reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

mati jesli wizyta ma być prywatna to wszystko się da bo kasa swoje robi :tak:Ważne,żeby były zdrowe a nie płeć.Sorki za szczerość ale wydaje mi się,że jesteś trochę pod presją teściowej.Jak jej sie marzy dziewczynka to niech sobie zrobi.Trzeba się cieszyć z tego co Pan Bóg da a nie jeszcze grymasić,no i jeszcze jak pisałas wcale nie kryła swojego rozczarowania.

reklama
lily ja to chcem zrobic dla siebie bo chcialabym cos pokupywac ale jak narazie tylko dla1 dziecka moge kupic a chcialabym po równo sama widzisz jak ja rzadko mam te usg i jak mam czekac do 30 tyg to ja podziekuje ,juz do tego czasu chcialabym miec prawie wszystko
a z tesciową juz mi przeszlo mam ją gdzies

Witam dziewczynki:-)

lilly śliczny brzusio ja później wrzucę swój:tak:

mati co do imion to córeczka Amelka a synuś Bartuś:-D

Dziewczyny ja podobnie jak mati pasów nie zapinam,oglądałam kiedyś filmik co może się stać z dzieckiem w brzuchu po nacisku pasmi-jest miażdżone,pęka worek owodniowy!to ja już wolę wylecieć przez tą szybę a niech ratują dzieciaki!

Moniek współczuję tej nocki,nas pewnie też nie jedna taka czeka:tak:

Anuśka złe podejście do sprawy pasów.Jak sie ich nie zapina i matka wyleci przykładowo przez szybę to nie będzie juz czego ratować,ano dzieci ani matki,a tak chociaż matka ma szanse.Myślisz,że dzidzia w brzuszku miałaby szanse na przeżycie gdyby matka z siła wyleciała przez szybę?:no: A że mam jeszcze dziecko w domku to wolę jednak te pasy zapinać,bo ew.w razie draki mam jeszcze dla kogo żyć.Nie fajny temat,ale takie mam zdanie.

Madzia juz pewnie przytula swoje maleństwa :-)

Ważne aby dobrze zapinac pasy w ciąży czyli dolna część pasa pod brzuchem.Można tez kupic specjalne adaptery.Dodatkowa sprawa dlaczego je zapinam to także nie stwarzam dla innych pasażerów niebezpieczeństwa w razie wypadku.Bo gdybym nie miała pasów to swoim ciężarem mogłabym zrobić krzywdę innym.No temat rzeka,ale nie ma przymusu więc każda kobieta powinna sama wziąć wszystkie za i przeciw :tak:

Ostatnia edycja:
ja miałam ostatnio z emkiem dyskusję nt pasów i on absolutnie się nie zgadza żebym jeździła bez, ja póki co zapinam, ale nie wiem czy to potem z brzuchem nie będzie uciążliwe i też właśnie myślałam o tych adapterach......

reklama
lilly każdy robi jak uważa,ja po prostu po obejrzeniu tego filmu postanowiłam że nie będę zapinać.A poza tym mój mąż raczej bardzo ostroznie kieruje a zwłaszcza jak jedzie z nami,wiem że można spotkac innego pirata ale dzięki Bogu,odpukać....A poza tym są przypadki że jak matka ulega wypadkowi to ratują dzieci,wykonują cc.A ja mam dwie znajome które zapinały pasy i straciły przez to dzieci:-(jedna do tej pory nie może się przełamać żeby zajść w ciąże

Do góry