reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

ja na poczatek body z dlugim rekawem mam chyba 10 szt w rozmiarze 56. ale wzielam tez po 3 pelne komplety do szpitala i one tez maja body z dlugim rekawem. a kupujecie duzo kaftaników/ mi wszyscy mowia ze sa nie wygodne i zeby unikac , ze body duzo lepsze. za to nakupilam wczoraj 12 par skarpetek. slodkie byly;) nie moglam sie oprzec;)

reklama
po wizycie
hm. jestem trochę zdenerwowana noc z głowy, w gabinecie nie ma usg,muszę jeździc do szpitala,usg dopiero jutro na 14 dziewczynka przy słuchaniu tętna szalała, a chłopiec nic, szukała chyba z 10 minut, on zawsze jest mniej aktywny, niż szatanica, martwię sie czy wszystko będzie ok. doktor twierdzi,że może się podłożył pod siostrę, ale nie wiem czy mówi tak,żebym nie panikowała, ale mam stresa, szyjka mimo twardnień brzucha nie skrócona zamknięta, chłopiec ostatnio leżał pośladkowo,dziewczę główkowo
czy którejś z Was zdarzyła się taka historia z tętnem dzieciaków?

po wizycie
hm. jestem trochę zdenerwowana noc z głowy, w gabinecie nie ma usg,muszę jeździc do szpitala,usg dopiero jutro na 14 dziewczynka przy słuchaniu tętna szalała, a chłopiec nic, szukała chyba z 10 minut, on zawsze jest mniej aktywny, niż szatanica, martwię sie czy wszystko będzie ok. doktor twierdzi,że może się podłożył pod siostrę, ale nie wiem czy mówi tak,żebym nie panikowała, ale mam stresa, szyjka mimo twardnień brzucha nie skrócona zamknięta, chłopiec ostatnio leżał pośladkowo,dziewczę główkowo
czy którejś z Was zdarzyła się taka historia z tętnem dzieciaków?

Nie martw sie, u mnie do tej pory jest problem z KTG i połozne sie meczyly bo maly jest tak ułożony, raz nawet wyszlo to samo KTG czyli na dwóch zapisach zapisalo sie tetno tego samego malucha. Zreszta 28 tydzien to dosc wczesnie.

tak Gosia, nie martw się - u mnie również było podobnie, na KTG pielęgniarka musiała się nakombinować żeby zmierzyć tętno. Poza tym powiedziała że one są jeszcze małe i czasami ciężko wyłapać. Myślę że wszystko będzie dobrze. Wiadomo - mama zawsze się martwi o swoje dzieci...

pauli1983 nie mam dużo kaftaników, ale słyszałam że w szpitalu wolą kaftaniki i wręcz każą zakładać ze względu na kikut pępuszka. Mam w sumie po 4 dla każdej dziewczynki.

Nutella - witaj na forum :-) Fajnie że nas przybywa coraz więcej :-) jeśli chcesz to podaj dokładna ilość tygodni ciąży to umieszczę Cie na liście na pierwszej stronce :)
Dzieki za mile przywitanie ;-). Moira dokladny cas ziazy jest na suwaczku, dzis 14+5 :-).
Co do porodu, moj maz ma problemy z pobraniem krwi (slabo mu sie robi), a co dopiero mialoby sie zdarzyc podczas porodu :-D, pewnie pierwsza pomoc bylaby jemu bardziej potrzebna.
Widzialam, ze wczesniej rozmawialyscie o porodzie, ja bardzo bym chciala naturalnie, choc zdaje sobie sprawe, ze raczej moze sie nie udac. I oczywiscie mam zamiar kupic jeszcze przed porodem odciagac do mleka elektroniczny medela. Widzialyscie to: Laktator elektryczny MINI ELECTRIC PLUS - MEDELA (870899009) - Aukcje internetowe Allegro
Co o nim myslicie?

Witajcie;-)W poniedziałek w nocy wylądowałam na porodówce.Lekarze po badaniu usg stwierdzili,że będę rodzic naturalnie:szok:Tydzień temu miałam planowaną cesarkę i już oswoiłam się z tą myślą a tu taki szok:szok:Skurcze miałam już naprawdę bolesne i rozwarcie na 2cm.Dostałam tabletki przeciwbólowe i po kilku godz.wszystko przeszło...Dziś wyszłam do domu ale kompletnie zaskoczyli mnie lekarze:no:Bóle wróciły,najgorzej przy chodzeniu a oni nawet nie zbadali mnie ginekologicznie po raz kolejny.Myślę,że powinni skoro już przyjechałam z rozwarciem.Małym bo małym,ale zawsze coś.Zrobili tylko ktg,badanie krwi,moczu i usg.Kacper waży 1706gram a Zuźka 2166gr.Nadal jest ta różnica.W każdym razie na porodówce lekarz powiedział,że nie będziemy zatrzymywac akcji porodowej,bo dzieci są bezpieczne.Widac one zdecydowały,że jeszcze nie czas:-)Powiedziałam sobie,że teraz do szpitala pojadę jak bóle będą jeszcze silniejsze i bardzo regularne.Ciekawe ile to jeszcze potrwa.Już boli niesamowicie no i plamię cały czas.Zobaczymy:-)Pozdrawiam gorąco;-)

