reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki za słowa otuchy:) ale lekarz od razu przykładając głowice do brzucha stwierdzil ,ze jedno dziecko jest duzo mniejsze:( sama widziałam po glowkach...staram sie byc dobrej mysli, do tej pory bylam, pomimo wszystkich złych rzeczy , ktore mi sie przytrafiły na poczatku ciązy ( w 13 tyg krawienie, potem półpasiec, i migrena co 2 tygodnie). Musze jeszcze zaznaczyc ze ja tez jestem osoba obciazoną ciezką choroba ukladowa. Byłam w remisji podczas zajscia w ciaze, poxniej niestety nastapilo zaostrzenie...duzo by pisac i zdaje sobie sprawe z ewentualnych konsekwencji przyjmowanych przeze mnie leków podczas ciąży...wiem ze moje dzieciaki mogą być mniejsze,ale zwykle rodza sie zdrowe i rozwijaja sie prawidłowo ,ale takiej rozbiezności sie nie spodziewałam. We wtorek idę do szpitala i moze sie trochę wyjasni. Na razie to obsesyjnie staram sie wyczuwac ruchy mojej coreczki, bo chlopak czasem szaleje, lecz córka niekoniecznie, no i oczywiscie mierze obwód brzucha i tez obsesyjnie. ... #majcie sie wszystkie, zycze Wam zdrówka w nowym roku i oczywiscie pieknych zdrowych dzieci.

reklama
Cześc kobietki:-)
Milenka Twoje maluchy są cudne:tak:Jak ten czas szybko leci.Już mają 2miesiące:-)
magda b nie ma się co stresowac.Pomyśl,że jeszcze trochę i będziesz razem ze swoimi skarbami:-)Oj,jak Ci zazdroszczę;-)Powodzenia:tak:
moira i pauli z tymi naszymi facetami naprawdę czasem ciężko wytrzymac.A może my za bardzo jesteśmy przewrażliwione???U mnie konflikt zażegnany.Mam nadzieję,że będzie tylko lepiej:-)
motylicaja widzę,że szykujesz małe zmiany:-)czyżby to wpływ kolegi;-)
PerlowyDzem trzymaj się:tak:Oby wszystko było dobrze:tak:Informuj nas na bieżąco!
No i do Irlandii zawitała zima:-):-):-)Dziś już nie mogłam wysiedziec w domku i wybrałam się na mały spacer.Tzn.chciałam się wybrac ale ledwo co wyszłam z domu się poślizgnęłam i strzaskałam kolano:-(Noga boli,spodnie dziurawe.Dobrze,że nie upadłam na plecy,bo nie wiem jakbym to zniosła:tak:Tak pozatym po staremu.Skurcze nieregularne.Brzuch napięty Teraz jeszcze doszły mdłości(a mąż szykuje taką dobrą kolację).Nie wiem czy coś przełknę:-(Pozdrawiam gorąco i życzę spokojnej,przespanej nocki:-)

Ja to już sfiksuje niedlugo, ostatnio zaczelam sie bardzo duzo denerwowac,
Magda B, ja z kolei chyba denerwuje sie że nie dostalam skierowania, snieg sypie, aja sie boje ze zaraz sie cos zacznie i nie dojade do szpitala, a tu jeszcze ta cholerna bakteria i weekend.

Witam Was kochane!!! :-D wczoraj wypuscili nas ze szpitala. Na czwarta dobe po cieciu. Malo czasu troszke mam..same zrozumiecie..Mala depresje zalapalam w szpitalu bo po pierwszej dobie dali mi dziewczynki juz na sale a ja obolala, brzuch rozciety..a dziewczynki cala noc plakaly..ale kolejne noce juz troszke lepsze. Dzisiejsza noc tez byla ciezka, pierwsza w domu, spalam poltorej godziny. Dokarmiam dziewczynki sztucznym mlekiem i jakies zaparcia sa..Ogolnie sa slodkie i taaakie kochane;-) Ale chyba nie do konca zdawalam sobie sprawe ze az tak nasze zycie sie zmieni! Mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej, my poznamy kruszynki, one nas i bedzie ok. ogolnie sama cesarka nic strasznego ale pozniej troszke ciezko..no ale dzisiaj minela piata doba a ja w domku smigam przy dziewczynkach..wiec szybko sie dochodzi do siebie. We wtorek ide na zdjecie szwow. No to uciekam bo zaraz karmienie! A i schudlam 14kg, juz tylko 6 zostalo ale czuje ze szybko poleci:tak:

