reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Moniek - kombinezon fajny ale ja już nauczona doświadczeniem nie kupiłabym rozpinanego z boku ...miałam 2 pajace welurowe rozpinane z boku - dla mnie niezbyt to wygodne ...

Nic nie pokręciłaś :-) tak będę pozbywać się swojego zooma bo zmieniamy wózek :-)

Asia - spokojnie, MoniaN z tego forum urodziła w 29tc, maluchy ważyły chyba po 1200g a teraz już są niezłe bąble ! ;-)

Sczescie w nieszczesciu ale to ze mam przykład ze jednak moze byc dobrze z takimi wczesniaczkami podtrzymuje mnie jakos na duchu. :tak:
jedyne co mnie martwi to ze ten jeden maluszek bardzo słabiutko przybiera na wadze, i boje sie bardzo ze do rozwiazania-jesli juz bedzie musialo byc ,nie dociagnie do tego chociaz jednego kilogramka.. :(

hej laseczki:)
asiia czyli jeden maluszek podbiera drugiemu tak? przykro mi bardzo, ale jestem dobrej mysli! wiem, że na bank mega wam ciężko, trzymajcie sie kochani!
nie pamietam nicka, ale wiem, że do xlandera nie da sie wpiąć fotelików, ta spacerówka jest zamontowana tam na stałe- takie przynajmniej dostałam info od sprzedawcy w mama i ja.
baby joggera dzisiaj do mnie wysłali:) więc ja osobiście polecam właśnie ten wózek:)
dodam od siebie, że dla mnie wózki które nie mieszcza sie w wiekszości drzwiach to jakis niewypał.
odebrałam wyniki badań i jest wszystko ok:) tylko ten głupi paciorkowiec:(

u Nas zespolu podkradania nie ma. mamy stwierdzone selektywne zachamowanie wzrostu u płodu nr 2.
niewiem na czym dokladnie to polega , i szczerze mówiąc niechce sie w to jeszcze bardziej zglebiac,bo narobie sobie tym czytaniem jedynie jeszcze wiecej zmartwien.. ,ale mniejszy synek napewno do konca bedzie przybieral na wadze mniej niz wiekszy,i raczej nie z tego powodu ze podbiera mi jedzonko. niewiem co jest lepsze..

Za chwile mamy obchód,a po obchodzie prawdopodobnie usg,takze zobaczymy.
Zycze Wszystkim milego Dnia.
Buziaki :)

reklama
hej laski! no wiec tak jesli chodzi o hm to fajne sa bodziaki po 2,3 sztuki mozna kupowac w promocjach i skarpetki.Oprocz tego wiadomo...mnostwo slodkich rzeczy ale mialam doslownie 5 minut...wiec nie ogarnelam tematu w piatek jade jeszcze raz po obronie(jak zdam bo jak nie to hormony do histerii mnie doprowadza pewnie) i popisze wam wszystko z cenami.

Wrrr ja jak taki slon morski w nocy tylko sie nasapalam...cos w brzuchu mnie bolalo juz myslalam ze skora nie wytrzymuje i zaczyna pekac a tu patrze jakas zylka...moze to ona mi pekla bo takie fioletowe cos pod skora...dziwne
nie wspomne ze przed chwila mnie cos zaczelo bardzo bardzo nisko kluc mam nadzieje,ze to nie szyjka ani dzieciatka nie zbieraja sie do wyjscia a tylko falszywy alarm mialyscie tak kiedys?

Jak reszta sie czuje?
mati hormony to straszna rzecz...jeszcze troche tylko!

Asiu jesli cie to troszke podniesie na duchu to nie martw sie kochana wszytsko bedzie dobrze, jestes pod dobra opieka jest sprzet do pomocy wiec wszystk bedzie dobrze. moja tesciowa urodzila mojego meza i jego siostre w czasach gdzie tego nie bylo. ba nawet lekarz nie wierzym tesciowej jak mowila ze sa blizniaki i twierdzil ze sobie cos ubzdurala. wtedy (34lata do tylu) nie bylo usg dostepnego wiec nawet tego nie sprawdzili, nie bylo takiej technologi jak teraz. Artek urodzil sie majac lekko ponad 700g jego siostra prawie kilo. bodajze w 27 tc i teraz chlop jak dab z niego. musisz werzyc i sprobowac sie troszke uspokoic. trzymam kciuki :)

ja cala noc spac nie moglam tak mnie lydki rwaly ale to wina moich nieszczesnych zylakow :( trzeba przecierpiec ehhh

zabolek a probowalas cos takiego lykac jak aspargin?chyba tak to sie nazywa ja lykalam pare tygodni i na skurcze lydek super mi pomoglo to bez recepty jest.Ale nie wiem jak to przy zylakach bo nie mam

po pierwsze tego chyba w uk nie dostane a po drugie mnie skurcze nie lapia tylko wlasnie bole zylakow. na to nic nie pomoze tylko masci i tabletki lub zabieg ale to nie teraz w ciazy.

Hejka u mnie nocka też prawie nie przespana z nosa i kapie woda i wogule czuje się jakby tramwaj na mnie wjechał i nawrócił
Asia jesteś w dobrych rekach zobaczysz będzie wszystko dobrze
Dziewczyny czy macie czasami takie niby skórcze że nie możecie się wyprostować?

czesc dziewczyny-nadrobilam zaleglosci w czytaniu.wczoraj bylam na zakupach pol dnia-kupilam szafke i 2 packi bodziakow dla chlopca i dziewczynki po 7 szt.-w tesco.nie moglam sie oprzec i wzielam,bo byla promocja 35 zl.
dzisiaj maz zlozyl szafke -na szczescie wcale nie zagraca pokoju i pasuje jak ulal a miejsce na ciuchy jest-zeby komode z malego pokoju oproznic dla maluchow.
ASIA-bedzie dobrze.trzymamy mocno kcuiuki za ciebie i maluchy.bardzo to przykre jak sie tyle donosi a pod sam koniec takie problemy!
ja dzisiaj znowu na wizyte ale bardziej po zwolnienie i przy okazji z wynikami.moze mi cos da na anemie.pozdrawiam wszystkie.

reklama
wiolka fajnie masz tez bym sobie gdzies pojechała połazic za ubrankami mebelkami itd bo juz nie moge wytrzymac w łózku -tylek boli coraz bardziej :wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry