reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja to nie obawiam sie spraw praktycznych z noworodkami bo mam 12 lat praktyki, ale przerazaja mnie przerywane noce i wieczne niewyspanie. Ale damy rade.
A w ogole to pochodzilam dzis po Ikei i innym sklepie i brzuch mi stwardnial i boli, czuje sie jak paralityk.
Jutro jedziemy do znajomych z 1,5 rocznymi blizniakami, maja nam dac ich stary wozek, na co szczerze mowiac licze, bo zaoszczedzimy na poczatku i jedna rzecz z glowy. No chyba ze sie rozmysla...

reklama
Witam wszystkie oczekujące i rozpakowane Mamy:)
jestem mamą 1,5 rocznych bliźniaków i nie wiem, kiedy to zleciało :) postanowiłam, że tu zajrzę i do Was napiszę...może komuś będę w stanie pomóc, służyć dobrą radą, pamiętam, jak sama byłam w ciąży i pełna obaw. Żyję, a to najlepszy dowód na to, że się DA !!! Jest ciężko, chwilami bardzo, wszak mamy tylko dwie ręce (na szczęście dwie piersi), ale głowy do góry, wszystko jest do zrobienia, nawet w pojedynkę:) przy super organizacji zaopiekujecie się dziećmi, ugotujecie obiad i znajdziecie chwilkę dla siebie (to ważne, żeby wygospodarować czas na małe przyjemności - żeby nie zwariować). Będzie też wszędobylski bałagan i pedantki mogą mieć problemy psychiczne heh, więc lepiej wrzucić na luz za wczasu:) Ale Maluchy zrekompensują Wam wszystko!!!
A kobitki oczekujące, odpoczywajcie, ile się da,śpijcie, leniu****cie, udzielajcie się towarzysko, bo później Waszym życiem zawładną dzieci :) dwie główki, cztery rączki, słodkie ustka, brzuszki...sama słodycz :)

witajcie dziewczyny!
tylko chwilke mnie nie bylo i tyle musialam nadrobic!ja na szczescie bede miala pomoc ze strony mojej kochanej tesciowej wiec az mnie ten fakt tak nie przeraza tym bardziej ze to moja 1 ciaza
donka i yummy powiedzcie mi jak to jest z karmieniem? czy trzeba odrazu karmic z cycusia 2 naraz?
anakonda dziekuje za rade najgorzej przeraza mnie fakt ze ja jestem pedantką kocham miec porzadek mam chopla na tym punkcie ale własnie slyszałam ze przy dobrej organizacji bedzie ok
lilly jak sie dzis czujesz? zmartwilam sie twoimi skórczami
milego dnia wam zycze :-):-)

Ja dziekuje wszystkim mamusiom za wpisy jakos optymistyczniej mnie nastroily:)
mati mam ten sam problem tez jestem pedantka ale moze juz niedlugo to sie zmieni:p milej niedzieli zycze wszystkim!

hej laseczki:)
moniek jutro 36 tydzień:) torba spakowana? ja narazie mam naszykowane wszystko, ale do torby nie powkładane:)
natt, yoummy, tossa dzieki za posty:)
dzis mój mąż domalował pokój chłopaków, musze jeszcze pomyslec nad jakimis dodatkami, juz fototapete mam na oku:)
ja dzis pobudka o 6:15, tak słoneczko świeciło, że spać nie mogłam:) zaraz biore się za odkurzanie, obiad, a potem szybka kapiel, bo o relaksie w wannie mowy nie ma;)
moim zdaniem nie warto sie nakrecać, ile której szyjka ma cm..każda z nas jest inna..moja w 32 miała 2 cm, teraz w 34 1,5 i palec rozwarcia, gin nie kazał leżeć.od poczatku mówi, że mam robic wszystko dwa razy wolniej..nie musze sie nawet specjalnie o to starać, bo organizm nie pozwala na szybkie ruchy:)
w czwartek wizytujemy i zobaczymy co tam słychać:) a jutro z rana smigam na badanie krwi i moczu.
hehe a syndrom wicia gniazda dopadł chyba nie tylko mnie, bo mąż właśnie sprząta piwnice:p
miłej niedzieli dziewczyny:)!

magda-masz racje nie ma co przesadzac zobacz Ty wszystko robisz i jak ladnie juz donosilas:) ciekawe co Ci powiedza w czwartek czy jeszcze do domku wrocisz czy akcja porod juz bedzie:D
u nas tez piekne sloneczko,ja staram sie uczyc ale skupic sie nad niczym nie moge.Mam dzis w planach uszykowac kacik(nie mamy miejsca na pokoj:() dla chlopakow,lacznie z oklejeniem scian-no i w sumie zaczac kompletowac rzeczy do szpitala.Widzialyscie moze gdzies w necie jakies fajne koszule nocne razem ze szlafrokiem odrazu?biegac za tym nie bede to najlepeij przez internet zamowic i juz. Moj maz tez ogarnia piwnice:D cos tych naszych Panow ruszylo i dobrze!

agata hehe to rzeczywiście, troche naszych mężów ruszyło:) ja nie mogłam sie o to doprosić:) a dzis sam poleciał:)
u mnie akcja poród odpada, jeszcze bym chciała ich troche ponosić:) ale wiadomo, na pewne rzeczy wpływu nie mamy:)
u nas tez nie było dodatkowego pokoju, zrezygnowaliśmy z sypialni. chłopaki bedą od poczatku spać sami w pokoju, zobaczymy co z tego wyjdzie:)
ja zamówiłam sobie cos takiego MUZZY szlafrok+kuszula karmienie *M wysyłka EXPRES (2171289096) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. rozmiar wzięłam M i zmieszczę sie w niego nawet z brzucholem:)

Cześć dziewczyny.
Mati póki co u mnie lepiej,pewnie dlatego,że dopiero jest rano.Szlak mnie trafia z tymi skurczami i twardnieniem brzucha,a do tego wczoraj miałam jeszcze rwący ból z krzyża :szok: Tak to właśnie jak zaczynał się poród mój pierwszy.No w środę,albo czwartek położę się do szpitala.Zobaczymy co tam nowego powiedzą.

Widzę,że pojawił się temat karmienia piersią.Są różne szkoły karmienia,ale ja i tak myślę,że to sprawa indywidualna jak komu wygodnie czy karmić razem czy osobno :tak:Zanim maluchy przyjdą na Świat to muszę zacząć jakieś ćwiczenia wyciszające robić hehe...z bliźniakami i córką sama w domu bez pomocy to może być ciekawie :tak:

Miłego słonecznego dnia Wam życzę

reklama
lilly i tak jestes dzielna ja juz bym panikowala dzis mialam 3 razy twardnienie ale takie chwilowe i niebolesne i wydaje mi sie ze to za duzo wzielam juz 2 tabletkę nospy mam nadzieje ze to pomoze

Do góry