiem jak na truskawki reaguje mój cukier bo odkąd mierze to nie jadłam ale teraz narobiłaś mi smaku i chyba przetestuje.

a co to masz za pompę?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to jest pompa strzykawkowa bo dostaje fenoterol dozylnie i pewnie juz do konca z nia bede bo ostatnio przy probie odstawienia mialam co 5 min skurcze

Oj, Mati wspolczuje ci bidulko, podwojnej ciezarowce nie jest lekko bez zadnych dodatkowych dolegliwosci, a w twoim przypadku nie dziwie sie, ze psychika siada! trzymaj sie jakos, jeszcze pare tygodni i bedziesz miala swoje malenstwa!

dziewczyny to cale szczescie ze nie dopadla mnie do tego jakas zgaga czy jakies opuchniecia bo bym calkiem zwariowala brzucha nie mam jakiegos mega duzego ale jak kazdej z nas na tym etapie ciazy juz ciezko sie spi
jest tu na oddziale dziewczyna ktora jest w 31 tc i tez bliznieta i jest 2 razy wieksza odemnie

mati - każda z nas pewnie inne bębenki będzie miała/ma bo to zależy od budowy, jak się maleństwa ułożą itp. ja mam początek ciąży a spodnie już ciasne. No i nie wiem gdzie ja cyckonosze kupie. Rozmiarowki mi braknie. Ja bez ciazy mam ogromne niestety i kupuje jeden z większych rozmiarów a co dopiero później. Ale nie ważne.
Musisz sie kochana uzbroić jeszcze w trochę cierpliwości. Za kilka dni poczujesz sie lepiej bo już na pasku ciąży będzie 3 z przodu, czyli juz wchodzisz w ostatni etap ciąży. Jeszcze troszkę i przytulisz maleństwa. Głowa do góry. Juz bliżej niż dalej.

ANKOS-jak do tej pory to nie bylo u mnie przeciwskazan do umiarkowanego chodzenia chociaz lekarz mowi,ze tylko krotki spacer i drobne zakupy.chodze troszke z psem a potem w nocy musze nogi masciami smarowac,bo tak mnie bola.buty mam tylko jedne,w ktore sie mieszcze-sandaly i niestety bez wzgledu na pogode w nich smigam.
dzisiaj mam bole wiezadel-caly czas mnie tam w dole ciagnie.dziewczyny czy na tym etapie jeszcze miewacie te bole,bo juz sama nie wiem czy to normalne.w srode mam wizytke to popytam gina.

Witam!

mati Kochan bardzo ci współczuję,ja po fenku dożylnym miałam podobne jazdy.Ja od kilku dni też przechodze załmki i ryczę jak głupia.Wyobrażam sobie co czujesz,zupełna bezradność a tu jeszcze troche tygodni Ci zostało.

niuleczko pytałaś kiedys czemu u mnie 100%cc skoro dzieciaczki główkowo.A więc pierwszą też miałam cc,w dodatku pionową od samego pępka do włosków łonowych:szok: W dodatku ta blizna strasznie mi się rozeszła na jakieś 5cm:eek: jest ciemno brązowa.Lekarz mnie pocieszył że zostanie wycięta.

Jakaś nie do życia dzisiaj jestem,kręgosłup mnie boli,w nocy znów miałam jakieś dziwne bóle w podbrzuszu :eek:I powiem Wam że jestem podłamana bo coraz więcej poziomych cieniutkich rozstępów mi się pojawia,są podobne do tych które pojawiły mi się na piersiach w pierwszej ciąży i które teraz są niewidoczne więc mam nadzieję że te też zbledną i będzie ok.

U mnie dziś córka miała pierwszą rocznicę komunii,ale niestety nie byłam tylko mąż.U nas w kościele zawsze stare babki się porozsiadają i nie ma gdzie usiąść,nawet kobiecie w ciąży nie ustąpią.

Miki jak samopoczucie przed?

Cześć dziewczyny.

Coś ostatnio nie mam weny na zbytnie udzielanie sie na forum.Jakieś doły mnie dopadają.Coś tu puściutko się zrobiło,jakoś nas mało:tak:

Mati dzielna jestes kobieta i dasz radę.Pomyśl jaką za tą cierpliwość dostaniesz nagrodę:tak: Opuchnięcia na pewno Cię ominą bo ciągle leżysz.Ja juz ostatnio tak się czuję,że lepiej sie nie wypowiadać.Nie jest ciekawie,do tego cala pokłuta jestem od tych codziennych zastrzyków.Ale jeszcze z miesiąc chciałabym potrzymać maluszki w brzuszku.A co lekarze mówią?Nadal masz wytrzymać do 31 tygodnia?

Wiolcia no mój w końcu zabrał się za jakies przygotowania bo wczesniej nie miał kiedy taką ma pracę,ale jeszcze sporo do zrobienia.Eh...już bym chciała mieć wszystko gotowe w pokoiku,wyprane i wyprasowane.Moja córcia już nie może się doczekać bliźniaków.Ciekawe czy potem też je będzie chciała jak będą dawać koncert po nocach.:-)

reklama
wiolu ja mam bóle tzn.takie kłucia w pachwinach,jak brałam progesteron to bolały mnie stawy w kostkach i kolanach,odkąd odstawiłam jest ok:tak:A gdzie Cię bolą te więzadła?

Do góry