reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

wróciłam z zakupów i jestem wyczerpana i przerażona,że tyle takie małe body np. kosztują
Milenka kochana doradź czy kupywac body na krótki rękaw, czy rozmiarowo na 56 trochę na 62, bo już sama nie wiem..ile sztuk bo w każdej wyprawce jest inaczej
no i skarpetki skąd mam wiedziec jaki rozmiar,

reklama
wróciłam z zakupów i jestem wyczerpana i przerażona,że tyle takie małe body np. kosztują
Milenka kochana doradź czy kupywac body na krótki rękaw, czy rozmiarowo na 56 trochę na 62, bo już sama nie wiem..ile sztuk bo w każdej wyprawce jest inaczej
no i skarpetki skąd mam wiedziec jaki rozmiar,
Ja ubieram małym body na krótki rękaw w domu a na dwór długi, proponuje kupić po parę szt z długim i krótkim rękawkiem, a jak dzieci już będą na świecie to się okaże ile czego potrzeba, a skarpetki to jak najmniejszy, ja cały czas ubieram rozmiar SS. A co do rozmiaru ubranek to raczej 56 chociasz nie wiadomo jakie będą dzieci moje miały 40cm i do tej pory wchodzą w ciuszki roz.56

Milenka - ale masz słodkie dzieci!

Moniora - ja też twierdzę, że powinnaś jechac do szpitala i nie dać sie juz stamtąd wyrzucić. Przecież te objawy to juz chyba wczesne stadium porodu! Męcz tych Irlandczyków, niech sie uczą jak traktować pacjentki.

Gosia, bonus i gratis - dzieki za info o czopie. Możliwe, że u mnie to jednak od grzyba - dziś znowu trochę wyszło, ale mniej. Jutro rano mam wizytę u gina w szpitalu na dyżurze. Zobaczymy co powie. Co do wanienki na stelażu to takie kombajny mi się podobały, ale u nas po pierwsze nie mam żywcem gdzie tego postawić, a po drugie z tego co widziałam, te wanienki sa dość małe i dzieci chyba szybko z nich wyrastają. My nie mamy wanny, więc wybraliśmy dużą wanienkę typu "solo".

Ja wczoraj pokłóciłam sie z m. Przyjechał do domu koło 23 sprowadzając tak sobie towarzysko na noc, bez żadnego uprzedzenia, znajomych którym przewoził jakieś meble. Ja wychodzę goła i usapana z łazienki, a tu słyszę uchachane głosy ładujące się prosto na mnie. Szlag mnie trafił i szybko zwiałam do sypialni. Jak powiedziałam potem mężowi co myslę o takich niespodziankach, to dowiedziałam się, że między innymi mam humorki i przesadzam, że to są jego znajomi i bedą tu przychodzić kiedy będą chcieli. Zarąbiście. Będzie świetnie jak pojawią się dzieci, a ja zamiast choć kilka tygodni mieć święty spokój, będę się opędzać od różnych niespodziewanych wizyt.
Sorry za dołującego posta, ale musiałam się komus wygadać.

moira nie ładnie się zachował, nie dość,że masz tyle zmartwień to zamiast skakac nad tobą to taki cyrk robi, ale jak dzieciaki przyjdą na świat jak zobaczy uśmiechnięte gęby napewno się mu odmieni

zdecydowałam się jednak na tą na stelażu,nie mam wanny więc długo posłuży, a miejsce jest

milenka dzięki za info właśnie tak myślałam,że skarpetki to ss

porównałam ceny i wiecie w necie ciuszki są tańsze, ale jak dojdzie koszt przesyłki to się nie opłaci, lepiej kupić na miejscu w sklepie

muszę się pochwalić co zakupiłam: pościele dla maluchów 6 elementowa pościel orginalna*BABY-RAJ*PROMOCJA (867435293) - Aukcje internetowe Allegro
niebieskie, beżowe balony
rożki, body, jeden komplet dla dziewczynki(nie mogłam się oprzeć urokowi-mówiło weź mnie), no i z 10 sztuk body, pieluchy tetrowe,flanelowe, sobie 2 koszule, 1 pidżamę nie znoszę koszul, ale po c.c nie założę chyba spodni. Jestem przerażona ile czasu mi to zajęło.
Uciekam już napewno cholera te forum uzależnia, lecę robić makaron z kurczakiem,bo mąż za godzinę wraca z pracy, a Ja tu, buziaki do wieczora

