reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
sylha i mati co Wy dziewczyny z tymi cesarkami?To,że ciąża bliźniacza nie znaczy wcale,że będzie cesarka:-):-) jeszcze sporo czasu do końca więc spoko.Chyba,że są wskazania konkretne to wtedy inna sprawa,ale jeśli wszystko przebiega jak należy to z powodzeniem można urodzić sn:-) zresztą przecież mamy tu mamusie które tak rodziły.Ostatnio moja połozna mi mówiła,że większość porodów bliźniaczych jakie odebrała to siłami natury :-)

Dobrej nocki Wam życzę ;-):-)

witam raniutko.dziewczyny mi lekarz tez na samym poczatku powiedzial,ze czeka mnie cesarka,bo kto by mnie meczyl normalnie.co oznacza skrot sn-to porod naturalny ale tak dokladnie.

Dzień Dobry:-)
U nas nocka masakra. Hanka darła się nieprzerwanie od pólnocy do godz 2:00. Usnęła dopiero jak ją sobie położyłam na brzuchu.
Śpijcie dziewczynki na zaś:-)
wiolka sn to skrót siły natury

czesc dziewczyny!No z tym wysypianiem sie na pozniej...u mnie od poczatku sie nie sprawdza,a wrecz spie mniej niz dwie moje kolezanki ktore niewdawno urodzily:/ no ale widocznie taki moj "urok";)
moniek a ogolnie jak samopoczucie?nastawienie pozytywne?czy bardziej w stylu blizniaki to koniec swiata?:D
lily nie przejmuj sie ja tez nie rozumiem tych teorii z cesarka:D moj lekarz spora wiekszosc porodow blizniaczych oebral sn bo cesarka to operacja,kobieta jest mniej sprawna po niej a po co jeszcze robic takiej kobitce pod gorke jak dwojka maluchow musi sie zajmowac po porodzie.Cesarka robiona jest tylko w ostatecznosci choc slyszalam teorie ze przy blizniakach mozna ja sobie zazyczyc i maja obowiazek wykonac??ale nie wiem czy to prawda?Ja tam chce naturalnie rodzic ale co to bedzie czas pokaze

witam dziewczynki:-):-)
oj moniek ale ci córcia dala popalic :-:)-(
lilly mi obojetnie jaki poród wsumie moglabym rodzic SN ale skoro moja ginka juz teraz cos wspomina o cesarce to chyba wie najlepiej
milego dzionka:-):-)

pozatym dziewczyny u mnie nie ma nawet porzadnych profesorów jak np na POLNEJ w Poznaniu juz nie wspominajac o klinice wiec mysle ze poród sn to dla zwykłego lekarza to troche wyzwanie -tak mysle

Hej mati jak samopoczucie dzisiaj??
mi lekarz powiedzial,ze o tym czy cesara czy nie to zadecyduje sie ale przy porodzie wczesniej nie ma sensu chyba ze maluchy sie nie wykluja same a juz czas na wyjscie bedzie,badz wyniki zaczna sie sypac.
A wiecie czy u nas naturalne porody tez wywoluja?przez podanie kroplowek ktore wywoluja skurcze?to ja o takie cos poprosze:D

agata u mnie juz dzis lepiej choc wczoraj mezowi wygarnelam zachowanie tesciowej i posprzeczalismy sie
jak patrze na te sliczne buzki moich dzidziulek to mi wszystko przechodzi
gince udalo sie zrobic naprawde cale twarzyczki w 4D super :-):-)
agata ja tam o porodzie nie mam zielonego pojecia :-:)-(

reklama
cześć dziewczynki.

No to Moniek miałaś ciekawą nockę,ale ja sie z tym liczę,że będą nie raz cyrki,nie ma tak lekko hehe...oby tylko jak najmniej było takich akcji.Szkoda Kochana,że nie można wyspać sie na zapas:tak:

Agata nie rozumiem co z tymi cesarkami dziewczyny tak sie nastawiają jak przecież wiadomo,że to operacja i muszą byc powody ku temu,żeby ją robić.Jeśli wszystko dobrze przebiega to sama ciąża bliźniacza nie jest jeszcze powodem do cięcia.Rozmawiałam z położną i mówiła,że rodzą normalnie kobiety.A moja ginka mówiła,że dopiero pod koniec ciąży okaże się jak urodzę,dlatego pytałam dziewczyn jakie są powody,że z góry mają założone że będzie cesarka,bo jakiś powód musi być :tak:Co do wywołania porodu to nie wiem jak jest w przypadku ciąży bliźniaczej,ale ja jak rodziłam córkę od 17ej i o drugiej w nocy poród marnie postępował to dostałam oxytocynę i wtedy zaczęły się mega skurcze i rozwarcie szybko postępowało.

Miłego dzionka Wam życzę.
U mnie pogoda do niczego.

Do góry