reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

mati nie wszystkie bo ja nadal płci drugiego dziecka nie znam w 100% :tak:Mi ostatnio ten dzidziuś nie określonej płci co leży na dolnej półce też gdzies się wbił,że nie mogłam w ogóle leżeć na lewym boku bo niemiłosiernie bolało.Mati a jaką Ty masz długość szyjki,że musisz leżeć?Mnie dziś i moją córę pokręciło przeziębienie.Nos cały zawalony wrrr....

reklama
i ja sie przywitam:) dzisiaj kolejne dobre wiesci otrzymalam mojemu koledze urodzila sie corunia slicznotka:) kurcze co tydzien jakies dziecko u mnie sie rodzi epidemia!
Wrrr a mnie tak chlopaki w nocy skopali od srodka ze 10 razy sie budzilam!
a powiedzcie mi podklada sie poduszeczki pod glowki maluszkom odrazu??to ja nawet nie wiedzialam...jeny nie jestem przystosowana do posiadania dzieci:D

Agata poduszeczka od razu nie jest konieczna,ale jeśli dziecko ulewa to dla bezpieczeństwa trzeba coś pod główkę podłożyć.Ja robiłam sama takie podkłady a teraz można kupić gotowe.Poduszkę troszkę później zaczęłam podkładać.Moja szyjka miesiąc temu (bo wtedy miałam sprawdzaną)miała 35mm a teraz to nie wiem,ale za kilka dni się dowiem.

mi mówila ginka ze ponizej 2,4 jest juz gorzej
no ale nie ma co sie oszukiwac u niektorych dziewczyn szyjka ma 4 -4,5
wiec u mnie nie jest za dobrze

Ostatnia edycja:
wiecie co...ja juz nic nie wiem...wczoraj jak poruszylysmy ten temat zeczelam buszowac w necie.I jestem w kropce bo przeczytalam np ze jakas kobitka przy mojej dlugosci szyjki 2,5 cm i to na wczesniejszym etapie ciazy miala zalozona jakas klamre czy cus.A ja tam caly czas bylam swiecie przekonana ze mam super wynik.Ja juz naprawde wiem,ze nic nie wiem:D

toliveistodie
user-online.png
to super ja 22 marca kolejna wizyta ciekawe ktora pierwsza urodzi:D ale juz cesarke na 100% masz?ja bym chciala naturalnie rodzic ale co z tego wyjdzie to tylkko maluchy chyba wiedza zalezy jak mi sie w brzuchu walna:D Co do obrony-jak dasz rade zawsze z glowy bedzie;) ja sprobuje no chyba ze mi towarzysze numer wywina i tfutfu wyjda ale lepiej zeby nie!gorzej ze na nauce skupic sie nie moge tak mnie bombarduja po brzuchu.

Agata, ja ze względu na kosmówkowość muszę mieć cesarkę, i to wcześnie - termin zakładany to 36/37 tydzień, więc mój lekarz rzucił że 27 kwietnia bo chce mieć wolny weekend majowy :-D Mi się też to uśmiecha bo moja mama będzie mogła przyjechać :)

reklama
Ale nie jest też całkiem źle kochana.Taką normę za prawidłową jak wyżej napisałam podał mi gin.Będzie dobrze,oby sie dalej nie skracała,ja też mam poniżej normy a najgorsze,że to dane sprzed ponad miesiąca.Za kilka dni się dowiem jak teraz to wygląda.

Do góry