Witam!
Odebrałam wczoraj wyniki i wydają mi się dobre...choć nie bardzo się znam na wynikach ale prawie wszystkie mieszczą się w normie...może moja doktor odstawi mi te okropne zastrzyki...a i w końcu pozbyłam się bakteri z moczu :)
Gosiu pościel super...chyba się skusze ale nie mogę się zdecydować na którą :)
Milenka śliczne dzieciaczki :)
Moniora ja też uważam że powinnaś jechać do szpitala

Pozdrawiam

Witam!

Kurczę coraz bardziej stresuje się tym poniedziałkowym szpitalem!! Czekam na męża aż wróci z pracy i będziemy się powoli pakować, żeby w razie potrzeby jeszcze jutro dokupić jakby nam coś brakowało! Mam pytanko do dziewczyn, które mają już za sobą poród: czy jest coś o czym warto pamiętać pakując torbę do szpitala? oprócz oczywistych rzeczy, które trzeba zabrać:-)
Dzisiaj fajnie mi się spało... wstawałam tylko do kibelka na sikanie i spowrotem do łóżka i zasypiałam bez problemu:-) ale ogólnie czuję taki cholerny niepokój związany z pobytem w szpitalu i porodem!! a jeszcze dzisiaj coś mnie biegunka męczy... pewnie po wczorajszym kefirku:-) i ciągle obserwuje wszelkie upławy itp.
Kurde zwariuje od tego myślenia!

Do blizniaczych mamuś, a jak to bylo u was z porodem, lezakowalyscie w szpitalu na koncowce i poród cc byl zaplanowany i wykonany, czy ktoras z was jechala z domu z objawami porodu?
I ile maluchy stracily na wadze po urodzeniu?

ja właśnie leżakowałam, miałam zaplanowane cc, które odbyło się 1 dnia 40 tygodnia:tak: Dziewczynkom jakoś się nie spieszyło :-D, objawów porodu to u mnie żadnych nie było... A dzieci straciły dość dużo z masy urodzeniowej, pamiętam, że lekarka od razu zaleciła dokarmianie mlekiem sztucznym, bo z pokarmem u mnie było krucho w pierwszych dobach.

Milenka - ale masz słodkie dzieci!

Moniora - ja też twierdzę, że powinnaś jechac do szpitala i nie dać sie juz stamtąd wyrzucić. Przecież te objawy to juz chyba wczesne stadium porodu! Męcz tych Irlandczyków, niech sie uczą jak traktować pacjentki.

Gosia, bonus i gratis - dzieki za info o czopie. Możliwe, że u mnie to jednak od grzyba - dziś znowu trochę wyszło, ale mniej. Jutro rano mam wizytę u gina w szpitalu na dyżurze. Zobaczymy co powie. Co do wanienki na stelażu to takie kombajny mi się podobały, ale u nas po pierwsze nie mam żywcem gdzie tego postawić, a po drugie z tego co widziałam, te wanienki sa dość małe i dzieci chyba szybko z nich wyrastają. My nie mamy wanny, więc wybraliśmy dużą wanienkę typu "solo".

