reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

A piszecie o podobieństwie bliźniaków...fajnie macie, że spodziewacie się podobnych...ja to bym chciala, ale u mnie różne będą..no poza tym, że obie dziewuszki, oczywiscie.

lilly - super te ubranka..rany, ile Ty tego masz..ja to mam wrażenie, że po Z. zostało mi po kilka sztuk raptem z rozmiaru....

reklama
Aimee mnie też coś dziś wywalało z BB.

Mati to dobrze,że humorek lepszy.Co do ubranek to ja tez nie zamierzam ubierać dzieci tak samo,no chyba ,że na jakąś okazję.Moje te używane ciuszki tak nie śmierdzą i póki co mam je w takim schowku w reklamówkach,ale na dniach zabiorę się za nie,żeby doprowadzić do porządku.Tyle,że jak pisałam potem będę prała jeszcze raz.Ja tez czekam na paczki z ubrankami ale pewnie dziś nie dojdą.Może jutro,albo w czwartek.teraz już jak będę zamawiała to na 68cm bo troche już mam na 56 i 62cm,ale muszę to wszystko przeliczyć.

Aimee troszkę się tego nazbierało,głownie mam używane.Kilka nowych w Tesco kupiłam.Można tam trafić dobre ceny np kupiłam 2 pajace z 42zł na 21zł.:-) Co do podobieństwa to ja nie wiem jakie moje będą.Tak tylko teoretycznie napisałam,że tak samo nie zamierzam ubierać.
Po córce to ja nie mam dawno nic z ubranek,więc wszystko zaczynam od podstaw kupować.Jak Nikola była mała to wszystko nowe kupowałam i stwierdziłam,że dla takiego noworodka to bezsensu bo nowe rzeczy drogie a taki malec bardzi szybko z tych 56-62cm wyrasta.

Ostatnia edycja:
lilly zebym mogła to tez bym sie do lumpka wybrała musze czekac do nastepnej wizyty moze mi pozwoli chodzic to sie wybiore autkiem
ja ciuszki narazie w kartonie trzymam ale kochana takiej kolekcji jak ty to ja jeszcze nie mam
dzis i tak rano zaszalałam i zrobilam pranko reczne
a jak twoje dzieciaczki? bo moje juz powoli zaczynają znowu brykac

Dziewczyny jeśli chodzi o ubranka to ja nawet sztuki nie mam na 68. Póki co kupiłam po kilka kompletów na 56 i reszta na 62.
Wi9ększe to już będę na bieżąco kupowała jak sie dzieci urodzą. Wyruszę wtedy do sklepów, może będą wyprzedaże i odbiję sobie niemożność kupowania czegoś osobiście. Bo nie ma to jak zobaczyć, pomacać:-)
magda-gdańsk ja kombinezon kupiłam takiKombinezon-Mothercare- 0-3mce!wiosna! (2026580010) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a drugi bardzo podobny dostałam od przyjaciółki

Dziewczynki ponieważ mam mały metraż to żeby mieć rzeczy do kąpieli i przewijania pod ręką kupiłam jeszcze taki przybornik na łóżeczkoAla i As - KOLOROWE SNY przybornik 6 kieszonek (2008978313) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., któryś z tych w paseczki:-)

Ostatnia edycja:
mati to tylko rzeczy które kupiłam wczoraj.Wiesz,że ja oficjalnie też musze leżeć,ale nie da rady bo mojego nie ma i muszę wstać kiedy jest potrzeba.Więc wczoraj po drodze zaszłam do lumpka :-) Samopoczucie moje różnie,ale np teraz nie jest najgorzej.Moje maluchy nadal jakieś leniwe,albo tak sie ułożyły,że mało kiedy czuje jak się ruszają,ale dziś się trochę ożywiły np teraz puk,puk któreś robi:-) Mam nadzieję,że u nich wszystko dobrze.Martwię się czasami przez te moje brzydkie dolegliwości.

Moniek ja póki co tez nie mam na 68cm i nie będę szalała z tym rozmiarem bo na to jest czas,no ale jak coś się trafi ciekawego za dobrą cenę to na pewno kupię.Jeść nie woła,więc może leżeć.Potem też mi będzie ciężko,żeby wybrać się na zakupy bo niestety nie mam nikogo do pomocy nad maluchami jak już się urodzą.:no:

Moje maluchy nadal jakieś leniwe,albo tak sie ułożyły,że mało kiedy czuje jak się ruszają,ale dziś się trochę ożywiły np teraz puk,puk któreś robi:-) Mam nadzieję,że u nich wszystko dobrze.Martwię się czasami przez te moje brzydkie dolegliwości.
na pewno wszystko u nich w porządku. Też tak miałam, że bywały dni kiedy w brzusiu była cisza jak makiem zasiał i martwiłam się co z nimi.
Teraz się tylko przeciągają bo brak im miejsca. Najlepiej to czuję jak mają czkawkę, właśnie jedna sobie czka od paru minut:tak:
Moje dzieci w brzuszku przesypiają całą noc grzecznie, zaczynają się wiercić ok 6 rano....ciekawe jak to będzie jak się urodzą.

reklama
lilly pozniej te ciuszki sprzedasz -no chyba ze masz w planach kolejną ciaze:-D:-D
wiem ze sie martwisz o dzieci ale miejmy nadzieje ze nic im nie jest !!!moje chyba sie domagają jedzenia poprosze tesciową o kanapeczki:-):-)
w sobote maz mi obiecal wyprawe na dzialke ale ja sie nie mam w co ubrac hehe brzuchol rosnie

Ostatnia edycja:
Do góry