reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

lily wsio juz mam prawie(tylko butelek musze dokupic,majtki poporodowe,troche jeszcze pieluszek) ale reszte mam glownie za sprawa mamy(prawie wszystko mi kupila jak o ciazy sie dowiedziala z radosci;D a jak czegos zabraknie to maz albo mam dokupi nawet blisko szpitala mamy duzy fajnie zaopatrzony sklep gdzie jest wszystko dla dzieciaczkow:)

powiedzcie mi jak to jest z tymi butelkami dla maluszkow np w zmywarce nie wolno myc?
tak pytam bo oczywiscie nic nie wiem:D

kurcze lily to wiesz jak sie czuje jak mamut:D nagle sie ogromna zrobilam choc teraz juz ciezko zjesc mi maly posilek...

sylha no pewnie to sa typowe wskazania do cesarki:) fajnie w takim razie ze wam sie udalo i to blizniaki takie wyczekane na bank rozpieszczane beda niesamowicie:D

reklama
sylha u mnie za to pada deszcz.Zgadza się,że in vitro wiąże się z cesarką,ale najwazniejsze,że się Wam udało zajść w ciążę:-)

Mati tak też myślałam,że z wygody ta cesarke ginka sugeruje,a szkoda,że tak lekarze robią :-( bo przecież super można urodzić sn jak wszystko ok.Mamy nawet na forum mamy które bardzo szybko urodziły swoje maluszki sn.Ja mi ta moja wymyśli tez cesarkę to ja skonsultuje to z innym lekarzem.A samopoczucie dzisiaj jak tam?

Agatka można myć w zmywarce,ale ja tam na szybko będę pod kranem myła.
Ja przez te opuchlizny łapie doły bo czyję sie jak krowa :-( w pierwszej ciąży też przez to doły łapałam,ale trzeba sie pocieszać,że to niedługo minie po porodzie.Zobaczysz jak fajnie szybciutko wszystkie opuchnięcia znikną i poczujesz sie lekka.

u mnie samopoczucie dzis super mimo tego ze maz mnie opuscil bo pojechal samochód robic'
a ja szaleje na allego pozniej obiecal mi ze zawiezie mnie do sklepu to kupie cos dla synusia bo auta w moim stanie mi nie da :-):-)
dziewczyny czy wy zapinacie sie w pasy jak gdzies jedziecie bo ja nie
kurde dziewczyny a ja poki co nie puchne rece chude jak u anorektyczki kosci na wierzchu
nogi szczupłe i tylek tez jak by ktos mnie tylem zobaczyl to w zyciu by nie powiedzial ze w ciazy jestem tylko brzuszek mam jak bym piłke połknela i 6 kg do przodu
ale sobie pochlebilam hehe

Ostatnia edycja:
Ja zapinam pasy :tak: nie chcę w razie co wylecieć przez szybę:tak: samochodem normalnie jezdziłam do niedawna,ale mam teraz chwilowy zakaz od lekarza ze szpitala z powodu częstych zasłabnięć.No to pewnie długo nie pojeżdzę bo po porodzie raczej też od razu nie wsiądę za kółko.

Agata- majtki poporodowe?!?!Co to za cuda? Bo wiem, że są porodowe, ale po?!?!
Ja to sobie będę pomału listę robić co będzie trza kupować, nie żeby potem na wariata.

A bliźniaków nie będziemy rozpieszczać:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

wskazania do cesarki są też jak maluch jest pośladkowo ułożony, albo mama załapała bakterie w czasie ciąży- nie pamiętam tylko jakie, w tedy cesarka i antybiotyk bierze tylko mama, maluszek nie, bo jest czysty.

Mati- e to superowo wyglądasz jak tylko piłeczka :-).

Dziewczyny a wrzucacie tu fotki swoich brzuszków?!?!?!?Mi też oczywiście jeszcze nic nie widać, ale chętnie bym polukała na Wasze :-)

Ostatnia edycja:
majtki takie siateczkowe zeby wszystko oddychalo czesto kobitki tydzien po porodzie jeszcze biegaja tylko wklady sie zmienia(takie duze podpaski) i swojej bielizny nie brudzisz przy krwawieniach i nie uciska Ci nic.Tylko slyszalam ze w szpitalach roznie na to patrza nie wiem dlaczego ja wychodze z zalozenia ze jak mozna sobie ulatwic to czemu nie:)

Jak rozpieszczac nie bedziecie?ja sie boje ze moje rozpuszcze totalnie choc z zalozenia zamierzam trzymac dyscypline ale potem jak zobacze te dwa male smerfy to kiepsko to widze...teraz juz wszystko maja a co dopiero po porodzie:D

A to przy gronkowcu jak wyjdzie tez cesarka moze byc?wiem ze to czesty problem.Mi zreszta mama przekazala przy porodzie no bo kto wtedy myslal o gronkowcach...i pozniej sie meczylam z paskuda!

sylha gacie poporodowe to takie siatkowane zazwyczaj które nie uciskają a przytrzymują wkład po porodzie między nogami.Tak jakiś czas temu wrzucałyśmy foty brzuszków.:-) zaraz znajdę jakąś fotkę z 23 marca.To wrzucę.

reklama
dziewczynki tez takie majtasy kupie sylha na allegro jest ich pelno
mysle ze 5 par napewno trzeba miec
ale takie rzeczy to blizej 30 tyg bede zakupywac
lilly moj jest zakochany w tym wózku co ty kupilas

Do góry