reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

mati ja wyczytałam juz w kilku ksiażkach, że takie twardnienie bezbolesne brzucha może juz wystepować od 20 tyg, że to ćwiczenia macicy przed porodem, jeżeli szyjka sie nie skraca, to jest ok. a kiedy miałąś wizyte? jakos chyba niedawno prawda? i szyjka dalej miała taka samą długość?

reklama
Mati nie powiem martwią mnie te skurcze i do tego momentami tak bolesne,ale staram sie nie panikować poniekąd ze względu na córkę i udaję,że jest gites przy niej.Jak mnie tak bierze mocno jak wczoraj to normalnie mam wrażenie,że dzieciaki mi zaraz wyjdą.No nic muszę czekać jeszcze troszkę.Może w tym szpitalu zastosują jakieś lepsze leki niż moja ginka każe brać.

magda wizyte mialam we wtorek i nastepna mam za tydzien we wtorek prawdopodobnie do konca ciazy bede miala co 2 tyg szyjke poprzez usg mialam mierzona tylko raz wczesniej badała mnie normalnie

Z ta szyjką to ja nie panikuję zbytnio bo mi ginka mówiła,że tak naprawdę nie wiadomo jaką miałam długość przed ciążą.Ważne,żeby na kolejnej wizycie nie była znów krótsza.

masz racje. mi na kolejnej wizycie znowu bedzie mierzyc i wtedy bedzie wiadomo czy sie skraca czy nie
najlepszym sposobem zeby sie nie skracała jest lezenie wiec leze i mam nadzieje ze bedzie ok

No zgadza się jak się da to trzeba leżeć.Ja niestety w ostatnich dniach nie mogę cały czas leżeć i pewnie dlatego znów te skurcze i bóle się u mnie nasiliły.Także korzystaj kochana i odpoczywaj jak możesz.

lilly a wracajac do zakupów to cos jeszcze kupilas oprócz ubranek?
ja tak mysle o czapeczkach i skarpetkach takich na lato
a co jest najbardziej potrzebne jako wyprawka do szpitala?

czesc dziewczyny:-)
może uda mi się dziś coś napisać bo to ciężko mi idzie, czasem zajrzę ale na tym moje panny zmieniają moje plany
mogę wypowiedzieć się odnośnie karmienia ponieważ widziałam ten temat, do 3 tyg udawało mi się karmić tylko piersią a i nawet dwójkę :-)na raz czasem ale odkąd płacze kolkowe się nasiliły to już dwójkę nie miałam sił tak karmić bo taki cyrk małe odstawiały że :szok:;
od 4 tyg dokarmiamy bo maluchy nie najadały się i musieliśmy butelkę dołączyc i dostawiam jedną a jedna butlę karmię jak się udało nawet ściągniętego z piersi ale to też różnie, polecam żeby każdy spróbował jak tylko może razem karmić ale najważniejsze żeby maluchy najadały się i spokojne były:-)
my walczymy z kolkami i jest ciężko ale z każdym dniem maluchy są fajniejsze

a odnośnie wózków my mamy abc zoom i po spacerkach naszych mogę powiedzieć że odnośnie wózka z gondolkami to wózek jest bardzo fajny - jeżeli ktoś w mieście po chodnikach jeździ, lekko się prowadzi i jest bardzo zwrotny

to tyle muszę kończyć bo pociechy tyle mi wolnego dały i trzymam kciuki za wszystki mamuśki:-):-)

reklama
Magda a Ty do którego szpitala będziesz jechała?
lily jadę na zaspę:) tam pracuje mój gin i z domu mam 3 minuty samochodem.

magda wizyte mialam we wtorek i nastepna mam za tydzien we wtorek prawdopodobnie do konca ciazy bede miala co 2 tyg szyjke poprzez usg mialam mierzona tylko raz wczesniej badała mnie normalnie
mati ja mam od początku wizyty co 2 tygodnie, ale wiadomo, co lekarz to inna szkoła:)
staraj sie nie denerwowac tymi twardnieniami, zobaczysz we wtorek, czy szyjka się skraca, jak nie, to nie masz co denerwować sie tymi twardnieniami.
głowa do góry

Do góry