Ja wczoraj pokłóciłam sie z m. Przyjechał do domu koło 23 sprowadzając tak sobie towarzysko na noc, bez żadnego uprzedzenia, znajomych którym przewoził jakieś meble. Ja wychodzę goła i usapana z łazienki, a tu słyszę uchachane głosy ładujące się prosto na mnie. Szlag mnie trafił i szybko zwiałam do sypialni. Jak powiedziałam potem mężowi co myslę o takich niespodziankach, to dowiedziałam się, że między innymi mam humorki i przesadzam, że to są jego znajomi i bedą tu przychodzić kiedy będą chcieli. Zarąbiście. Będzie świetnie jak pojawią się dzieci, a ja zamiast choć kilka tygodni mieć święty spokój, będę się opędzać od różnych niespodziewanych wizyt.
Sorry za dołującego posta, ale musiałam się komus wygadać.

oj biedactwo tez bym sie wkurzyla i to jak......

ja wrocilam z Miasta......i oczywiscie kupilam sobie

Kolczyki....i peirscionki 3 szt. w 1 opakowaniu

i odrazu humorek lepszy....

kupilam sobie kalendarz jeszcze....pokaze wam pozniej foto....

a zaraz kinia bedzie mi pasemka robic....

reklama
witam mamusie popoludniowo,
ja tez dzisiejszy dzien spedzilam na zakupach. kupilam piekne kocyki dla dziewczynek wypatrzylam je co prawda na allegro, ale pojechalam sobie do sklepu bo akurat byk z Krakowa i kupilam na miejscu, do tego reczniczki do kapielie jeszcze. na dole wkleje wam linki. kocyki sa super naprawde polecam. pomalu docieraja do mnie paczki z ciuszkami bo wiekszosc rzeczy kupowalam na allegro. goga jak znajdziesz kogos kto ma fajne komplety bodziaki kaftaniki spiochy i inne rzeczy i przesylke rozlozysz na ilosc zakupionych ciuchow to uwierz mi wychodzi grosze, a ciuchy sa wtedy duzo tansze. ja u jednego allegrowicza zrobilam wyprawke za 500 zl. w sumie to zakupy na allegro robie juz od tygodnia. szukam, wybieram, przebieram i oprocz boku ktory mnie boli od lezenia to jest fajnie bo wszystko pod drzwi przynosza;) no i najwazniejsze znalazlam sofe do sypialni jutro jedziemy zaklepac, bo niestety nasze wielkie sypialniane loze musimy wyrzucic;( zeby z dziewczynami sie pomiescic.

moira , ty sie kochana tak nie denerwuj tymi wizytami gosci, pakuj sie dosypialni do wyrka i nie wychodz w naszym stanie jestes usprawiedliwiona zmeczeniem!!! zreszta nie jestes sama. ja z moim mezem od 3 dni tocze wojne o jego niby "firmowe wyjscie na piwo" w przyszly piatek. tez tlumacze ze z poczatkiem 7 miesiaca jego wyjscia sie juz zakonczyly i zeby sobie najlepiej nocleg po tym wyjsciu u rodziców zalatwil bo do naszego domu nie wejdzie jak pojdzie ( a na jego nieszczescie mamy takie drzwi, ze jak ja zamkne od srodka to on z zewnatrz nie ruszy;)) i uwierz mi wszystko jest na " nie bedziesz mi mowic co mam robic, albo przeciez wroce trzezwy". nie odpuszcze twarda bede, teraz juz sa dzieci wazne i moje samopoczucie, a nie koledzyyyy.

milenka28 niestety nie o to mi chodzilo;( to chyba jednak od marty bylo, bo obie chlopcow urodzilyscie. no nic jakos przewalcze ten temat z mama.

zbieram sie do sobotniej roboty, jakies pranko przydaloby sie zrobic;) goga potwierdzam, to forum uzaleznia!!!!!!!!;)
http://www.allegro.pl/item870078064_kocyk_koc_duzy_najlepszy_dla_niemowlaczka_183.html
http://www.allegro.pl/item866328685_grube_sliczne_okrycie_kapielowe_z_kapturkiem.html

Ostatnia edycja:
Do góry