reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

cailina Ty mnie nie strasz z tymi trojaczkami bo jak się dowiedziałam to mi się śniło że sie urodziły jednak trojaczki :D
anuśka mi tam nie zalezy na odpływach tylko że w tej anatomicznej dziecko mozna oprzeć i myć to moje pierwsze dzieci i boje sie że nie dam rady bezpiecznie podtrzymywać dziecko i do tego jeszcze je obmyć.

Co do kg to u mnie 9 do przodu.

reklama
dzidka jeżeli chodzi o moje prywatne zdanie to ja też wole zwykłe wanienki bez żadnych udziwnień,typu anatomiczne,odpływowe itp cuda.A kąpiel nie jest straszna i szybko nabierzesz wprawy :-) oczywiście Twój wybór.

toliveistodie GRATULACJE !!:-) super,ze jesteście już w domku.W wolnej chwili wrzuc zdjęcia kruszynek i napisz jak tam przebiegał poród.Buziaczki

Lilly cudownie,że dziewczynki rosną :tak: i w ogóle że wszystko jest ok,oby tak dalej!

mati Kochana dotrwasz dalej niż tylko do 30 tygodnia zobaczysz;-) Nie martw się będzie dobrze i dzieciaczki podrosną,będą silniejsze.Dobrze że masz wsparcie w swojej gince a to bardzo dużo:tak:

Tolive świetne informacje,piękna waga dziewczynek:-)Wracaj jak najszybciej do kondycji;-)Czekamy na zdjęcia królewien:-D

dzidka Lilly ma rację,strach przy kąpaniu jest chwilowy,potem kieruje nami instynkt i moment się dochodzi do wprawy i jest spoksik:tak: Ale oczywiście każdy robi jak chcę nie doradzam i nie odradzam.

Aime pewnie tuli swoje maleństwa,zazdroszczę:tak:

Byłam dziś z męzem u mojej siostry która stwierdziła że brzunio już mi się troszkę opuścił:szok:No ciekawe,w piątek mam wizytkę,ale nie wiem czy jutro się nie wybiorę do gina bo mam brzuszek czerwony jak raczek i jakby wysypkę:eek: przy czym bardzo mnie swędzi i piecze.

Anuśka no niech sobie rosna te moje panienki.Ze mną tak świetnie nie jest,ale najważniejsze,że u nich w brzuszku jest ok,oczywiście wszystkiego nigdy sie z usg nie dowiemy.Ty już kochana 34 tydz i poród zbliża sie wielkimi krokami a potem ja za Tobą chyba jak kogoś nie pominęłam.Jak tam wszystko już gotowe masz?

lilly - piękna waga dziewczyn:-). Nie chce sie wciskac ale za anuska jestem chyba ja, a po mnie Ty:-) i lepiej trzymajmy się swojej kolejki.
Dzidka - lepiej kup zwykłą wanienkę i taką foczkę, wkład anatomiczny żeby dziecko oprzeć, a jak nabierzesz wprawy to wyjmiesz i z samej wanienki korzystać będziesz. No i ja kupiłam malą wanienkę 84cm, bo jakbym miała sama kapać to nie unioslabym z łazienki do pokoju tej dużej z woda 100cm, łazienkę mam mini i nie ma mowy o kąpaniu tam.
tolive - gratulujemy bardzo mocno i cieszymy, że Jesteście już wszystkie w domku, że nie było komplikacji i panienki duże. Napisz nam jak poród i wrażenia:-)
Mati - bidulko, ja Ci szczerze wspołczuję ale pamiętaj, że każdy dzień dlużej w brzuszku dla Twoichh kruszynek jest na wage złota i zmniejsza niebezpieczeństwo. Trzymaj się:-), dasz radę

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny
no kolejka niezle posunela sie do przodu :-) mam nadzieje ze nikogo nie wyprzedze :-(
jesli chodzi o lezenie w szitalu to moglabym tu lezec naprawde dlugo bo dla maluchow wszystko zrobie ale tu jest bardzo goraco i mecze sie jak cholera
oczywiscie wczoraj rozmawialam z moja gin i o wyjsciu nawet nie ma mowy
tak sie zastanawiam jak tam asiia i jej maluchy?
milego dnia:-)

reklama
Czesc dziewczyny.Napiszcie mi czy nie jest za wczesnie na pranie rzeczy dla maluchow.jest ladna pogoda to bym ciuszki poprala a tak blizej terminu wyprasowala.i jak pierzecie?wystarczy raz je przzeprac w proszku dla dzieci czy kilka razy-chodzi mi o ubranka z ciuchaczy?

Do góry