reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

poniewaz to byla grzybica to mialam globulki dopochwowe, 3 opakowanie dopiero pomoglo i jakos to zaleczylam
mysle ze tantum rose do podmywania to jest bardziej na swędzenia i pieczenia przy infekcji grzybiczej
ja wlasnie tak jak ty ok 7 tyg zalapalam tą grzybicę
czy czesto mialam to roznie ale najczesciej wlasnie rano
kochana wspolczuje mdlosci tez mialam od 6 do 15 tygodnia wiem co to znaczy

reklama
No mnie nie swędzi/piecze nic tylko rano ten śluz....no nic zobaczę jak się sprawa dalej rozwinie.
Mnie mdłości to od 5tc męczą. Rano przy nastawianiu wody na herbatę miałam pierwsze tulenie kibelka. Niby imbir pomaga- ale na mnie to działał odwrotnie:baffled:

Aha na nie mam podmywać tylko płukać- kazał zakupić irygator do tego...

ja bralam tabletki i wlasnie one byly na bazie imbiru ale mysle ze na te mdlosci to nic zawiele nie pomaga
najgorzej ze jesc nic nie mozna bylo staralam sie duzo owocow jesc zeby cokolwiek w zołądku bylo
takie sa uroki ciazy:rofl2::rofl2:

Cześć Dziewczyny :-)
Wpadam sie przywitać, bo od rana kilka spraw musiałam załatwić i nie było czasu.
Mam nadzieję, ze samopoczucia dobre, weekend się zaczyna :-)

Dzięki to ja :-), na razie obczajam, ale wiem, że będzie ciężko....

Mati- teściową weż na olewkę, oczywiście, że najważniejsze zdrowie maluszków i jak potem będą na świecie to będzie dumna jak paw, że dwa na raz!!!!!Trzymam kciuki za parkę :-) mi też się tak marzy:baffled:

Dziewczyny a to twardnienie brzucha to co to niepokojącego?!?!?
Ja dzisiaj miałam na papierze odrobinę zielonkawego śluzu i gin mi narazie zalecił tantum rosa, a jak się będzie powtarzać to muszę się do niego wybrać.

Witaj Sylha :)))
Kolejny raz spotykamy się na innym forum:))) fajnie w końcu mamy podobne terminy No i blizniaki :)))
A co do tego śluzu to robilas może wymaz z pochwy. Ja robiłam 2 tyg temu i okazało się ze mam infekcje grzybiczna mimo , ze nie mam objawów pieczenia itp. Jednak mam brać globulki dopochwowa przez 6 dni...

Witam rownież pozostałe dziewczyny. Pare dni temu okazało się, ze bedą blizniaki co nas bardzo ucieszylo. Na razie jednak jeden ma 7mm a drugi 12 mm i mam nadzieje, ze oba przetrwaja i nie wchlonie się żaden. Czy któraś tez tak miała może?
Od 2 dni boli mnie tez podbrzusze i zastanawiam się czy to normalne na początku ciąży?

Mati mnie tez cały czas boli brzuszek i mocno twardnieje,a szyjka ostatnio była bez zmian także to nie z powodu szyjki.Jutro zadzwonie do ginki jak mi się nie polepszy.Mati jak się obawiasz to lepiej skontaktuj sie z Twoja ginką.

sylha ja niekoniecznie wierze w te zabobony co do jedzenia w ciąży:-) ale fajnie by było jakby mati się sprawdziło.

Co do upławów to ja przy grzybku miałam nie zielonkawe a białawe upławy.

reklama
lilly jak wczoraj bylam to mówilam jej wiec kazala mi wiecej nospy brac bo ostatnio raz bralam a raz nie
zobacze za pare dni jak sie nie polepszy to umówie sie do niej na wizyte
dziewczyny bedzie parka u mnie:-):-) trzymajcie caly czas kciuki
w pon bede dzwonic do innej ginki moze uda mi sie jeszcze przed swietami na te usg no zobaczymy
witam nowa mamuske:-):-)

Do góry