reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
dziewczyny ja wczoraj bylam zobaczyc ceny pieluch-flanelowych i tetrowych,bo myslalam,ze moze kupie w sklepie i doznalam szoku.1 kolorowa flanelka-8.80 a na allegro znalazlam3.70:szok:normalnie szok jaka roznica

Wiolcia jeżeli chodzi o pieluchy to nie do końca jest tak z tymi cenami.Wszystko zależy od gatunku.Na allegro można taniej na pewno,ale i gatunek czasami pozostawia wiele do życzenia.Ja z allegro kupiłam kilka np flaneli po 3.90 i kilka po 6.80 i róznica w jakości kolosalna.To samo tyczy się tetrowych pieluszek.Tak samo też jest z poszewkami na kołderki i podusie.:tak::-)

Tossa a ty którego BJ masz? Mini czy Select?
Callina faktycznie ceny tych wózków są spore, ale na szczęście mój tata chce zasponsorować wózek i nie stawia nam żadnych limitów co do ceny. Z drugiej strony w tej cenie jest i spacerówka i gondole i foteliki, więc w sumie nie wychodzi jakoś tragicznie dużo. Dla mnie istotniejsze od ceny jest to, żebym mogła sama z maluchami pójść nie tylko na spacer ale i do sklepu na zakupy, żebym się mieściła w każde drzwi wejściowe i windy:biggrin2: No i żeby do tego była możliwość zamontowania fotelików. Najchętniej chciałabym kupić wózek typu jeden obok drugiego, ale większość z nich jest jednak dość szeroka i nie we wszystkich można zamontować foteliki - dlatego bardzo podoba mi się Mountain Buggy Duet, który ma szerokość 63 cm - nie mogę natomiast znaleźć żadnych opinii o nim, no i martwię się, czy te siedziska nie będą jednak za wąskie dla dzieci.

niuleczka, Wiolka - piszcie tak mi jeszcze, przekonuję się do byczków :-)

a jesli chodzi o bliźniaki (w opcji maxymalnej moje dzieci miałyby własnie do 21 maja doczekać, czyli bliźniaki :-))
to takie coś znalazłam: Znak Bliźniąt wyposaża przede wszystkim w intelekt - lotny i otwarty umysł, logikę, bystrość i łatwość abstrakcyjnego myślenia. Inną cechą ludzi urodzonych pod tym znakiem jest zmienność, gonitwa za nowym, połączona ze wzmożoną aktywnością.

Czyli imponująco, choć, moze być męczące dla rodziców ;-) zwłaszcza ta wzmożona aktywność ;-)

Ja jak niuleczka, jestem pod wrażeniem Waszych dziewczyny doświadczeń, jakie macie w zwiazku z komplikacjami. Już mało skomplikowana ciaża jest ciężka po prostu do noszenia, a jeszcze jak stres, leki, komplikacje to musi być baaardzo wymagające...oby ich jak najmniej!!!

Ostatnia edycja:
Tossa a ty którego BJ masz? Mini czy Select?
Callina faktycznie ceny tych wózków są spore, ale na szczęście mój tata chce zasponsorować wózek i nie stawia nam żadnych limitów co do ceny. Z drugiej strony w tej cenie jest i spacerówka i gondole i foteliki, więc w sumie nie wychodzi jakoś tragicznie dużo. Dla mnie istotniejsze od ceny jest to, żebym mogła sama z maluchami pójść nie tylko na spacer ale i do sklepu na zakupy, żebym się mieściła w każde drzwi wejściowe i windy:biggrin2: No i żeby do tego była możliwość zamontowania fotelików. Najchętniej chciałabym kupić wózek typu jeden obok drugiego, ale większość z nich jest jednak dość szeroka i nie we wszystkich można zamontować foteliki - dlatego bardzo podoba mi się Mountain Buggy Duet, który ma szerokość 63 cm - nie mogę natomiast znaleźć żadnych opinii o nim, no i martwię się, czy te siedziska nie będą jednak za wąskie dla dzieci.
jak masz chetnego sponsora to kupuj jaki Ci tylko najbardziej odpowiada:-)
ja jak podliczyłam moje wydatki na wyprawkę, łóżeczka, małe mebelki (szafa + komoda), ciuszki, kosmetyki, gadżety, akcesoria do karmienia itd to wyszło mi lekko ponad 6tysięcy, a naprawdę większośc rzeczy kupowąłam na allegro i to dokładnie sprawdzając ceny więc wozek musiałam kupić w rozsądnej cenie. Fajnie jak ktos nie ma ograniczeń finansowych i może zaszalec bo to takie przyjem,ne zakupy. Ja się ciesze, że zabrałam się za wszystko dość wcześnie, teraz już mnie nie cieszy prasowanie, a o chodzeniu po sklepach nie ma mowy, no i kasa sie skonczyła, a perspektyw finansowych nie mam kolorowych niestety:-(

Dlatego poszalej kochana jeśli możesz i wybiezr najlepsze dla siebie rozwiązanie:-)

vibeke - Tak, tak jak tata sponsoruje i masz luzik cenowy to mozesz zaszaleć :-) Fajny wybrałaś ten wózek, ale MB duet rzadko sie pojawia w Polsce (jest nowozelandzki), najlepiej poszukać opinii z filmikami na youtube.
Możesz sprawdzić porównywalne wózki - TFK twinner (niemiecki), Easy walker (holenderski). Nasz Nipper jest "młodszym bratem" - nie ma gondolek i nie można zamontować fotelików. Tego typu wózki to konik mego małża :) wszystkie mu sie podobały :-)

reklama
Do góry