Widze, ze my tu wszystkie na rowni pochylej z tym samopoczuciem, dobrze wiedziec, ze to 'normalka' a nie tylko u mnie tak jest. Emocjonalnie u mnie jest w porzadku, swietnie sie czuje 'wygladowo' ze swoim cialem i duzym bebenkiem, pewnie tez dlatego, ze na razie rozstepy mnie omijaja, ale sie nie ludze, ze ich wcale nie bedzie, bo juz nie mam zbyt wiele skory!
Widze, ze dziewczyny z UK rozprawiaja o Baby Joggerach, ja chcialam kupic z drugiej reki, ale zjechany byl, zreszta po uzywaniu nawet przez rok przez blizniaki to nie dziw. Przedyskutowalismy z mezem, ze wezmiemy cos tanszego, bo auto chcemy kupic,a w ogole to oszczedzamy na nowy dom w lepszej okolicy. Tak wiec zamowilismy Red Kite Push Me Double, cena u nas z dostawa niecale 190 Euro i ma dobre opinie, jest coprawda 5cm szerszy niz Baby Jogger City Mini Double (bo tandemy mnie nie interesuja) i ciezszy o 2,5kg, ale nasz i tak bedzie zawsze w aucie bo do domu mamy po schodach, a cena to 1/3 co moj upatrzony Baby Jogger lub Double Nipper z calym wyposazeniem. Nie jestem do konca przekonana, ale trudno sie mowi, trzeba myslec logicznie, bo moj jak zobaczyl tego uzywanego Baby Joggera za prawie 300 Euro (bez dodatkow typu 'cosy toes' i przykrycie na deszcz i koszyk), to az sie za glowe zlapal. Najwyzej...jak bedzie do niczego to przynajmniej duzo kasy nie wyrzucimy w bloto...
Zabolek, u mnie podobnie z porodem, wyboru nie masz, staraja sie jak najwiecej miec porodow silamy natury, chyba ze sie dolny maluch nie obroci. Ale jak nie ma przeciwskazan, to potrzymaja cie do 37 tygodnia.
Marcikuk, ja kapiele biore caly czas tylko nie za gorace. Choc pewnie wkrotce bede musiala przestac, bo sie ciezko z wanny wychodzi, nie zamykam sie na klucz, ale jakby co to nawet maz bedzie mial problem by mnie z wanny wytargac, szczegolnie taka mokra. Bez kapieli to bym nie ujechala przez ostatnich pare tygodni, lekarz moj nie widzi przeciwskazan jesli to nie sa kapiele gorace.
Lola, ja tez pamietam takie bole, wiecej strachu niz czego innego z tego bylo, ale zawsze mozna sprawdzic na wszelki wypadek.
Dziewczyny, jeszcze tak 6 tygodni od dzis i moge juz rodzic;-).