reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Wiolka to fajnie,czekam na opinie o tym kocyku.Czy jest miły w dotyku itp.A możesz podać namiary na tego sprzedawce to u niego brałaś różne rzeczy?Co do prześcieradeł to ja kupuje oczywiście na gumke,a nad materiałem to jeszcze pomyslę.I na pewno posciel składajaca się tylko z poszewki na podusie i kołderkę i ochraniacz,chciałabym na całą długość łóżeczka.Nie chce tym razem żadnych baldachimów itp.Miałam i po kilku dniach zdemontowałam.Im mniej tym lepiej,bo jak dla mnie te dodatki to dodatkowe siedlisko kurzu.:tak:

reklama
Tak mati czeka sie ok 30 dni,ale może byc szybciej.Ja dla córki dostałam becikowe po dwóch tygodniach a z ubezpieczenia w ten sam dzień w którym mąż poszedł.Pokazał tylko akt urodzenia,cos tam wypełnił i pare stówek wpadło na mleko i pampersy.Mleko to my hurtem kupowaliśmy bo taniej.Jedno opakowanie bebiko miałam na nie całe dwa dni.

Witam w niedzielne przedpołudnie
Mój brzuszek w 27tc ja podobnie jak mati szkieletor:-D wszystko idzie w brzuszek i nie mam problemów z puchnięciem.

SUper brzuszki dziewczynki

Zobacz załącznik 452155Zobacz załącznik 452157 a oto mieszkańcy mojego brzusia
to dziewczynka to chłopczyk
chyba:-):-)
Jak ładnie się prezentują do zdjęcia
Miłego dnia życze

hej dziewczyny:)
Co do snu to sie ne wypowiadama...bo u mnie od paru tygodni wyzmazalo sie takie pojecie ze slownika:/ takze lily rozumiem Cie i wlasnie jestem na tym etapie ze nie mieszcze sie w ani jedna pare butow!nawet w te rozchodzone niskie ala emu rozpinane z boku wiec mam nadzieje ze do czwartku sie ociepli i wcisne jakies japonki bo na boso troche glupio jechac nie?:D
Wczoraj juz moj maz mowil ze ma nadzieje ze lada dzien urodze (chociaz to jeszcze wczesnie) ale juz nie daje rade kopniaki sa tak bolesne ze sie zwijam a chlopaki coraz mniej spia w tym brzucholu...
Sory ze pomarudzilam od rana mam nadzieje,ze wy bedziecie lepiej to znosily:)
A jak to jest z tym becikowym gdzie to trzeba zglosic?
mati sliczny brzusio no i malenstwa jak fajnie buzki widac:D

witaj agatko
wspołczuje ci opuchniec i nie watpie w to ze jest ci ciezko mam nadzieje ze mnie to ominie
z tym becikowym to u mnie sklada sie papiery i odbiera kase w Osrodku Pomocy Spolecznej

Agatka wniosek o becikowe składa sie w urzędzie gminy albo w MOPS-ie,np u mnie w mops-ie.
Co do dolegliwości to wiem co czujesz kochana,tez tak miałam w pierwszej ciąży,a to była zima więc w japonkach nie za bardzo :-D więc sąsiadkę wtedy prosiłam,żeby jakieś małe zakupy mi robiła.Teraz u mnie zapowiada sie to samo niestety,bo już puchnę.

Wypłata becikowego 2012 r.

jak czytam te przepisy odnosnie becikowego to mnie skreca autentycznie.
dadza 1000 zl na dziecko i dupa!!!!!!
mi sie nic wiecej nie nalezy jestem bezrobotna i bez prawa do zasilku z dwójka dzieci w drodze i martw sie dalej za co dzieci pozniej utrzymac
moj maz ma dosc dobre zarobki wiec nic wiecej prócz becikowego mi sie nie nalezy ale kogo interesuje ze od tej pensji jeszcze trzeba odliczyc kredyt za mieszkanie czynsz i inne oplaty i na zycie nawet nie wyjdzie te glupie 504 zl na osobe
masakra

dzieki za pomoc z becikowym!
Ja mam ten plus ze moj maz prawie zawsze jest w domu(pracuje przy kompie-czasami tylko wyjezdza) a wtedy mam mame jakies 5 km dalej to duze ulatwienie bo tak to bym tez chyba z glodu nawet umarla jak tu po zakupy wyjsc:D
Ale widzicie niektore do konca smigaja i czuja sie swietnie na to chyba nie ma reguly moze to kwestia genow...

A myslalyscie o chrzcinach?kiedy w sumie powinno sie dzieci chrzcic?wiem ze nie ma jakiego obowiazku w konkretnym terminie tak sie zastanawiam bo moze warto odczekac az dzieciaczki beda mialy np po pol roku i beda w miare kumate?sama juz nie wiem

Mati no niestety w takim kraju mieszkamy,że żadnej pomocy.Jesli Ci nie przekroczy dochód to jeszcze o marny zasiłek rodzinny możesz się starać.

Agatka pierwsze dziecko chrzciliśmy jak miała 3 miesiace i nie dlatego,żeby szybko córke ochrzcić tylko chciałam zrobić Swięta Wielkanocne i chrzciny za jednym zamachem.W Kościele było wtedy ze 20 chrztów i dzieciaczki naprawdę w różnym wieku,nawet takie roczne.teraz nie wiem jak to bedzie z chrzcinami,zobaczymy jak się wszystko ułoży,i na pewno tak jak poprzednio kameralnie bo jestem za tym,żeby to było w gronie najbliższych.

reklama
Mati jak dochód nie będzie przekraczał to możesz ubiegać się o to dodatkowe becikowe czyli kolejny tysiac na każde dziecko.Ja nie wiem jak u nas wyjdzie.A zasiłek rodzinny tez się wtedy będzie należał jeśli bedzie się należało to dodatkowe becikowe.Mało ale na paczkę pampersów by było.68zł na jedno dziecko do ukończenia 5 lat a potem 91zł normalnie szał :-D

Do góry