reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Też jestem bardzo wrażliwą osobą i martwię się,ale nie mogę przy mojej córce tego pokazywać.Ja też mam nadzieję,że każda z nas donosi ciążę do końca i urodzi zdrowe maluszki.Co do imion to moja Nikolka wybrała dla jednej siostrzyczki imię Lenka :-) a jak sie potwierdzi,że druga to też dziewczynka to tez wybrane przez moją córkę imię Zuzia.Daliśmy jej prawo wyboru :-) a jak chłopiec to pojęcia nie mam:rofl2:

reklama
a ja dla swoich-kornelia i igor a jakby jeszcze kornelii siusiak urosl to bedzie wiktor.
wrocilam z wizyty i bez przerwy mam jakies bakterie w pochwie.dopiero skonczylam brac jakiec jodowane tabsy dopochwowe a juz zaczynam nowe i plukanki z tantum rosa-juz jak nie urok to .....z niskim poziomem hemoglobiny na razie nie kazal sie za bardzo przejmowac,bo mowi,ze krew sie rozrzedza w tym okresie i tak moze byc,ze spada.za 3 tyg.mam wizyte to wtedy da mi skierowanie na badania i zobaczymy.

Witajcie :)
pisze dopiero teraz,bo własciwie dopiero przed chwileczka zdazylam pogonic Moich wiekszych Chlopaczków do domku :tak: hihi ;)
jesli chodzi o usg,to mam wpisane w karte,ale dopiero na jutro,takze jedna nocke musze jeszcze przeczekac ,ale damy rade:).
duzo wiecej niz Wam napisalam tak wlasciwie to niewiem.
Puls dzieciaczkow jak najbardziej ok ,z czego bardzo sie ciesze. wierca sie tak ze do ktg jestem podlaczana nawet na ponad 2 godziny:szok: ,i co najsmieszniejsze wiekszym wiercipietą jest mniejszy chlopczyk .

jutro zabieraja mnie i Meza na ogladniecie porodowki,no i neantologi. powiedzieli ze maja nadzieje ze jak sobie wszystko obejrzymy bedziemy choc troszke mniej sie martwic ;)
M rozmawial tez z poloznymi i powiedzialy mu ze napewno bedziemy lezec do rozwiazania,ale one niechce mowic kiedy to moze nastapic,bo potem jeszcze lekarz powie co innego,co bedzie sprzeczne z tym co powiedzialy one, i wtedy dopiero zobimy rabarban ,hehe poprostu niechca nas niepotrzebnie wpowadzac w blad.
pewne jest ze jesli uda nam sie przelezec to tak czy tak urodze w 36 tygodniu. mniejszy maluszek na sto procent zostanie w inkubatorku, ok 5 tygodni, wiekszego bedziemy mogli od razu zabrac do domku.
ale to sa tylko prognozy,jak bedzie naprawde okaze sie z czasem.
lekarze mowia zebysmy sie nie martwili ,bo zadne badania nie wskazaly na to by cos bylo nie tak z dzieciaczkami. sa zdrowiutkie i maja w sobie duuuzo uporu ,i napewno beda walczyc o kazdy nastepny dzien w brzuszku :)

mam swoja sale,nie musze patrzec jak inne dziewczyny sie mecza.. ,jak zaczynaja im sie porody, takze to tez jest plus.
co by nie bylo jestem spokojniejsza :tak:

jednak zabrali mnie dzisiaj na neantologie, MAz pojdzie tam jutro.
pielegniarka powiedziala ze musimy zobaczyc jak to wyglada, bo napewno nasze dzieciaczki tam trafia. u gory powiedziala ze przyszla ze mna zobaczyc sale, bo jestem w 28t6 ciazy blizniaczej,i najprawdopodobniej za tydzien albo dwa rozwiaza moja ciaze,i napewno dzieciaczki tam trafia.. niewiem co myslec..

ale chyba to pojscie tam mnie przerazilo.. widzialam te maluszki, byl dzieciaczek z 24 tygodnia ,ktory wazy aktualnie tyle co nasz mniejszy chlopczyk.. dziewczy nawet nie potrafie wam opisac, jaki on byl malutki .. te wszystkie rurki.. wokol niego :( strasznie smutne to jest..:( a polozna ktora opowiadala o tych malenstwach miala az lzy w oczach.. zreszta ja tez myslalam ze zaraz sie rozbecze..
nie zycze tego nikomu!! zaciskajmy nogi chocby niewiem co..

Asia wszystko bedzie dobrze jestes w dobrych rekach!
ehhh a mnie wyzywaja ze do lekarza mam isc z tym cisnieniem...powiedzcie mi ma ktoras tez takie niski??mam 84/48 wiem ze wyglada nisko ale nie jest zle tylko senna jestem powinno mnie to niepokoic??
a tak serio to niebardzo mi sie usmiecha bo wiem ze jak w 31 tyg sie pojawie z dolegliwosciami i nie daj boze cos z wynikami to na oddziale mnie zostawia...a ja nie mam zamiaru zostawac w szpitalu i juz!

no to wiem mati:) tylko chodzi mi o to czy to moze byc niebezpieczne?bo czytalam gdzies ze to moze byc normalne w ostatnim trymestrze ciazy tylko mojemu osiolkowi nie moge przemowic i chce mnie po lekarzach ciagac...

reklama
Do góry