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane!!! :-D wczoraj wypuscili nas ze szpitala. Na czwarta dobe po cieciu. Malo czasu troszke mam..same zrozumiecie..Mala depresje zalapalam w szpitalu bo po pierwszej dobie dali mi dziewczynki juz na sale a ja obolala, brzuch rozciety..a dziewczynki cala noc plakaly..ale kolejne noce juz troszke lepsze. Dzisiejsza noc tez byla ciezka, pierwsza w domu, spalam poltorej godziny. Dokarmiam dziewczynki sztucznym mlekiem i jakies zaparcia sa..Ogolnie sa slodkie i taaakie kochane;-) Ale chyba nie do konca zdawalam sobie sprawe ze az tak nasze zycie sie zmieni! Mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej, my poznamy kruszynki, one nas i bedzie ok. ogolnie sama cesarka nic strasznego ale pozniej troszke ciezko..no ale dzisiaj minela piata doba a ja w domku smigam przy dziewczynkach..wiec szybko sie dochodzi do siebie. We wtorek ide na zdjecie szwow. No to uciekam bo zaraz karmienie! A i schudlam 14kg, juz tylko 6 zostalo ale czuje ze szybko poleci:tak:
ANULKA!!! Gratuluję!!! Cieszę się ogromnie, że wszystko pięknie się udało, jeśli będziesz potrzebowała jakiejś rady, to służę pomocą :tak:

ANULKA ogromne gratulacje:-):-):-)Myślę,że te pierwsze dni są ''najgorsze''.Musicie się wkońcu poznac nawzajem:tak:Później może byc tylko lepiej;-)

ANULKA gratulacje!!!! zazdroscimy chyba wszystkie... Niech sie zdrowo chowaja!!

tak przy okazji pytanie do dziewczyn , ktore mialy podawane sterydy dla dzieci na płucka. wiecie moze jak ten lek sie nazywa? bo ja wykupilam ampulki do zastrzyków, ktore maja mi podac od srody, ale w ulotce nic nie jest napisane, ze podaje sie to na rozwoj płuc u plodu;( nie wiem o co chodzi;(

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za słowa otuchy:) ale lekarz od razu przykładając głowice do brzucha stwierdzil ,ze jedno dziecko jest duzo mniejsze:( sama widziałam po glowkach...staram sie byc dobrej mysli, do tej pory bylam, pomimo wszystkich złych rzeczy , ktore mi sie przytrafiły na poczatku ciązy ( w 13 tyg krawienie, potem półpasiec, i migrena co 2 tygodnie). Musze jeszcze zaznaczyc ze ja tez jestem osoba obciazoną ciezką choroba ukladowa. Byłam w remisji podczas zajscia w ciaze, poxniej niestety nastapilo zaostrzenie...duzo by pisac i zdaje sobie sprawe z ewentualnych konsekwencji przyjmowanych przeze mnie leków podczas ciąży...wiem ze moje dzieciaki mogą być mniejsze,ale zwykle rodza sie zdrowe i rozwijaja sie prawidłowo ,ale takiej rozbiezności sie nie spodziewałam. We wtorek idę do szpitala i moze sie trochę wyjasni. Na razie to obsesyjnie staram sie wyczuwac ruchy mojej coreczki, bo chlopak czasem szaleje, lecz córka niekoniecznie, no i oczywiscie mierze obwód brzucha i tez obsesyjnie. ... #majcie sie wszystkie, zycze Wam zdrówka w nowym roku i oczywiscie pieknych zdrowych dzieci.

ja nadla trzyma kicuki zeby oki:) bylo....z dziecakami:tak:

motylicaja widzę,że szykujesz małe zmiany:-)czyżby to wpływ kolegi;-)

hehehe nie nie dla niego....hehe:-D TYlko oodobrazilam sie na przyjaciloke fryzierke i mi zorbila podcinanko i pasemka...zaraz wkleje fotki... wloskow i pierscionkow i kolczykow;) a i jeszcze koaze jak moje paluszki nie obryzane od 8 miesiecy sie maja....

a ja humrke mam swietny jak na sobotke:-):-)
gadlam cale 1.5h z P. i z tym kolega...i super mi bylo tak ladnie do mnie mowil i woogle....hehehe:-):-):tak::tak:

Załączniki

• Zdjęcie0199.jpg
    Zdjęcie0199.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 49
  • Zdjęcie0200.jpg
    Zdjęcie0200.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 63
  • Zdjęcie0205.jpg
    Zdjęcie0205.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 45
  • Zdjęcie0206.jpg
    Zdjęcie0206.jpg