Witajcie;-)W poniedziałek w nocy wylądowałam na porodówce.Lekarze po badaniu usg stwierdzili,że będę rodzic naturalnie:szok:Tydzień temu miałam planowaną cesarkę i już oswoiłam się z tą myślą a tu taki szok:szok:Skurcze miałam już naprawdę bolesne i rozwarcie na 2cm.Dostałam tabletki przeciwbólowe i po kilku godz.wszystko przeszło...Dziś wyszłam do domu ale kompletnie zaskoczyli mnie lekarze:no:Bóle wróciły,najgorzej przy chodzeniu a oni nawet nie zbadali mnie ginekologicznie po raz kolejny.Myślę,że powinni skoro już przyjechałam z rozwarciem.Małym bo małym,ale zawsze coś.Zrobili tylko ktg,badanie krwi,moczu i usg.Kacper waży 1706gram a Zuźka 2166gr.Nadal jest ta różnica.W każdym razie na porodówce lekarz powiedział,że nie będziemy zatrzymywac akcji porodowej,bo dzieci są bezpieczne.Widac one zdecydowały,że jeszcze nie czas:-)Powiedziałam sobie,że teraz do szpitala pojadę jak bóle będą jeszcze silniejsze i bardzo regularne.Ciekawe ile to jeszcze potrwa.Już boli niesamowicie no i plamię cały czas.Zobaczymy:-)Pozdrawiam gorąco;-)
Moim zdaniem nie powinni wypuszczać cię ze szpitala, tym bardziej że plamisz, z tego co zrozumiałam to przed wyjściem nawet cię nie zbadali, powinni chociasz sprawdzić czy nie sączą ci się wody płodowe

Martyna - cieszę się że wszystko ok :-) Mnie te bóle puszczały po 2-3 dniach. Mam nadzieję, że i Tobie szybko miną. Trzymaj się!

iws - ja mam tak po 8-10 szt body, tykle samo śpiochów i koszulek. Rozmiary od 56 do 62. Sama nie wiem czy to dość czy nie. Jak nie to mąż bedzie biegał do sklepu. No i nie wiem czy nie przesadziłam z rozmiarem 62 na początek?

Gosia - ja tak miałam dokładnie tydzień temu. Jeden dzidziołek nie chciał dać sie posłuchać i to ten co nigdy nie sprawiał problemów z namierzeniem go. Od razu zażyczyłam sobie usg. Okazało się, że chłopaki ułożyli się plecami do siebie i serca mieli jedno obok drugiego. Dlatego ciężko było ich namierzyc. Wiem jaki to stres, ale postaraj się mysleć pozytywnie. Na pewno wszystko będzie dobrze! No i yenefer i lolaa mają rację - 28tc to wcześnie na ktg. Twoje szkraby sa jeszcze małe i mogą poprostu mieć miejsce aby się chować.

nutella - zaraz wpiszę Cię na listę :-) A co do laktatora to ja mam kupiony dokładnie ten z Twojej aukcji. Ponoć jest najlepszy. Można do niego dokupić też dodatkowe butelki.

Moniora - kurcze, podniosłaś mi ciśnienie. Ale masz przeżycia. Ale nie rozumiem dlaczego wypuścili Cie do domu?? I to jeszcze z plamieniem i bólami? Uważaj na siebie bardzo i obserwuj uważnie. Jak coś to nie czekaj za długo. Lepiej siedź im tam na głowie i męcz zeby sie Tobą zajęli jak należy. Trzymaj się i dawaj znać jak bedziesz mogła.

Dzieki za mile przywitanie ;-). Moira dokladny cas ziazy jest na suwaczku, dzis 14+5 :-).
Co do porodu, moj maz ma problemy z pobraniem krwi (slabo mu sie robi), a co dopiero mialoby sie zdarzyc podczas porodu :-D, pewnie pierwsza pomoc bylaby jemu bardziej potrzebna.
Widzialam, ze wczesniej rozmawialyscie o porodzie, ja bardzo bym chciala naturalnie, choc zdaje sobie sprawe, ze raczej moze sie nie udac. I oczywiscie mam zamiar kupic jeszcze przed porodem odciagac do mleka elektroniczny medela. Widzialyscie to: Laktator elektryczny MINI ELECTRIC PLUS - MEDELA (870899009) - Aukcje internetowe Allegro
Co o nim myslicie?

Nutella, ja mam dokladnie taki laktator i bardzo polecam. Odciągam mleko codziennie kilka razy i wręcz przyrosłam do niego :-)

reklama
dzięki za pocieszenie,ale to nie wiem czy to do końca ktg, chyba,że odsłuchowe, bez zapisu, ale faktycznie może się gdzieś podłożył pod siostrę bo czuję jak się rusza jak przystawię rękę skacze,więc serce musi mu bić, Boże jak my matki mamy przegrane i tak do końca życia
moniora Ja bym nie dała się wypchnąć ze szpitala w takim momencie, oszczędzaj się kochana
uciekam leżeć bo te czytanie jest zgubne, biorę książkę herbatkę, dam znać jutro
dzięki jeszcze raz na Was zawsze można liczyć:-)

Do góry