reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
ja mam 47 m wiec rozumiem dziewczyny o czym mowicie:D ciesze sie ze jest balkon to wozek tam zaparkuje bo tak to nie mam gdzie;) ale faktycznie lily szalec owszem ale z kasa kurcze ja tez pomyslow mam milion gorzej z realizacja:)
wiolka nie martw sie moze nie jest tak zle z tymi wynikami;) zalezy co pamietaj ze maluchy teraz najwiecej z Ciebie wysysaja,anemia to norma mam nadzieje,ze nic wiecej niedobrego sie u Ciebie nie dzieje!

erytrocyty 3,59 4-5,2
leukocyty 12,1 4-10
hemoglobina 10,5 12-16
hematokryt 31,6 38-45
rdv cv-wsp.zmienn. 14,4 11,5-14
neu%72,3 50-70
eos 0,3 1-5
neu 8,78 2,25-7,35
bas 0,02 0,05-1,95
podalam obok normy.reszte mam ok

hmm kwestia teraz jak lekarz podchodzi do sprawy u mnie bywalo gorzej:) ale to wiesz kazdy przypadek inny.Jedno co Wam powiem odkad anemia mi sie troche unormowala niedawno przynajmniej nie chce mi sie ciagle spac.To okropne uczucie budzic sie ze zmeczeniem...to moze zniechecac mi bardzo pomogl biofer

No wiolka anemia jak nic kochana.Bierzesz jakieś żelazo?
Agata ja mam już taką anemię,że aż niebezpieczne to się robi,więc nie jest to u mnie już normą.Biofer miałam ale nie dał rady.Teraz zjadam 6 tabletek żelaza dziennie femibion vita ferr bo ma wiekszą zawartość,do tego witaminy dla kobiet w ciąży i lepsza dieta, i nadal dupa z wynikami.

kurcze to ja nie wiem u mnie byl na szczescie tylko moment ze sobie nie radzilam potem troche sie unormowalo.Ale wyniki zawsze ponizej normy ale jak to przy blizniakach.Moze faktycznie najlepiej dieta walczyc-buraczki koniecznie w kazdej postaci!

dziewczyny no nic nie biore ,bo jak do tej pory mi nie kazal a teraz zobaczymy.zaczelamte soki z burakow pic to moze mi sie poprawi.myslalam,ze anemia mnie nie dorwie a tu d... .dzieci duze -apetyt maja to i wyjadaja mamusi.w srodesie dowiem.

u mnie wyniki na szczescie super
ja juz przed planowaniem ciązy zaczelam brac witaminki
lekarz nawet nie daje mi skierowania na kolejne
wiolka zrobilas juz jakies zakupki dla swoich dzidziulek?
trzymajcie sie dziołchy:-):-) miłego wieczorku ja lece sie wykompac i jakis film z mężusiem obejrzę

reklama
hej kobietki :)

tak czytam na szybko ale jeszcze mi troche zostalo do nadrobienia. poki co wypowiem sie w tym co juz poczytane

mianowicie u mnie szyjka z badania tydzien temu ma 3.5 cm naszczescie lezec nie musze (zreszta i tak by nie dalo rady) robie dalej wszystko tak jak i przedtem. no moze odrobine mniej wysilkowych ale to tylko odrobine hehhe

co do jedzenia. ktoras z was ( przepraszam ze nie pamietam ktora) pisala ze jesc nie moze. u mnie jest odwrotnie. non stop cos jem. dziennie wyglada to tak 7 rano sniadanie,9 drugie sniadanie i to wcale nie lekkie, miedzy 10-14 cos podjadam zazwyczaj slodkie (czekolada i lody kroluja ) 14-15 obiad (oczywiscie warzywka a miesa jak naj mniej bo nie lubie) 16 drugi raz obiad (z cora bo inaczej nie zje) 18-19 kolacja. w miedzy czasie caly czas owoce i cos slodkiego heheheh

naszczescie w tylek mi nie idzie bo poki co +4 kg.

z mloda jadlam jeszcze wiecej ( z tym ze zamiast slodkiego to ogorki kiszone,sledze,) na kolacje zawsze albo pizza albo mcdonald i przytylam do 8 mc 7 kg. no i z mloda conajmniej 1litr coli bo inaczej to wsciekla jak cholerka bylam. mloda nigdy kolki nie miala ani innych problemow.

ja juz kilkanascie ubranek pokupowalam wiekszosc na ebay-u bo byly naprawde za grosze. reszte wyprawki juz wybrana tylko trzeba pokupowac.

co do pomylek to zadko kiedy z dziewczynki robi sie chlopiec za to w druga strone czesto sa pomylki. zalezy od sprzetu. na gorszych lekarze czasami myla pepowinne z siusiokiem. u mnie to na 100% potwierdzone ze chlopaczyska beda. badala mnie polka prawie 2h i dokladnie ich tam przemaglowala. piekny widok jak takie male cos dynda miedzy nozkami hehehh

dobra zmykam bo znajomi maja przyjechac. zajze jutro buska

Do góry